Mowgli - nyhet på Netflix
Copyright: Netflix

Her er Desember-premierene på Netflix

Verdens mest berømte jungelgutt, 70-tallets Mexico City, og en verden hvor nesten hele befolkningen har tatt selvmord. Netflix inviterer deg herved til en mangfoldig – men mest mørk – reise gjennom årets siste måned.

Mowgli: Legend of the Jungle (7. desember)

Jungelgutten Mowgli er tilbake i denne filmen skapt av regissør Andy Serkis (som selv spiller rollen som bjørnen Baloo). Her er det ikke spart på kruttet, og en kjapp titt på rulleteksten røper at kjente navn som Christian Bale, Cate Blanchett og Benedict Cumberbatch har stemmene til henholdsvis panteren Bagheraa, slangen Kaa og tigeren Shere Khan. Filmen beskrives som en mer realistisk og mørk gjenfortelling av Rudyard Kiplings «Jungelboken» og skildrer hvordan Mowgli slites mellom to forskjellige verdener når han igjen møter sitt menneskelige opphav. Hvem eller hva er den farligste fienden – og hvor hører han egentlig hjemme?

Mowgli er en av nyheter på Netflix i desember 2018.
Copyright: Netflix
Roma er en av nyhetene på Netflix i desember.
Copyright: Netflix

Roma (14. desember)

Bli med tilbake til 70-tallets Mexico City og en tilsynelatende normal middelklassefamilie i bydelen Colonia Roma. Dette er en halvbiografisk fortelling basert på filmskaperens – Alfonso Cuaróns – egen oppvekst i et Mexico i endring. Uten å røpe for mye: Filmen skildrer et turbulent år i familiens liv, og det viser seg at barnepiken Cleo (Yalitza Aparicio) er det viktigste limet i familien hun elsker og beskytter. Filmen er i svart-hvitt, har allerede vunnet gulløven i Venezia og er valgt ut som Mexicos Oscar-kandidat i kategorien Beste fremmedspråklige film. Alfonso Cuarón har tidligere vunnet to Oscarstatuetter for Gravity (2013), og det er verdt å notere seg at flere filmanmeldere nå uttaler at Roma er hans beste verk noensinne.

Springsteen on Broadway (15. desember)

Norgesvennen Bruce Frederick Joseph Springsteen kommer snart på en TV-skjerm nær deg! Siden oktober 2017 har The Boss levert et helt spesielt show-konsept på The Walter Kerr Theatre midt i hjertet av Broadway. Fem kvelder i uken, de samme 15 sangene hver gang, foran 960 tilhørere. Stikk motsatt av de legendariske maratonkonsertene han ellers holder for titusenvis av fans verden over. I juni ble han hedret med en Tony Award for forestillingen (ja, for det er mer enn en konsert, og det hele er krydret med rørende og morsomme anekdoter fra Sjefens unike karriere). Netflix-filmen viser hele showet i sin fulle lengde, og regisseres av Thom Zimny.

Bruce Springsteen er en av nyhetene på Netflix i desember.
Copyright: Netflix
Bird Box er en av nyhetene på Netflix i desember.
Copyright: Netflix

Bird Box (21. desember)

Er du fan av filmer som The Happening, The Road og A Quiet Place? Da kan du glede deg til bitte-bitte-lille juleaften. Filmatiseringen av Josh Malermans Bird Box er nemlig like intens og skrekkinngytende som boka. Fem år etter at en mystisk kraft har drevet nesten hele befolkningen til selvmord, må Malorie (Sandra Bullock) og barna hennes ta på seg bind for øynene (du finner tidsnok ut hvorfor) og legge ut på en desperat reise mot trygghet. En litt annen type reise enn Hanne Krogh legger ut på tre dager senere, for å si det forsiktig.

Psst! Netflix har et par forsinkede julegaver til deg også. I løpet av romjula ruller de nemlig ut to førstesesonger som står bra til pepperkakene. You (26. desember) handler om en bokhandler som gjør alt – alt – for å vinne hjertet til drømmedama. I Selection Day (28. desember) blir vi kjent med fjorten år gamle Manju som skal bli Cricket-proff. Det er bare ett problem: Han hater cricket.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.