War & Peace, The Durrells, Maigret
©2018 BBC

Yes, dear! Fantastiske BBC-serier er nå i Familiepakken

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

Helt siden vi begynte å dra på heisaturer til de britiske øyer på 700-tallet har nordmenn hatt et svært nært forhold til våre britiske venner. Nå kan du nyte det beste av britisk TV-underholdning inkludert i Familiepakken.

Forskjellene mellom det lille sosialdemokratiske annerledeslandet Norge og det gamle imperiet Storbritannia kunne knapt vært større.

Men når det gjelder kultur (og fotball) har vi tette bånd - og endel skyldes nok den enorme produksjonen av fantastisk TV de har servert oss de siste tiårene.

Og når man skal snakke om britisk kultur på norske TV-skjermer er det er vanskelig å komme utenom BBC: TV-kanalen som sendte en av verdens første dramaer allerede i 1930. Nå kan du se hele sesonger av flere av BBCs beste produksjoner når og hvor du vil, inkludert i Familiepakken.

«Dannet trash»

Black Adder
©2018 BBC

Flere av seriene - som «The Black Adder» med Rowan Atkinson og den sprø komiserien «Absolutely Fabulous» vil alle som var glad i komikk på 80- og 90-tallet kjenne godt igjen.

Sistnevnte fikk glødende skussmål av Aftenposten da det ble kjent at NRK hadde kjøpt inn serien i april 1994:

– «Abfab», som denne sinnsykt morsomme harselasen over den godt voksne, men umodne 60-talls-kvinnen også kalles, er simpelthen dannet britisk Trash-TV på faretruende høyt nivå, skrev avisen.

Absolutely Fabulous
©2018 BBC

«The Black Adder» var på sin side serien som gjorde Rowan Atkinson kjent for første gang for mange norske seere, og lanserte også britiske hedersmenn som Hugh Laurie og Stephen Fry for et bredt publikum her hjemme.

Både Fry og og Atkinson dukker for øvrit også opp i flere serier i BBC-arkivet - Fry i det fantastiske quizshowet «QI» og Atkinson i to nye filmer om den klassiske detektivhelten Maigret.

Fascinerende dokumentarer

Lenge var vi vant til at BBC-serier ble vist på andre norske kanaler (og det gjør de tidvis fremdeles), men i 2015 lanserte BBC to egne TV-kanaler i Norge: BBC Brit og BBC Earth.

Flere av seriene i BBC-arkivet har vært vist på disse kanalene, og er derfor av nyere dato.

Top Gear
©2018 BBC

Som ferske episoder av dokumentarserien David Attenborough's Natural Curiosities, der Sir David tar en nærmere titt på noen av klodens mest spektakulære skapninger.

Eller nye avsnitt av bilserien «Top Gear» med Matt LeBlanc, Chris Harris og Rory Reid som kappkjører i merkelige doninger over hele verden.

Fantastiske kostymer og heftig krim

War and Peace
©2018 BBC

Det er likevel særlig to sjangre vi nok forbinder med BBC mer enn noen andre: Kostymedrama og krim. Og begge deler leverer BBC i stort monn til arkivtjenesten.

En nyinnspilling av Leo Tolstojs «Krig og fred» fra 2015 fikk for eksempel gode kritikker, mens «The Durrells» er en mer lettbeint fortelling om en familie som bosetter seg på Corfu på 30-tallet.

Krimelskerne kan på sin side fråtse i hele sesonger av serier som «Prey», tidligere nevnte «Maigret», «Silent Witness» og «Scott & Bailey».

Krim av høy kvalitet - med andre ord er det ikke helt sikkert at det var butleren som gjorde det.

Ha en fin og anglofil TV-vår.

17.04.2018 - Canal Digital redaksjonen redaksjonen@canaldigital.no
For kundehvendendelser benytt vår chat eller besøk våre kundeservicesider

Slik ser du BBC-seriene

Med vår strømmetjeneste får du full frihet til å se de inkluderte BBC-seriene – blant mye annet – både når og hvor du vil. Slik kommer du i gang:

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.

Trykk på "On Demand"-knappen på din fjernkontroll og du kommer inn i ett helt nytt innholdsunivers.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Familiefilmer fra Disney eller actionfilmer fra Paramount+. Seriemaraton med hele sesonger av kjente serier fra FOX+ eller favorittlaget ditt i Eliteserien. Med Familiepakken får du tusenvis av filmer og serier inkludert i ditt abonnement og hele Eliteserien.