UEFA Champions League
UEFA

Alt du trenger å vite om Champions League-finalen

Lørdag 26. mai kl. 20.45 vendes verdens fotballøyne mot Ukraina og Olympiastadion i Kiev når Europas beste klubblag skal kåres. Det er klart for finalen i Champions League – hvem blir helten denne gang? Vi forventer mange magiske fotballøyeblikk når favoritten Real Madrid møter underdog'en Liverpool på Olympiastadion i Kiev Sendingen starter på Viasat 4 kl 18:00, og kan ses av alle våre kunder - uavhengig av abonnement.

Champions League
UEFA

Real Madrid går for historisk trippel

Lagene som skal gjøre opp om Champions League-tittelen 2018, er rutinerte i denne sammenheng.

Real Madrid ble i fjor den første klubben i turneringens historie som klarte å forsvare en tittel, og totalt har Los Blancos vunnet imponerende 12 trofeer (inkludert Europacupen).

Dette gjør laget til det mest suksessrike i turneringens historie. Tre av titlene er dessuten vunnet de siste fire årene.

På veien til finalen har Real Madrid slått ut Paris Saint-Germain (åttendelsfinale), Juventus (kvartfinale) og Bayern München (semifinale).

Liverpool gjør finalecomeback etter 11 år

Liverpool har vunnet fem titler. Det er ikke dårlig det heller, selv om det er en stund siden laget har konkurrert om topplasseringer i Champions League. Sist gang laget løftet trofeet, var i Istanbul i 2005 etter en enestående 0–3-opphenting med påfølgende straffedrama mot AC Milan.

To år senere spilte laget finale på nytt – mot samme motstander – men denne gangen fikk italienerne revansj.

Liverpool har kommet seg til finalen ved å slå ut Porto (åttendelsfinale), Manchester City (kvartfinale) og Roma (semifinale).

CL2018

Duell mellom Europas beste målscorere

Cristiano Ronaldo elsker å score mål i Champion League og ble i vinter den første spilleren i turneringens historie til å score i samtlige gruppespillkamper. I årets utgave har portugiseren allerede scoret 15 ganger, og totalt har Real-angriperen scoret utrolige 120 mål i Champions League-sammenheng. Tre av disse har han i tillegg scoret i finaler. Hva eller hvem vil kunne hindre Ronaldo å score på lørdag? Liverpool da? Å kalle Mohamed Salahs sesong for et gjennombrudd er en underdrivelse. Den 25-år gamle egypteren har hatt en fantastisk sesong og bøttet inn mål i Premier League. Angriperen har også spilt en avgjørende rolle for det engelske lagets avansement i Champions League – 10 mål har han scoret hittil i turneringen. Hvis det er noen som får Liverpool-fansen til å tørre å tro på en ny tittel, så er det Mo Salah

Tidligere møter Real Madrid og Liverpool har møtt hverandre fem ganger tidligere i Champions League- og Europacup-sammenheng. Liverpool har tre seire mot Reals to. I 1981 møttes lagene i finalen i en kamp som engelskmennene vant 1–0.

Real Madrid

Real Madrid

Land: Spania CL trofeer: 12 Trener: Zinedine Zidane

Liverpool

Land: England CL trofeer: 5 Trener: Jürgen Klopp

Liverpool

Den beste fotballen med Champions League, den råeste hockeyen med NHL, de tøffeste gutta i NFL og de raskeste bilene med Formel1. Med Viasport får du all den råeste sporten samlet på ett sted, og best av alt du kan se det hvor du vil - sport er best når det skjer.