Skjelvet
© 2018 Nordisk Film

Slik gjorde de Oslo til et katastrofeområde

Postgirobygget faller! Vi har møtt regissøren av Skjelvet, som du allerede nå kan kjøpe og streame hos oss, for å snakke om Norges største katastrofefilm noensinne.

«Skjelvet» ble både kritikerrost og en enorm kinosuksess da den kom tidligere i år. «Effektene overgår alt man har sett før i norsk film,» skrev NRK Filmpolitiet om filmen og trillet en femmer på terningen da den hadde premiere. Mens Roar Uthaug regisserte «Bølgen», er det John Andreas Andersen som sitter i registolen denne gangen. Andersen har lang fartstid som fotograf på filmer som blant annet Buddy, Hodejegerne og Kongen av Bastøy. Vi møtte Andersen på produksjonsselskapets kontor i Oslo sentrum, der han fortalte oss om hvordan de måtte ut i helt ukjent terreng for å gjøre Oslo om til katastrofeområde.

Spektakulær oppfølger

Filmen er oppfølgeren til «Bølgen» fra 2015, og vi møter igjen familien Ekjord som i første film opplevde at en enorm bølge skylte innover deres hjembygd i Geiranger. I skjelvet har familien flyttet til Oslo, men forsøket på å starte på nytt i ny by etter de dramatiske hendelsene i Geiranger tar en brå vending når en rekke uforklarlige hendelser begynner å inntreffe, og familien blir igjen fanget i en enorm naturkatastrofe – denne gangen enda større enn sist. Skjelvet kan du kjøpe og streame i Canal Digital-appen eller på dekoderen fra og med 19.november. Mer informasjon finner du i bunn av saken.