Skadet norsk soldat
©2019 Nordisk Film

De fem mest populære leiefilmene i 2018

Espen Askeladd, Atle Antonsen eller Thomas Gullestad? Norske storfilmer dominerer listen over filmer som ble leid mest i 2018. Sjekk hvilken som troner aller øverst.

Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud (Thomas Gullestad) ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene - helt uvitende om at hans ukuelige vilje til å overleve snart vil gjøre ham til et symbol for den norske motstandsbevegelsen.

Denne familiefilmen tar oss med til Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

Rolf Wesenlund gjorde filmen Norske byggeklosser udødelig da den kom i 1972. Nå er den her i ny drakt, denne gang med Atle Antonsen i hele elleve ulike roller. Og den er akkurat like morsom som originalen. Her møter vi altså Merete og Jens som endelig har hellet med seg når de helt uventet arver et hus. De må nok pusse opp litt, men hvor vanskelig kan det være, liksom?

Fifty Shades-bøkene og filmene har fått mye oppmerksomhet. Dette er den tredje i rekken. Nygifte Christan og Anna omfavner det kompliserte forholdet og det luksuriøse livet deres fullstendig i troen på at de mørke skyggene fra fortiden er langt borte. Like før hun tiltar rollen som Mrs Gray, og han hviler i den uvante stabiliteten, oppstår det nye trusler som kan sette deres lykkelige slutt i fare før det engang har begynt.

Fire ungdommer finner et gammelt videospill som de aldri har hørt om før og blir snart fenget av at spillet foregår i jungelen. Nerden Spencer blir en fryktløs eventyrer, sportsidioten Fridge blir et geni, den populære jenta Bethany blir en middelaldrende mannlig professor og den forsiktige Martha blir forvandlet til en tøff kriger. De innser snart at målet med å spille Jumanji ikke er å vinne, men å overleve.

Laster

Føler du for en filmkveld, finner du tusenvis av nye filmer og serier hos oss. Lei lørdagsfilmen med Canal Digital-appen på dekoder, og få den levert rett på TV-skjermen.

Filmen du leier blir tilgjengelig for deg i 48 timer. I den perioden kan du se den så mange ganger du ønsker.

Lei filmer og serier via dekoderen din, mobil, nettbrett eller PC.
Starte å se på en enhet, og fortsett senere på en annen.
Leiesummen legges på neste faktura fra oss.