Tour de France
© 2018 TV 2

Det er flere håp om norske etappeseiere i årets utgave av Tour de France. Spesielt på de flate etappene. – I årets tour er det flere etapper som passer dem meget godt. Det kan bli flere etappeseire for dem begge hvis de har formen inne, laget fungerer og de har «dagen», sier TV 2s Tour de France-ekspert Johan Kaggestad til Canal Digital. Spesielt den svært spennende brosteinsetappen, etappe 9, er blinket ut som en nordmennene kan gjøre det godt på, og til TV 2 sier han at dette er etappen han ser mest frem til. Etappen er en av dem det er knyttet mest spenning til i år ettersom den inneholder en uvanlig lang del sykling på brostein – som ofte byr på dramatikk. Men både Kristoff og Boasson Hagen er tøffe gutter som takler brosteinens utfordring bra, sier Kaggestad. Les mer om Boasson Hagen og Kristoff – i tillegg til debutanten Amund Grøndahl Jansen under bildet.

Tour de France
© 2018 TV 2

Få med deg sluttspurtene

Det er ingen grunn til å fortvile om en nordmann går i et lovende brudd akkurat i det du kommer frem til stranden og det er for sent å snu. Fisk opp mobilen fra lomma og følg det hele i Canal Digital-appen.

Alexander Kristoff

På spørsmål fra TV 2 om hvem som er Norges største vinnerkort i årets Tour de France, svarer Johan Kaggestad: – Jeg tror det er Alexander Kristoff. Selv håper sprinteren på et godt ritt: – Jeg gleder meg veldig til årets Tour de France, sier Alexander Kristoff til det britiske sportsmagasinet sportsgazette.co.uk og avslører at han er optimistisk med tanke på å nå sitt mål for sesongen, en etappeseier i Tour de France. – Jeg har sett meg ut et par etapper allerede. Den første er definitivt for spurtere. 31-åringen har to etappeseiere i Tour de France fra før. Den siste kom i 2014.

Edvald Boasson Hagen

Han kalles bare «Eddy the boss». Når 31-åringen nå skal sykle Tour de France for Dimension Data er det med flere titler i sekken, blant dem tre etappeseiere i Tour de France – den siste kom i fjor. Det kan bli flere i år – og det blir svært spennende å følge nordmannen fra Rudsbygd i tempoetappene. Se spesielt opp for etappe 9, Søndag 15. juli. – Vi tar det litt etter hvert, men Roubaix-etappen er en jeg har veldig lyst til å gjøre det bra på, sier han om den 9. etappen til NTB.

Amund Grøndahl Jansen

Amund Grøndahl Jansen fra Nes i Akershus sykler i år Tour de France for første gang. Etter en fantastisk vårsesong – der han blant annet ble beste nordmann i Paris–Roubaix på 16. plass, har 24-åringen blitt belønnet med startplass på det nederlandske LottoNL-Jumbo i det prestisjetunge franske sykkelløpet. Selv om unggutten i hovedsak skal fungere som en viktig del av spurter Dylan Groenewegens opptrekk – er det fortsatt håp om at også han kan utmerke seg, forteller Christian Paasche til TV 2. – Amund Grøndahl Jansen er jo per def låst til Dylan Groenewegen. Men vi skal ikke se bort fra at Amund kan få muligheten på enkelte etapper, men det kommer litt an på hvor tøft dette blir.

Nå har vi gjort det enklere å finne frem til din favorittsport. Vi har nemlig samlet all sporten på ett sted i Canal Digital-appen. Du får en enkel oversikt over all sporten som sendes akkurat nå, senere på dagen, i morgen eller det som ble sendt i går - uavhengig av hvilken kanal det går på.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.