El Camino: A Breaking Bad Movie kan du se rett på Canal Digital sin One Place-dekoder fra 11. oktober
© 2019 Netflix

Spilt inn i all hemmelighet: Breaking Bad-film kommer på Netflix 11. oktober

«Breaking Bad» er en av tidenes beste TV-serier.

Den banebrytende publikums- og kritikerfavoritten ble avsluttet i 2013 på en så vellykket og tilfredsstillende måte at den gjerne trekkes frem som eksempel på hvordan man skal avslutte en TV-serie.

Med den svært vellykkede avslutningen og med den like kritikerroste spin-offen «Better Call Saul» i full gang, var det ikke mange som forventet at en film, som plukker opp tråden etter siste episode var aktuelt.

I fjor høst dryppet det riktignok små hint om at en film var underveis. Men så kom det ikke noe mer informasjon.

– Jeg har vanskelig for å tro at dere ikke vet at den er spilt inn

Nå viser det seg at filmen ikke bare er en realitet, men at den er ferdig produsert. Uten at noen har fått ferten av det.

– Jeg har vanskelig for å tro at dere ikke vet at den er spilt inn. De har gjort det. Om dere skjønner hva jeg mener? Hvordan kan dette være en hemmelighet? Men det er det. De har gjort en fantastisk jobb med å holde det hemmelig, sa Bob Odenkirk til Hollywood Reporter 20. august.

Odenkirk spiller Saul Goodman: den frynsete advokaten i Breaking Bad, og hovedkarakteren i Better Call Saul.

Bare noen dager etter at filmen var bekreftet, overrasket Netflix alle med følgende video (med spoilere for deg som ikke har sett ferdig Breaking Bad-serien):

Her viser det seg at filmen får premiere på Netflix allerede 11. oktober.

Filmen har fått navnet «El Camino: A Breaking Bad Movie» og vil plukke opp tråden der serien sluttet – i motsetning til «Better Call Saul» der handlingen er lagt til før Saul Goodman møter Breaking Bads hovedkarakter Walter White.

Få detaljer

I et intervju med The New York Times avslører Aaron Paul, skuespilleren som spiller Walter Whites makker i Breaking Bad, at han har fått streng beskjed om ikke å avsløre detaljer fra filmen.

– Alt jeg kan si, er at jeg tror folk vil bli veldig fornøyde med det de ser, uttaler han til den amerikanske avisen.

Han forteller likevel at han, som så mange andre, trodde at siste episode av serien betød slutten for Breaking Bad-universet.

– Da siste episode var spilt inn samlet vi oss alle sammen, ga hverandre en god klem og sa vi var glad i hverandre. Og det var det.

En av tidenes høyest rangerte serier

Men så, for to år siden, fikk Paul en telefon fra serieskaper Vince Gilligan:

– Helt på slutten av samtalen nevnte han at han hadde en idé om hvordan han skulle ta det videre derfra, og han ville høre hva jeg tenkte om det. Jeg sa raskt til Vince at jeg ville følge ham inn i en brann.

For å illustrere hvor godt mottatt siste sesong av serien ble, trenger man ikke se lenger enn til film- og TV-nettstedet IMDB. Her har siste episode helt vanvittige 9,9 av 10 i rating, mens den tredje siste episoden har 10 av 10 – basert på 104 000 stemmer. Selve serien har 9,5 i rating og er med det en av de høyeste rangerte serien noensinne.

Aaron Paul er full av lovord for filmen i en tweet etter at nyheten om den kom ut.

 

 

Se Breaking Bad rett på OnePlace-dekoderen

Under innspillingen fikk Paul flere spørsmål om han jobbet med en oppfølger til Breaking Bad:

– Jeg sa bare at jeg jobbet på en liten indie-film i New Mexico, og det var det. Ingen tvilte på det, avslører han overfor The New York Times.

Den «lille indie-filmen» har premiere på Netflix 11. oktober, og er allerede markert med versaler og sprittusj hos oss – og trolig millioner av andre Breaking Bad-fans verden over.

Du kan se både «Breaking Bad» og «Better Call Saul» på Netflix allerede.

Netflix kan du se direkte på One Place-dekoderen, om du har Netflix-abonnement. Dette krever eget Netflix-abonnement som du kan tegne direkte på dekoderen. Les mer her.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.