Tye Sheridan møtte Canal Digital i Venezia
Tye Sheridan © La Biennale di Venezia - foto: ASAC

Bli bedre kjent med Ready Player One-stjernen Tye Sheridan

21-år gamle Ready Player One-stjernen Tye Sheridan har tross sin unge alder rukket å spille i en rekke kjente og anerkjente filmer. Vi var så heldige å møte skuespillertalentet på filmfestivalen i Venezia, hvor han promoterer The Mountain sammen med filmikonet Jeff Goldblum.

Etter Terrence Malicks drama The Tree of Life i 2011 ble Tye fort lagt merke til og det velrennomerte filmmagasinet Variety var kjapt ute med å inkludere han på deres «10 Actors to Watch»-liste. Han fortsatte å spille i kritikerroste filmer som Mud og Joe. Men mest kjent er han nok fra blockbusterne X-Men: Apocalypse og nå nylig Steven Spielbergs Ready Player One, en av årets store kassasuksesser. Ready Player One er en actionfylt og sprudlende popkornfilm, basert på boken med samme navn. Filmen er en fryd for øyet og utrolig visuelt spennende. I likhet med TV-serien Stranger Things oser den av 1980-tallsnostalgi og er proppfull av referanser, enten være seg filmer, dataspill eller musikk.

Ambisiøs på egne vegne

Jeg møter en blid, imøtekommende og opplagt Tye på Hotel Exceliore i Venezia. Den hardarbeidende unge skuespilleren er jordnær og har store ambisjoner på egne vegne veier. 

Vi benyttet anledningen til å stille han 10 spørsmål: om hvordan man går fra fremtidsdystopier til psykologiske dramaer, om rollemodeller i filmbransjen, og om tilværelsen som stjerneskudd.

Saken fortsetter under bildet

Jeff Goldblum og Tye Sheridan
© La Biennale di Venezia - foto ASAC

Hehe, nei det jeg vil ikke si det. Jeg er nok en ganske alminnelig, ung mann. Jeg må si det var fantastisk å jobbe med Jeff Goldblum. Han er så livlig, underholdende og han har alltid en morsom historie på lager. Han er også en veldig sjenerøs og er genuint interessert i andre mennesker. På denne filmen lærte han seg fornavnet og etternavnet på alle i staben. Mellom opptakene tilbrakte vi mye tid i bilen på vei til ny location. Han hadde ofte høytlesning fra En handelsreisendes død.

The Mountain
The Mountain - Rick Alverson ©Lorenzo Hagerman

Hvordan var det å gå fra Ready Player One til The Mountain?

Filmene er ganske forskjellige, selv om de er like i den forstand at begge har et budskap. The Mountain har ikke et budsjett på 200 millioner dollar og heftige visuelle effekter. Det gjør at man må være mer kreativ og dra nytte av de mulighetene som finnes, for eksempel lage et interessant lydbilde.

The Mountain har potensiale til å bli en moderne kultfilm. Hva slags forhold har du selv til kultfilmer, ser du de ofte?

Jeg ser alle slags type filmer, men har spesiell forkjærlighet for filmer med en ikke-lineær fortellermåte. En spesifikk film jeg liker godt er Denis Villeneuve Arrival.

Jeg er også stor fan av filmene til Paul Thomas Anderson, som har laget filmer som There Will Be Blood og Punch-Drunk Love.

The Mountain
©Lorenzo Hagerman. The Mountain

Har du noen skuespillere du ser opp til, noen rollemodeller?

Jeg beundrer mange skuespillere. Samtidig ønsker jeg ikke å imitere andre skuespillere. Det er viktig for meg å være fri og kunne ha muligheten til å utforske og eksperimentere.

Hva slags regissører er du ønsker å jobbe med, og hva ser du etter i en regissør?

Det viktigste er nok en regissør som har en klar visjon og som nøyaktig vet intensjonen bak visjonen. Gjerne regissører som kan utfordre meg og utfordre publikum.

Hvordan ble du involvert i The Mountain?

Regissøren Rick Alverson og jeg hadde laget en film tidligere, Entertainment i 2015. I forbindelse med Joe i 2013, hvor jeg spilte mot Nicolas Cage, ble jeg introdusert for Rick. Så der startet vårt vennskap.

 

The Mountain Tye Sheridan
The Mountain - Tye Sheridan © La Biennale di Venezia - foto ASAC

Mange skuespillere får livet sitt snudd på hodet etter å ha vært med i store filmer, og du har gjort flere av dem. Ble livet forandret?

Livet er egentlig stort sett det samme som før. Jeg anser meg ikke selv for å være berømt. Jeg har ikke livvakt. Det er ikke noe vits – for som oftest kan jeg gå i fred, hehe.

Kunne du tenke deg å regissere i fremtiden?

Absolutt, det er ambisjonen. Men for øyeblikket ønsker jeg å utforske flere karakterer og gjør også en del andre ting ved siden av film filmkarriere.

Oj, spennende! Kan du si litt mer om det?

Ja, jeg var med å starte en tech-start-up for 2-3 år siden. Noe jeg trives veldig med.

