Se Frost med Disney Movies on Demand
© 2019 Disney

9 filmer som samler familien i julen

Når roen senker seg i både førjuls- og romjulstiden er det godt å lande dagen med filmstund foran TVen. Men når hele familien er samlet er det ikke nødvendigvis så lett å finne en film alle har lyst til å se. Her er et knippe forslag fantastiske filmer som er publikumsfavoritter, og som inneholder like mye moro for store som for små: Perfekt for samlingsstund foran TVen – både med og uten juletema.

Frost

Frost er en av de største Disney-suksessene noensinne og ble en umiddelbar klassiker da den kom i 2013, med sin fantastiske animerte bilder av nordisk-inspirert natur, morsomme karakterer og ikke minst fengende musikk.

Se Opp

Up er stor kos for både gammel og ny, med en innledning som skildrer en av de fineste kjærlighetshistoriene som er vist på film. Up, eller «Se opp» er den hjertevarme og morsomme historien om Carl Fredricksen som på sine eldre dager bestemmer seg for å oppfylle sin drøm om å dra på eventyr i den Sør-Amerikanske villmarken, ved hjelp av sitt hus og hundrevis av heliumfylte ballonger.

Wall-e

Hva er vel mer passende å avslutte dette tiåret med enn det som av Time ble kåret til forrige tiårs beste film? Den lille søppelroboten Wall-E kommer over et funn som han er nødt til å viderebringe til menneskene, som har evakuert den forsøplede planeten og bor i store romskip. En animert romsaga med den mest likende roboten vi har sett, og en gjennomkritikerrost perle av en komedie.

Den lille prinsen (Norsk tale)

Den lille prinsen er en absolutt perle av en animasjonsfilm, som veksler på nydelig vis mellom forskjellige animasjonsformer. Men filmen er ikke bare en visuell nytelse, men er også en fantastisk rørende historie om å bli voksne, uten å glemme barnet i seg.

Astrid Lindgrens jul (Norsk tale)

I Astrid Lindgrens jul er flere av hennes mest kjente og kjære karakterers julefeiringer samlet i én herlig film. Vi møter blant andre Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter og gjengen på Saltkråkan. Og om du har lyst på lengre gjensyn med Astrid Lindgrens klassikere, finner du en stor katalog av Astrid Lindgren-filmer inkludert i C More Film og Serier i tillegg til denne.

Asterix og vikingene (Norsk tale)

I «Asterix og vikingene» får de hardføre og supersterke gallerne uventet besøk av de fryktede vikingene, i det som er en ellevill og heseblesende animert spillefilm – i kjent Asterix og Obelix-stil. Se opp for et stjernelag av stemmeskuespillere som Atle Antonsen, Aksel Hennie, Linn Skåber i den norske versjonen.

Inkludert i Netflix

Du kan se Netflix direkte på din Oneplace-dekoder. Netflix krever eget abonnement.

Se Klaus på Netflix
Se Klaus på Netflix
© 2019 Netflix

Klaus

Flunkende fersk julefilm fra Netflix, med banebrytende (og fullstendig nydelige) animasjoner, og en svært morsom historie fra det iskalde nord. Anmeldere kaller den en «ny juleklassiker» og «en av de mest forbløffende animasjonsbragdene dette tiåret». Når Jesper utmerker seg som den aller dårligste studenten på post-akademiet blir han sendt til en frossen øy nord for den arktiske sirkel, der den lokale befolkningen knapt utveksler ord, og i hvert fall ikke brev.

Se The Christmas Chronicles på Netflix
Se The Christmas Chronicles på Netflix
© 2019 Netflix

The Christmas Chronicles

Fjorårets julefilm fra Netflix er like heseblesende som den er påkostet med selveste Kurt Russel i rollen som en breial og selvsikker julenisse. Filmen er laget av produsenten bak filmer Harry Potter og de vises sten og Hjemme Alene, og byr både på humor for voksne – i hovedsak gestaltet via en Kurt Russel i storform, for ikke å snakke om en moderne vri på den klassiske julefilm-fortellingen om nissen som blir utsatt for en ulykke og vanlige mennesker som må hjelpe ham.

Arthurs Julegaverace

Det animert juleeventyret fra studioet som blant annet står bak Wallace og Gromit begeistret norske anmeldere stort da den kom i 2011. «Dette er en av de beste julenisse-filmene gjennom tidene, og dessuten en av de vittigste animasjonene,» skrev Stavanger Aftenblad som ga filmen en sekser. Som om ikke gode anmeldelser er nok grunn til å sette filmen høyt på lista, gir den sjarmerende animerte filmen svaret på hvordan julenissen er i stand til å levere gaver til alle verdens barn på én natt.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.