Top of the Lake: China Girl, årets påskekrim på TV 2
Top of the Lake: China Girl, påskekrimmen på TV 2
© TV 2

Anbefaling av årets påskekrim

For meg er påsken å sitte i hytteveggen, kjenne at solen endelig begynner å varme og høre at snøen smelter. Det er årets siste skiturer, Kvikklunsj og saftige appelsiner. Det er å spille Tress og flush (kortspill) med familien, leter etter påskeegg og ikke minst å spille Cluedo ut i de sene nattetimener. For det er jo noe spesielt med påske og mordgåter… Det blir ikke påskefjellet med Kvikklunsj og Cluedo på meg i år, det blir bypåske med late dager og påskekrim på TV. Men det er jo så mye påskekrim å velge mellom – hva i alle dager skal jeg se? Heldigvis har jeg en kollega som vet råd.

Top of The Lake: China Girl 

Jeg spurte min gode kollega Morten om han hadde et tips til meg. Morten er en skikkelig filmgeek, og elsker god krim. Selv har jeg sansen for de skikkelig spennende seriene med interessante og velspilte karakterer.

- Da må du jo se påskekrimmen på TV 2, Top of the Lake: China Girl.

Både jeg og Morten så Top of the Lake, da den kom i 2013, og jeg husker den som en spennende og litt annerledes krimserie. Morten så oppfølgeren Top of the Lake: China Girl på filmfestivalen i Cannes i fjor, med høye forventninger.

Favoritter både foran og bak kamera

- Jeg skal ikke spoile for mye av handlingen, men det jeg kan si er at sesong 2 foregår i Sydney og at det etterforskes et mord på en asiatisk kvinne som blir funnet i en koffert ved Bondi Beach. Etterforskeren spilles av Elisabeth Moss, som for meg er en av dagens mest spennende og allsidige skuespillere.

Moss er best kjent fra rollen som Peggy Olson i Mad Men og June Osborne i The Handmaid's Tale. I Top of the Lake gjør hun en minst like kompleks rolle. I tillegg til Moss, finner vi også Nicole Kidman og David Denick på rollelisten, og bak kamera har vi Jane Campion (Piano) med regien.

Creepy og vellaget

- Det er ikke den vanlige turistversjonen av Sidney vi får se her, men underverdenen med mange creepy personer. Det er en svært vellaget produksjon og jeg synes at Campion virkelig har klart å skape en unik og urovekkende stemning.

Både Campion og Moss er blant mine favoritter i filmverdenen, og denne serien høres jo ut til å være helt i min gate. Top of the lake: China Girl har også fått gode omtaler internasjonalt. "Noe av det mest fasinerende på tv dette året" sier Entertainment Weekly, og Guardian sier «Vakkert skrevet, vakkert fremført, vakkert å se på». Så jeg er ikke i tvil. Denne skal jeg se! 

(Artikkelen fortsetter under traileren)

Top of the lake: China Girl ser du på TV 2 mandag 26. mars til onsdag 28. mars kl. 21.40.

I år har TV 2 og NRK hele 6 påskekrim-serier du kan se. Vi har laget en stor oversikt over når de ulike seriene blir sendt på TV. Se oversikten over årets påskekrim her.

14.03.2018 - Skrevet av Hilde - redaksjonen@canaldigital.no
For kundehvendendelser benytt vår chat eller besøk våre kundeservicesider.  

Se TV der du er

Er du ikke hjemme i påsken, kan du likevel få med deg påskekrimmen. Med strømmetjenesten vår har du tilgang til TV-abonnementet ditt der du er.

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.