Skjelvet
© 2018 Nordisk Film

Slik gjorde de Oslo til et katastrofeområde

Postgirobygget faller! Vi har møtt regissøren av Skjelvet, som du allerede nå kan kjøpe og streame hos oss, for å snakke om Norges største katastrofefilm noensinne.

«Skjelvet» ble både kritikerrost og en enorm kinosuksess da den kom tidligere i år. «Effektene overgår alt man har sett før i norsk film,» skrev NRK Filmpolitiet om filmen og trillet en femmer på terningen da den hadde premiere. Mens Roar Uthaug regisserte «Bølgen», er det John Andreas Andersen som sitter i registolen denne gangen. Andersen har lang fartstid som fotograf på filmer som blant annet Buddy, Hodejegerne og Kongen av Bastøy. Vi møtte Andersen på produksjonsselskapets kontor i Oslo sentrum, der han fortalte oss om hvordan de måtte ut i helt ukjent terreng for å gjøre Oslo om til katastrofeområde.

Spektakulær oppfølger

Filmen er oppfølgeren til «Bølgen» fra 2015, og vi møter igjen familien Ekjord som i første film opplevde at en enorm bølge skylte innover deres hjembygd i Geiranger. I skjelvet har familien flyttet til Oslo, men forsøket på å starte på nytt i ny by etter de dramatiske hendelsene i Geiranger tar en brå vending når en rekke uforklarlige hendelser begynner å inntreffe, og familien blir igjen fanget i en enorm naturkatastrofe – denne gangen enda større enn sist. Skjelvet kan du kjøpe og streame i Canal Digital-appen eller på dekoderen fra og med 19.november. Mer informasjon finner du i bunn av saken.

Hvordan se leiefilm på Apple-produkter?

Selv om det for tiden ikke er mulig å leie film på iPhone, iPad eller Apple-TV kan du likevel se filmene på disse skjermene. Da må du først leie filmen på en annen enhet, så kan du søke den opp og se den der du ønsker. 

  1. Lei filmen på dekoder  eller gå inn til TV.canaldigital.no via en PC/Mac
  2. Søk opp filmen på enheten du ønsker å se den (filmen blir automatisk aktivert)
  3. Sett deg til rette og snurr film!

Leiefilm er tilgjengelig i 48 timer, så du har god tid til å se filmen når og hvor du vil.