Se Lost Gold of WWII på History Channel
© 2019 A&E Television Networks, LLC.

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

Dokumentarer til alle anledninger

Vi elsker dokumentarfilmer. Enten det er dokumentarer som er lærerike, dokumentarer som rører, dokumentarer som forbløffer eller dokumentarer som gir deg innblikk i sider av samfunnet du ikke visste at du ikke visste om. I slutten av 2018 fikk vi dessuten inn en rekke fantastiske dokumentar-filmer og -serier fra Discovery-channel, som du kan streame helt inkludert dersom du har Familiepakken. Vi har en rekke fantastiske dokumentarer som kan streames både på TV og i Canal Digital-appen. Her er noen av våre favoritter.

På TV og i ukesarkivet

Se Criminal Confessions på BBC Brit
© 2019 BBC

Criminal Confessions

Bli med inn bak lukkede dører og få fascinerende innsikt i de psykologiske konfrontasjonene og etterforskningsprosessene som utspilles i ekte forhørsrom. Criminal Confessions går i dybden på hva det krever å få fram sjokkerende tilståelser av kriminelle handlinger i det virkelige liv. Premiere på BBC Brit 09. mai. Du finner også episoden i Ukesarkivet i en hel uke etter at den er sendt.

Se Louis Theroux på BBC Brit
© 2019 BBC

Louis Theroux: The Night in Question

Den prisbelønte dokumentarskaperen Louis Theroux drar til amerikanske universiteter der han møter studenter som har blitt anklaget for seksuelt overgrep av universitetene de går på. Premiere på BBC Brit 09. mai. Du finner også episoden i Ukesarkivet i en hel uke etter at den er sendt.

Se Lost Gold of WWII på History
© 2019 A&E Television Networks, LLC.

Lost Gold of WWII

Det sies at i løpet av de siste månedene av krigen, begravde japanerne noe av enorm verdi i den filippinske jungelen. I Lost Gold of World War II følger vi forsøket på å løse den store gåten. Enkelte anslår at skatten muligens kan være verdt milliarder av dollar i gull, juveler og uvurderlige gjenstander som ble stjålet fra flere nasjoner. Premiere på History 06. mai. Du finner også episoden i Ukesarkivet i en hel uke etter at den er sendt.

For deg som vil lære om kulturelle ikoner

Få et innblikk i Bob Marleys fremvekst som reggae-ikon gjennom å følge ham fra Jamaica til verdensscenen. Dokumentaren er laget av Kevin Macdonald som er den eneste som har de ensete kjente opptakene fra Bob Marleys siste konsert før han døde.

Rockelegenden Joan Jett står bak låter du trolig har sunget med på, som «I Love Rock’n’roll» og «Bad reputation». I denne dokumentaren får vi se hvordan artisten som omtales som «Dronningen av Rock’n’Roll» kjempet seg opp og frem i en mannsdominert industri for å bli et ikon og en pioner og mentor for andre kvinnelige rockemusikere.

Whitney Houstons fantastiske karriere skildres i denne dokumentaren med blant annet personlige intervjuer og klipp fra hennes liv. Men under den glamorøse overflaten skjulte det seg narkotika, grådige slektninger, hardt press og mørke hemmeligheter fra barndommen.

Unike innblikk i menneskelig drama

I en bitteliten tidligere gruvelandsby i hjertet av England starter et eventyr slik: «Det var en torsdag. Jan jobbet. Hun sa: ‘jeg skal avle frem en løpshest’. Jeg plukket opp ølen og sa: ‘lykke til’.» «Dark horse» er historien om hva som skjedde videre, da den lille bygda gikk sammen om å avle frem en løpshest.

Alexander McQueen var arbeiderklassegutten fra østkant-London som vokste opp til å bli en gigant i moteindustrien med sine visuelt prangende og kontroversielle moteshow. Dokumentaren ser nærmere på den utypiske designerens brokete liv, som endte alt for tidlig.

Det er bittert når vi «norske fjellaper» blir slått av svensker og dansker i sport. Likevel rykker det litt i den skandinaviske stoltheten når våre søsken gjør det godt mot andre – slik det danske landslaget gjorde da de i 1992 sjokkerte Europa med å ta EM-gull i fotball. Dette er dokumentaren om det vanvittige sportslige eventyret.

Høydepunkter fra Discovery Channel

I år er det faktisk 50 år siden Neil Armstrong tok sine små, men gigantiske skritt ut på månens overflate – sammen med den oscar-nominerte «First Man» der Ryan Gosling spiller Armstrong – er dokumentaren One Giant Leap en fin måte å sette seg inn i hvilken enorm bragd det hele var.

Den skjebnesvangre dagen under annen verdenskrig i et helt nytt lys. Overveldende grafikk og 3D-miljøer lar deg ta del i en operasjon på liv og død som endret historiens gang.

Seerfavoritt fra Discovery Science, der de noen av de mest kreative, morsomme, vågale og bisarre videoklippene fra nettet analyseres og forklares av forskere og eksperter. Høydepunkter inkluderer en hanglider som lander på båt i fart og drifting på isen med et propellfly.

For deg som vil bli opplyst

Når den notoriske nynazisten Craig Cobb forsøker å ta over styringen av den lille byen Leith i North Dakota, USA, gjennom lokalvalget, mobiliserer de lokale innbyggerne for å sørge for at hatet ikke får feste i byen deres.

Den myteomspunnede Columbianske narkobaronen, som i en periode var blant verdens rikeste, blir satt under lupen i denne dokumentarserien som blant annet oppsøker hans familie for å komme tett innpå mannen som endte sitt liv på dramatisk vis.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.