Se «Klaus» på Netflix
© 2019 Netflix

8 nye originale Netflix-filmer vi gleder oss til i høst

Det er ingen tvil om at Oscar-statuettene til Netflix-filmen «Roma» i årets utdeling ga mersmak, og Netflix fortsetter sin satsing på egenprodusert film i høst og vinter. Ikke bare dukker noen av klodens største regissør- og skuespillerstjerner opp i flere av høstens originale Netflix-filmer, men samtlige av filmene på listen under slippes på kino i USA akkurat lenge nok til å kvalifisere til Oscar. Med disse åtte filmene er det tydelig at Netflix er en aktør å regne med når det gjelder å lage kvalitetsfilm fra øverste hylle:

Husk at du kan se Netflix rett på OnePlace-dekoderen. Dette krever eget Netflix-abonnement som du kan tegne direkte på dekoderen. Les mer her.

Dolemite Is My Name (25. oktober)

Eddie Murphy er tilbake! I «Dolemite Is My Name», som er basert på en sann historie, spiller han Rudy Ray Moore, den amerikanske komikeren som ble et afro-amerikansk film-ikon på 70-tallet, blant annet gjennom sitt alter ego Dolemite. Filmen har flere store navn på rollelisten, som Wesley Snipes (Blade), Keegan-Michael Key (Key & Peele), Craig Robinson (The Office), Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt) og Snoop Dogg.

The Laundromat (18. oktober)

Husker du Panama Papers? Den massive dokumentlekkasjen i 2015 som viste hvordan noen av verdens rikeste unngikk skatt ved noen svært lyssky omveier. I The Laundromat går stjerneregissør Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Traffic, Ocean’s Eleven) pedagogisk til verks når han tar for seg finansskandalen med et elitelag av skuespillere i sentrale roller: Antonio Banderas, Gary Oldman og Meryl Streep.

The King (1. november)

Den historiske Kong Henrik V av England er kjent som en av landets største krigerkonger og er blant annet udødeliggjort av Shakespeare. Shakespeares stykker danner grunnlaget når stjerneskuddet Timothée Chalamet (Variety spår at han kan bli sin generasjons største filmstjerne, intet mindre) spiller Kong Henrik V, som tar over et England på randen av krig og kaos i dette storslåtte og påkostede historiske dramaet fra 1400-tallets Europa.

Marriage Story (denne høsten)

Regissør Noah Baumbach har tidligere vist at han mestrer skildringer av nære forhold svært godt i «The Squid and the Whale», og «Marriage Story» er allerede blitt en av høstens store drama-snakkiser og Oscar-favoritter. NRK Filmpolitiet trillet en sekser på terningen for filmen, som skildrer en skilsmisse mellom det unge paret Nicole (Scarlett Johansan) og Charlie (Adam Driver): «’Marriage Story’ er så imponerende god at det lukter Oscar-nominasjoner av både manus, regi og skuespill,» skriver Filmpolitiet om filmen.

I Lost My Body (29. november)

«I Lost My Body» er Netflix’ andre animerte spillefilm denne høsten, om enn med et mer voksent uttrykk enn «Klaus». Til tross for filmens høyst originale premiss – den handler om en avkappet hånd som forsøker å finne tilbake til sin eier – høster den vanvittige gode kritikker, både for sin nydelige animasjonsstil, men også for sin rørende historie. Variety skriver følgende om filmen: «En av de mest originale og kreative helaftens animasjonsfilmene jeg noensinne har sett.»

The Two Popes (desember)

Anthony Hopkins spiller Pave Benedikt XVI, som i 2013 ble den første paven på 700 år til å abdisere. I The Two Popes spiller han mot Jonathan Pryce (The High Sparrow i Game of Thrones), som spiller den nå sittende paven Pave Frans – den første paven fra det amerikanske kontinentet i historien. Filmen utforsker forholdet mellom, og de ulike synspunktene til, de to religiøse overhodene. Filmen er regissert av Fernando Meirelles, mannen bak City of God og The Constant Gardener.

Se «Earthquake Bird» på Netflix
© 2019 Netflix

Earthquake Bird (denne høsten)

The Earthquake Bird er en uhyggelig thriller som følger Lucy Fly (Alicia Wikander) en oversetter som er bosatt i Tokyo. Lucy innleder et forhold den lokale fotografen Teiji (Naoki Kobayashi), begge med en komplisert fortid. Når den naive nykommeren Lily Bridges (Riley Keough) først blir viklet inn i deres liv, og så blir savnet – og antatt død – begynner Lucys nye liv å slå sprekker. Filmen er basert på boken med samme navn, skrevet av Susanna Jones. Den er produsert av blant andre Ridley Scott (Gladiatoren, Black Hawk Down, Blade Runner) og er regissert av Wash Westmoreland som tidligere har regissert Still Alice, som i 2015 vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Se «Klaus» på Netflix
© 2019 Netflix

Klaus​ (15. november)

Når Jesper utmerker seg som den aller dårligste studenten på post-akademiet blir han sendt til en frossen øy nord for den arktiske sirkel, der den lokale befolkningen knapt utveksler ord, og i hvert fall ikke brev. Den unge postmannen er i ferd med å gi opp når han finner en alliert i den lokale læreren Alva, og oppdager Klaus, en mystisk snekker som lever alene i en hytte full av håndlagde leker. Filmen er laget av Sergio Pablos, mannen bak «Grusomme meg»-filmene, og bruker moderne teknikker til å gi den klassiske 2D-tegnefilmen et helt nytt utseende. De første bildene fra filmen ser feiende flotte ut, og Klaus kan fort bli en ny julefavoritt.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.