Innfrir Vålerenga forventningene?
© 2019 Scanpix/NTB

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» blitt endret til pakkene «Sport» og «Underholdning». 

30. mars braker Eliteserien i gang igjen, og 16 lag starter med blanke ark og nypussede fotballsko i jakten på ligatittelen. Disse klubbene kan glede seg ekstra mye til årets sesong.

Rosenborg

26 seriemesterskap og 12 cupgull. Det er historisk sett veldig gode grunner til at supporterne i bartebyen alltid gleder seg litt ekstra til seriestart. Med fire gull på rad, er det heller ingen som er i tvil om at trønderne blir å finne i toppsjiktet også denne sesongen. Spørsmålet er om trener Eirik Horneland klarer å gjøre stappmette spillere sultne på mer suksess. Utenomsportslige krumspring får vi helt sikkert også i år – uten at det pleier å ha noe å si for resultatene på gressmatta.

Rosenborg Ballklubb
Tette dueller mellom Rosenborg og Brann.
©2019 Scanpix/NTB
Sportsklubben Brann

Brann

Gullet skulle «hem», Hansa lanserte gull-øl og vestlandshovedstaden forberedte seg på tidenes fest. Dessverre endte ikke 2018-sesongen slik seierstørste bergensere hadde drømt om, selv om tredjeplass absolutt ikke er noe å skamme seg over. Med sølv og bronse i to av de tre siste sesongene håper rødtrøyene på å tilføye en gullmedalje til samlingen når sesongen er over. Vi regner (pun intended) med at supporterne i Bataljonen har klokkertro på sine menn.

Molde

Verdens mest berømte nordmann forsvant fra treningsfeltet i Rosenes by rett før jul, og akkurat nå er det lite som tyder på at han vender tilbake igjen med det første. Sannsynligvis vil allikevel Molde også nyte godt av Solskjær-effekten – i form av en solid bunke pundsedler sendt i retur over Nordsjøen. Om, eller hvordan, pengene brukes kan få stor betydning for om Molde ender opp med det edleste metallet til slutt. Uansett er spillerstallen – anført av den hjemvendte sønnen, midtbanespiller Magnus Wolff Eikrem – sterk nok til å henge med i gullkampen mot erkefienden fra Trondheim.

Molde Fotballklubb
Molde og Kristiansund vil kjempe i toppen.
© 2019 Scanpix/NTB
Kristiansund Ballklubb

Kristiansund

Etter at byrivalene Clausenengen og Kristiansund FK svelget kameler og slo seg sammen til Kristiansund Ballklubb i 2003, har klubben forbedret tabellposisjonen sin hvert eneste år. Var fjorårets femteplass slutten på eventyret – eller bare prologen til et nytt? Nordmøringene drømmer nemlig om det samme som klippfiskkongen Jappe Ippes gjorde på slutten av 1600-tallet: Europa. Superkeeper Sean McDermott er tilbake fra Romania-ferien sin, det kan være ingrediensen som gjør at Kristiansunds høylytte fans får ekstra god grunn til å juble i år.

Vålerenga

Om fotball ble spilt på papiret, hadde Vålerenga kjempet om gull hvert eneste år. Stor by, ny stadion, enorm støtte fra tribunen, romslig budsjett og en av landets mest meritterte trenere. Ingen vårtegn er så sikre som at landets fotballeksperter i unison enighet utroper VIF til medaljekandidat – før sesongen starter. Skal trener Ronny Deila endelig få fart på sakene og skape fotballfeber på Oslo øst? Klubben har forsterket spillerstallen kraftig, blant annet med den tidligere Celtic-spilleren Efraín Juárez, så vi velger å tro at dette blir året hvor VIF innfrir forventningene.

Vålerenga Fotball

Familiefilmer fra Disney eller actionfilmer fra Paramount+. Seriemaraton med hele sesonger av kjente serier fra FOX+ eller favorittlaget ditt i Eliteserien. Med Familiepakken får du tusenvis av filmer og serier inkludert i ditt abonnement og hele Eliteserien.