Serier på bilturen

"Er vi snart fremme?" Slik forvandler du en kjedelig bilreise til en morsom del av turen

For barn kan lange bilreiser være kjedelige, langtekkelige og ganske... fantastiske? her er våre beste tips til hvordan du gjør om lange timer i baksetet til et morsomt eventyr for hele familien.

1.  Spill på veien

Enkelt, morsomt og sosialt, og med mange forskjellige varianter! Mange barn syns det er gøy å telle biler, dyr og bygninger på veien. Hvorfor ikke lage en Bingo av det? Googler du «Play in the car» finner du mange tips om morsomme spill som passer for både store og små. 

2. Ikke glem nettbrettet!

Canal Digital-appen er tilgjengelig på både mobil og nettbrett og inneholder massevis av filmer og serier for barn i alle aldre. Nå kan du også laste ned innholdet på forhånd, så barna kan se så mye underholdning de vil, uten at du trenger å bekymre deg for datatrafikk-kostnader eller dårlig dekning. Perfekt til bilturen!

Les mer om Canal Digital-appen og hvordan du laster ned filmer og serier her

3. Tegn på reisen

Du kommer langt med flunkende nye fargestifter og blanke ark. I hvert fall om du er et barn. En kjøretur i Norge byr på mengder av fantastisk natur, spennende kulturlandskap og andre ting og oppdage og bli inspirert av underveis. Har du en kikkert? Bruk den!

4. Overrask barna med en «goodiebag»

På litt lengre bilreiser er snacks og drikke et must. Og her går det an å tenke utenfor boksen. Du kan for eksempel lage en liten «goodiebag» som du baserer på et bestemt tema, med drikke, frukt og passende snacks. Morsomt å forberede og en morsom overraskelse for barna!

5. Gjør baksetet til en kosekrok

Bakseter i biler er ikke nødvendigvis veldig morsomme – enten du er 7 eller 77. Men med rikelig med tepper og puter kan du gjøre om det ellers så trauste baksetet til en skikkelig kosekrok. Spesielt bra om du reiser på ettermiddagen eller kvelden.

6. Forkort reisen med mikropauser

Reiser dere langt? Både voksne og barn trenger å strekke sine ben med jevne mellomrom. Da kan det å dele reisen inn i flere små etapper, med korte stopp på 5–10 minutter, være bra av flere grunner. Tips: Ta med en ball, eller noe annet gøy å spille med i pausene.

Helgeturer uten nett, eller med ustabilt nett? Null problem, nå kan du laste ned filmer og serier og ta med deg på tur