Til slutt, hvilken film blir din neste?

I februar kommer den nye X-Men-filmen, Dark Phoenix. Etter mitt syn er X-Men blant de beste franchisene og jeg føler meg privilegert til å være en del av det.

Les flere intervjuer fra filmfestivalen i Venezia

Regissøren bak action-filmene du elsker – Martin Campbell

Komikeren du føler du kjenner – Jason Sudeikis

The Crown-stjernen – Matt Smith (Prins Philip)

Eksklusivt intervju med Jeff Goldblum – som er midt i sitt Hollywood-comeback

Intervjuene er gjort av Morten Steingrimsen, Canal Digitals egen underholdningsekspert, og medforfatter av "Den store boken om James Bond".

Se filmer med Tye Sheridan i Canal Digital-appen

Ready Player One - HD

Ready Player One er en actionfylt og sprudlende popkornfilm, basert på boken med samme navn. Filmen er en fryd for øyet og utrolig visuelt spennende. I likhet med TV-serien Stranger Things oser den av 1980-tallsnostalgi og er proppfull av referanser, enten være seg filmer, dataspill eller musikk. Det som er kult, er at referansene er flettet inn i historien på en kreativ og finurlig måte. Vi skal ikke røpe for mye - men vi får blant annet gjensyn med noen karakterer fra en av 1980-tallets skumleste filmer.

X-Men: Apocalypse - HD

Apocalypse, den første og sterkeste av alle mutanter i X-Men-universet, tok styrke fra andre mutanter for å blant annet bli udødelig og usynlig. Etter tusenvis av år våkner han igjen og blir dypt skuffet over den nye verden han blir møtt av. Han rekrutterer de fleste mutanter for å rense verden for mennesker og skape en ny verdensorden hvor han regjerer

Detour - HD

Jusstudenten Harper mistenker at stefaren hans Vincent forårsaket bilulykken som førte til at moren hans ligger i koma. Han treffer Johnny på en lurvete whiskybar i L.A, som tilbyr seg å 'ta hånd om' Vincent for skarve $20.000. Neste dag står Johnny på døra, klar for en tur til Vegas for å drepe Vincent. Harper innser at han må gå med på planen for å overleve. Her tar historien uventede omveier som presenterer publikum med to alternative versjoner av hendelsene, med to svært ulike utfall.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse - HD

Ben, Carter og Augie er tre speidere og barndomsvenner som slår seg sammen med en beintøff servitrise for å bli verdens mest utippede superhelter. Da deres fredelige lille by blir invadert av truende zombier, blir de nødt til å kjempe for det største av alle speidermerker og sette alle sine ferdigheter på prøve for å redde menneskeheten fra de udøde.

Joe - HD

Joe tenker på sin kriminelle fortid da han en dag støter på 15 år gamle Gary som har kommet til byen fordi han trenger en jobb for å forsørge familien. Joe stilles overfor valget om enten å fortsette å drikke seg full eller å ta tak i livet sitt og hjelpe Gary. En grusom og sterkt gripende fortelling. Filmen ble nominert til Gulløven under filmfestivalen i Venezia i 2013.

The Forger

John Travolta viser helt nye sider av seg selv i rollen som svindleren Raymond Cutter. Etter å ha sluppet ut av fengsel, vil Cutter bare leve et normalt liv med tenåringssønnen Will. Men snart blir han presset med på et storslått falskneri av et Monet-maleri verdt et tresifret millionbeløp! I et kappløp med tiden, og med mafia og politi i hælene, må Raymond Cutter utføre sitt livs kupp - som kun kan utføres med hjelp fra sønnen og den pensjonerte faren.

Mud - HD

Tye og Neckbone er to 14-åringer som utforsker båtvrak langs Mississippielven. Der møter de den merkelige mannen Mud. Han er på flukt fra politiet og ber guttene om hjelp, både med å lage en båt og å finne hans ungdoms kjærlighet.

Entertainment - HD

Kveld etter kveld stiller Neil Hamburger seg i rampelyset på de mest sjuskete barene i Californias ørkenområder. De er de eneste som vil ha ham, og kanskje den eneste de har råd til. Med sin oljete hentesveis og tre drinker krampaktig i favnen forteller han sine usmakelige og støtende vitser, og liker ikke gjestene vitsene, går han til verbalt angrep - ofte med kaos som resultat

Last Days In The Desert - HD

Ewan McGregor er Jesus - og djevelen - i et tenkt kapittel fra hans førti dager med faste og bønn i ørkenen. På vei ut av ørkenen krangler Jesus med Satan om skjebnen til en familie i krise, og utsetter seg selv for en dramatisk prøvelse.

The Stanford Prison Experiment - HD

I 1974 ble 24 mannlige studenter valgt ut ved Stanford University for å spille slumpmessig tildelte roller i et fengselseksperiment. Hensikten var å studere menneskets atferd i fangenskap og hvordan sosiale roller påvirker ens atferd.Eksperimentet ble gjennomført av en grupper forskere ledet av Philip Zimbardo og finansiert av den amerikanske marine. Filmen hadde premiere på Sundance filmfestival.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.