TV på hytta

Begrepsforvirret? Her er svarene

TV-hverdagen vår er ikke lenger bare TV på TV. Vi vil kunne se programmene vi går glipp av ved en senere anledning, velge og vrake blant serier og filmer som vi kan se umiddelbart, og vi vil ha med oss TVen i lomma. Alle disse forventningene tar vi høyde for når vi jobber for å gi våre kunder en god underholdningsopplevelse. Men midt oppi alle disse nye funksjonene og tilbudene, er det lett å bli forvirret. For hva betyr egentlig alle disse nyordene vi strør rundt oss når vi snakker om den nye TV-hverdagen? Fortvil ikke, her har vi skrevet en grundig guide.

En «app» er et forholdsvis nytt ord for det vi tidligere kalte dataprogram. Ordet har vokst frem i forbindelse med at det nå går an å installere dataprogrammer på nær sagt alt med en av og på knapp: mobil, nettbrett, TV – ja til og med enkelte kjøleskap. Canal Digital-appen er et dataprogram du kan laste den ned på mobil, nettbrett og PC. Du finner den i tillegg på dekoderen, og også på Apple-TV og Samsung SMART-TV. Appen fungerer som et mellomledd mellom deg og all den fantastiske underholdningen vi har lagret hos oss. Ikke bare kan du bruke den til å lete igjennom alle serier og filmer vi tilbyr. Når du finner underholdning du ønsker å se, kan du trykke play og se det i appen.

Med strømming mener vi at du på en av dine skjermer når som helst kan spille av en film eller TV-serie direkte fra oss. I Canal Digital-appen finner du et stort utvalg av filmer og serier som starter opp med en gang du trykker play. Uansett hva du velger, er det som å ha et massivt lager av underholdning tilgjengelig med ett trykk, på alle dine skjermer. Filmen du ser, leveres fortløpende til skjermen din. Det er derfor vi kaller det «strømming». Og ettersom filmen leveres slik, må du være tilkoblet internett for at dette skal fungere. Hos oss kan du strømme i Canal Digital-appen. Du finner en lang rekke filmer og serier, som du får tilgang til ved å trykke på play i appen.

Nedlasting

Når man laster ned noe, tar man noe (i dette tilfellet filmer og serier) fra internettet og lagrer det direkte på sin PC, mobil eller tablet. I motsetning til strømming der man kontinuerlig henter informasjon fra oss og dermed trenger internettilgang hele tiden, er ting som er lastet ned og lagret på mobilen din ikke avhengig av internettilgang for at du skal kunne se det. Sagt på en annen måte: I stedet for at filmen hentes fra internettet, hentes den først fra nettet i sin helhet, slik at du kan spille den rett fra din telefons harddisk – dermed trenger du ikke internettilgang når du skal se den. Poenget er blant annet at du da kan laste ned filmer og serier på wifi-nettverket hjemme, for så å se dem der du ikke har internettilgang for å unngå å bruke opp den inkluderte datapakken i mobilabonnementet ditt.

Vi låner dette ordet fra det engelske språket. Det er motsatsen til online, som betyr tilkoblet til internettet. Offline betyr dermed i utgangspunktet at man ikke er koblet til internett. Man er offline. Vi bruker ordet om en funksjon i vår app der du kan laste ned filmer og serier lokalt til din telefon, slik at du ikke trenger internettilgang for å se dem. Du kan se dem offline.

En stor andel av de TV-programmene som sendes på TV legger vi inn i våre arkiver der de er tilgjengelige i en hel uke etter at de er blitt sendt på TV. Dermed kan du gå inn i appen din og strømme disse programmene når du vil i uken etter at de er sendt på TV. Det er som en opptaksfunksjon på dekoderen din, som tar opp alle veldig mange av programmene som går på TV, men som aldri går tom for plass. Så er det ingen problem om du glemmer å ta opp et av favorittprogrammene den kvelden du ikke rekker å se det. Bare finn episoden i appen.

Direkte-TV / Lineær TV

Når vi snakker om direkte-TV, snakker vi om den klassiske TV-opplevelsen, eller lineær-TV. Det vil si TV-kanalenes sendinger som går på vanlig måte i gjennom dagen. Når du ser på TV på dekoderen som du alltid har gjort ser du på direkte-TV. Men du kan også strømme hver enkelt TV-kanal i abonnementet ditt direkte. Det blir som å ha en dekoder og TV-skjerm på en av dine mobile skjermer.

Det er ikke bare telefonene som har blitt smarte – det vil si i stand til å kjøre flere programmer. Langt på vei de fleste nye TVer er såkalte smart-TVer der man kan laste ned apper. Vår Canal Digital app kan du laste ned på Samsung SMART-TV. Dessuten har Apple laget en liten boks du kan koble til TVen din på samme måte som du ville gjort med en dekoder, som på en svært enkel og intuitiv måte lar deg strømme underholdning fra en rekke leverandører. Også oss. Canal Digital-appen fungerer nemlig på Apple-TV. Apple-TV passer perfekt for deg som ønsker å ha TV utover rommet du har dekoderen din fra oss, plassert. Ettersom Apple-TVen baserer seg på strømming, må den være tilkoblet internett for å fungere.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.