Eliteserien

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» blitt endret til pakkene «Sport» og «Underholdning». 

Eurosports eksperter: – Slik tror vi toppkampen og bunnstriden i Eliteserien ender

En forrykende norsk fotballsesong begynner så smått å glimte mot slutten; en sesong som har gitt oss noen store overraskelser, men som også har vært preget av bergensk stolthet og trøndersk, velsmurt fotballmaskineri. Med få runder igjen å spille, er ingenting avgjort, noe som gir oss noen svært spennende fotballrunder på tampen av sesongen. Spesielt kan toppkampen mellom Rosenborg og Brann bli spennende helt inn – avhengig av hvordan møtet dem i mellom den 28. oktober går.

Men blir det Brann sin tur i år til å ta «gullet hem»? Eurosports fotballprofiler spår en svært jevn avslutning, men faller alle ned på at Rosenborg, med sin erfaring, trolig vil trekke det lengste strået. – Kampen om gullet kan bli jevnt helt inn, og kanskje blir det interne oppgjøret mellom Brann og Rosenborg i runde 27 helt avgjørende. – Jeg tror Rosenborg tar gullet igjen. Mye på grunn av at de fleste der har erfaringen med å vinne, ligge først og prestere deretter, og å holde rett fokus i en innspurt som blir dramatisk – og som fort blir avgjort på marginer, sier Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud.

Kommentator og programleder i Eurosport, Anne Sturød, ser en vanskelig innspurt for trønderne. Hun peker på at Rosenborg skal kjempe på tre fronter denne høsten (Tippeligaen, den norske cupen og Europa League). Brann på sin side, kan konsentrere seg fullt og helt om Tippeligaen, og har i tillegg tre av sine fire siste kamper på hjemmebane – inkludert oppgjøret mot Rosenborg. – Men Rosenborg ser i øyeblikket solide ut, og har til nå i høst vist at de takler å spille torsdag og søndag. Takler de det også når gruppespillet begynner, tror jeg Rosenborg vinner serien, sier Eurosport-kommentatoren.

Kun 3 poeng skiller mellom 11. og 15.-plass

I bunnstriden er det riktignok matematisk mulig for Sandefjord å karre seg til en ny sesong i Eliteserien, men i praksis ser det svært vanskelig ut. – Sandefjord fikk litt nytt håp igjen da de fikk inn trener Marti Cifuentes, men etter å bare ha tatt ett poeng tilsammen mot Lillestrøm og Stabæk har det håpet sluknet igjen. I alle fall for alle andre enn dem selv. Det er rett og slett for få kamper igjen, og for mange poeng som må til for å sikre plassen, sier Sturød. På den andre nedrykksplassen er det dog langt mer åpent. I skrivende stund skiller kun 3 poeng lagene på 11. til 15.-plass. Stabæk ligger under streken per nå, men Start, som ligger like over har et hardt kampprogram foran seg.

– Sandefjord rykker ned

Bengt Eriksen mener det er verre å tippe hvem som rykker ned enn å spå toppstriden, men sier at han tror at det blir enten Start eller Stabæk som følger Sandefjord ned. – Begge har det i seg til å overleve. Det er mye bedre fasong på Start-laget, men de sliter i begge ender. Stabæk sliter bakover, men har en målgjører i Boli. Poengfangsten de seneste kampene er mager for begge, sier Eriksen. – Bunnlagene har tøffe gjenstående kampprogram, og jeg klarer ikke å se at Start og Sandefjord klarer å komme opp på +30 poeng, som historisk sett kreves for å redde plassen. Skullerud er klar i sin spådom: – Start og Sandefjord rykker ned, sier Tor Ole Skullerud.

Vel så mye omtalt og bejublet som Brann og Rosenborg denne sesongen er nyopprykkede underdog Ranheim – som flere av Eurosports profiler trekker frem som årets store overraskelse. – Ranheim har utvilsomt vært sesongens store positive overraskelse. Et befriende og rendyrket eventyr av en klubb, hvor dugnadsånd, nøkternhet og samhold står i sentrum. De viser hvor langt man kan komme med gode holdninger og de er den fremste eksponenten for en undervurdert sannhet, forteller Kenneth Fredheim og legger til: – Det er gratis å trene.

Hver uke plukker vi ut de aller beste kampene som går på Canal Digitals kanaler. Vi plukker fra alle de europeiske ligaene og turneringene på våre kanaler, i tillegg til landslagskamper. Så blir det enda enklere for deg å få sett godbitene – enten du ser dem på TV eller i Canal Digital-appen.

Nå har vi gjort det enklere å finne frem til din favorittsport. I Canal Digital-appen får en enkel oversikt over all sporten som sendes akkurat nå, senere på dagen, i morgen eller det som ble sendt i går - uavhengig av hvilken kanal det går på.

Familiefilmer fra Disney eller actionfilmer fra Paramount+. Seriemaraton med hele sesonger av kjente serier fra FOX+ eller favorittlaget ditt i Eliteserien. Med Familiepakken får du tusenvis av filmer og serier inkludert i ditt abonnement og hele Eliteserien.