Se Seven Worlds: One Planet hos Canal Digital
© 2019 BBC Earth

Liker du storslagne naturdokumentarer i samme spektakulære og forbløffende stil som «Blue Planet» og «Planet Earth» («Den blå planeten» og «Planeten vår» på norsk)? Da er det bare å markere 14. november i kalenderen, for da får nemlig første episode av BBCs nye gigant-satsing «Seven Worlds, One Planet» premiere på BBC Earth. Med en serie der TV-bildene beskrives slik av anmeldere: «visuelt praktfullt» og «nesten abstrakt i sin skjønnhet», er det fint å vite at Canal Digitals satellitter sender deg TV-signaler i strålende HD-kvalitet, slik at du kan nyte de spektakulære bildene i oppløsningen de fortjener. Men serien blir også tilgjengelig for streaming den 15. november: Da kan du streame både episode 1 og 2 – og deretter ligge én episode foran andre hver uke, når nye episoder blir lagt ut.

Planet Earth-nivå

Den nye serien har alle elementene som gjorde Planet Earth-seriene til en verdenssensasjon: Et enormt ambisjonsnivå og budsjett, naturøyeblikk som aldri før har blitt fanget på film og de helt gåsehudfrembringende bildene fra planetens fantastiske natur – også fra Norge.

For ikke å glemme: Sir David Attenborough.

Som 93-åring blir det kanskje noen færre feltdøgn enn da han slo igjennom som programleder på 50-tallet med serien Zoo Quest, men Attenborough er fortsatt en svært stor bidragsyter til sluttproduktet.

The Guardian: «Nydelig, forbløffende og hjerteskjærende»

Og det ser ikke ut til at Sir David Attenboroughs seneste produksjon står noe som helst tilbake for de allerede nevnte BBC-suksessene. Enkelte anmeldere mener til og med at serien «kan være BBCs beste naturdokumentarserie noensinne». 

The Guardian er blant dem som gir serien full pott i sin anmeldelse, og skriver at det bare er å forberede seg på å gråte, før den britiske avisen konkluderer slik: «...så nydelig, forbløffende, rørende og hjerteskjærende som vi har lært oss å forvente av denne verdensledende delen av BBC.»

Full pott gir også The Telegraph og The Daily Mail. Det er sistnevnte som beskriver serien som:

«Nesten abstrakt i sin skjønnhet».

Se «Seven Worlds, One Planet hos Canal Digital
© 2019 BBC Earth

2260 timer med film

Det kan være vanskelig å ta inn over seg nøyaktig hvor vanvittig mye arbeid som legges ned når BBC igjen lager en ny, ikonisk naturdokumentar-serie.

Totalt 1500 personer har vært involvert i storsatsingen. Teamet har filmet i totalt 1794 dager, og har tatt opp 2260 timer med film!

Et kjerneteam på 30 personer har viet 3 år av sitt liv till TV-serien.

– En av produsentene våre fikk en baby midt i prosessen, og nå både snakker og går babyen hennes. Vi elsker det alle sammen, vi syns det er skikkelig, skikkelig fint, men det tar opp en enorm del av livet ditt, sier en av seriens produsenter Jonny Keeling.

Moskus på Dovrefjell

I «Seven Worlds, One Planet» får vi dessuten se selveste Norge gjennom kameralinsene til BBCs briljante fotografer. Dokumentarserien drar nemlig til Norge for å filme moskus på Dovre.

Dét kan du se en forsmak på i den fantastiske traileren over, der Hans Zimmer og Sia står bak musikken.

Flere nydelige naturdokumentarer

Antropocen menneskets tidsalder

Canadisk dokumentar fra 2018 med Alicia Vikander. Kritikerrost dokumentar der filmteamet har besøkt seks kontinenter og tjue land for å vise hvordan menneskene har forandret planeten.

Hvitulvens rike

Ronan Donovan, guide og National Geographic-fotograf, tar oss med til arktiske områder under endeløse sommerdager for å vise fram det frodige landskapet i «Ulvedalen» og bli en del av ulveflokken.