Fenomener: Fotballens kommende stjerner
© 2018 National Geographic

Disse unge spillerne kommer til å bli superstjerner under årets VM

Milliarder av mennesker gjør seg klar til VM i fotball. Et lite knippe unge menn gjør seg klare til å representere sitt land for første gang i verdensmesterskapet.

I dokumentarserien «Fotballens neste stjerner» som ble sendt på National Geographic fra 9. til 13. juni, kommer vi uvanlig nært på noen av talentene som står foran sitt store gjennombrudd i VM.

Gjennom åpenhjertige intervjuer med spillerne selv, familie og tidligere trenere og fotballegender som Clarence Seedorf, Dennis Bergkamp og John Barnes får vi et unikt innblikk i hvordan det er å være blant de største fotballtalentene i verden.

Her er noen av spillerne dokumentaren følger, og som det virkelig er verdt å følge med på under årets VM.

Saken fortsetter under bildet.

Om andre i hjemmet blir lei av at det stadig går fotball på TV-en i stua, kan det være lurt å laste ned Canal Digital-appen – så kan du trekke deg rolig tilbake og se kampene i ro og fred.

Marco Asensio – Spania (22)

Fenomener: Fotballs kommende stjerner
© 2018 National Geographic

Da Marco Asensio var barn møtte han og moren, Maria Willemsen, på Real Madrid-president Florentino Pérez.

«Husk dette ansiktet, for du kommer til å signere ham om noen år,» sa Asensios mor til Perez.

Men i 2011, da Asensio var 15 år, døde moren av kreft, og da Asensio ble offisielt presentert som Real Madrid-spiller i 2016 ble det umulig å holde tilbake tårene.

Det er først og fremst Asensios gudbenådede skuddfot som trekkes frem når man diskuterer hans kvaliteter – mange av målene hans kommer i stor fart fra utenfor 16-meteren, og gjerne limt inntil en av stengene.

Legg til en fantastisk teknikk og overblikk, et vanvittig driv med ballen i bena og en god pasningsfot, og du får en spiller som ifølge enkelte er et av de største talentene fotballgiganten Spania har sett på mange år. Det sier ikke så rent lite.

Leon Goretzka – Tyskland (22)

Fenomener: Fotballs kommende stjerner
© 2018 National Geographic

Schalke 04s stjernespiller Leon Goretzka er allerede et kjent navn for mange fotballinteresserte til tross for sin unge alder.

Den 1. juli i år blir han offisielt klar for gigantklubben Bayern München, men akkurat da vil 22-åringen etter all sannsynlighet være opptatt med å forberede seg til sluttspill i VM.

At Goretzka var svært ettertraktet av flere storklubber før han skrev under for Bayern München er ikke rart.

Som en hardtarbeidende, ballvinnende midtbanespiller som også har ferdigheter med ballen i beina – og skaper og scorer mål – har han et sett av ferdigheter få spillere besitter, og som managere verden over drømmer om å ha i stallen.

Tyskland-manager Joachim Löw er ifølge FourFourTwo stor fan av den unge midtbanespillerens ferdigheter, og det er store sjanser for at Goretzka blir en viktig del av Tysklands VM-kampanje.

Dele Alli – England (22)

Fenomener: Fotballs kommende stjerner
© 2018 National Geographic

Med en ung, ny manager som står foran sitt første store mesterskap, en rekke unge talenter i troppen og et av de mest fotballgale landene i verden, er det (som vanlig) knyttet store forhåpninger til årets engelske lag – som de siste årene har hatt for vane å snuble når det gjelder som mest.

Et av de unge talentene som trolig blir en viktig del av landets VM-håp er Tottenham-spilleren Dele Alli. 22-åringen har blitt kåret til årets unge spiller i England to år på rad, og er en spiller det sjelden er kjedelig å se på, enten han skårer spektakulære mål eller setter taklinger det lukter svidd av.

Dele Alli innehar en ting England har savnet i tidligere mesterskap: X-faktor. Han er en spiller som kan forandre kamper med ett øyeblikks briljans. Han er svært målfarlig til midtbanespiller å være, men har det også i seg å gjøre spektakulære ting med ballen i bena som skaper målsjanser ut av ingenting.

Til tross for en ujevn sesong på klubblaget, håper engelskmennene at en Alli i VM-storform kan skyte dem videre.

Gabriel Jesus – Brasil (21)

Fenomener: Fotballens kommende stjerner
© 2018 National Geographic

Som Dele Alli er den unge brasilianeren Gabriel Jesus godt kjent for norske fans av Premier League, der han til tross for skadeproblemer endte opp med 13 skåringer.

At han holdes høyt i hevd også av Brasil-manager Tite er det ingen tvil om: under treningskampen mot Kroatia 3. juni, ble angrepsspilleren utnevnt til kaptein – selv om han var den yngste spilleren på det brasilianske laget.

At han dessuten overtar den berømte 9er-trøya på landslaget, tidligere båret av fotballstorheten Ronaldo, viser ytterligere hvor viktig spilleren ser ut til å være i Tites VM-planer.

Gabriel Jesus har den helt spesielle kombinasjonen av fart, styrke og teknikk – en svært god kombinasjon for en målscorer – som gjør at han ferdighetsmessig sammenliknes med tidligere nummer 9, Ronaldo.

For bare fire år siden malte han gatene i hjembyen i flaggets farger, ifølge Dagbladet – en tradisjon når et nytt mesterskap er på trappene – nå skal han selv representere landet sitt.

Hirving Lozano – Mexico (22)

Norske Everton-supportere vil trolig holde et ekstra øye på den meksikanske angrepsspilleren Hirving Lozano under årets VM.

Spilleren er sterkt linket til den britiske klubben i årets overgangsvindu, men Everton er ikke alene om å være interessert i den driftige angrepsspilleren.

Lozano er rask, har en aldeles strålende teknikk og et svært godt scoringsinnstinkt fra begge kanter av banen. Den unge angrepsspilleren har allerede gjort seg bemerket i Europa som toppscorer hos seriemesteren i æresdivisjonen, PSV.

Hans jordnære karakter, kombinert med offensiv kraft, har gjort «Chucky», som han kalles i Mexico, til en folkefavoritt i det mellomamerikanske landet. Om han skyter Mexico videre fra gruppespillet i Russland blir han trolig en superstjerne.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.