Inaugurazione Mostra Des Bains - Canal Digital
© La Biennale di Venezia

Venezia - here we come!

Filmfestivalen i Venezia er for oss filmelskere et av høstens store høydepunkter! Festivalen er en arena for verdenspremierer på mange av de Oscar-aktuelle storfilmene vi gleder oss mest til.

Historisk sett har den 75 år gamle festivalen valgt ut en lang rekke filmer som senere har stukket av med Oscar-priser, deriblant Gravity, Spotlight, Birdman, La La Land og The Shape of Water. Venezia-festivalen markerer med andre ord startskuddet for Oscar-kappløpet, og har blitt en viktig arena for Hollywood-stjerner. I en uke skal vår underholdningsekspert, Morten Steingrimsen, meske seg i filmer i verdensklasse, og intervjue flere av menneskene foran og bak kameraene. Her er fem av filmene de gleder seg aller mest til å se:

At Eternity’s Gate (Rahway Road Production)

Hva vet du egentlig om billedkunstneren Vincent Van Gogh? Jo, han skar av seg deler av øret etter lang tid med dårlig psykisk helse, han ble ofte observert med stilige stråhatter og han malte landskap, blomster og folk som spiste poteter, før han døde bare 37 år gammel. Willem Dafoe har fått gleden av å spille den eksentriske kunstneren i dette portrettet av tiden hans i Arles i Frankrike, og får god støtte av vår favorittdanske Mads Mikkelsen og Star Wars-kjekkas Oscar Isaac.

At Eternitys gate
The ballad of buster scrugg Netflix
Copyright: Netflix

The Ballad of Buster Scruggs (Netflix)

Coen-brødrene (No Country for Old Men, The Big Lebowski, Fargo) er kanskje mest kjent for å skildre USAs skyggesider med en god dose mørk og absurd humor. I denne antologi-filmen fra det ville vesten, tar brødrene oss med til et landskap med rullende høyballer, enorme revolvere og dårlig tannhygiene grunnet for mye tyggetobakk og whisky. Vesten ble ikke omtalt som “vill” uten en grunn: Konfliktene med den innfødte befolkningen, den periodiske “gullfeberen”, og folks generelle manglende respekt for lov orden, er bare noe av de historiske ingrediensene i hva som skaper et utrolig bakteppe for action og drama i en svunnen tid i amerikansk historie.

First man

First man (Temple Hill Entertainment)

Hva fikk en gjeng med voksne menn til å kaste seg ut i det høyst risikable og livsfarlige oppdraget med å reise til månen? Neil Armstrong tok et stort skritt for menneskeheten i 1969, på bekostning av hans eget privatliv, men til fortjeneste til en hel nasjons stolthetsfølelse. I en tid med kald krig mot Sovjetunionen og enorm velstandsøkning i store deler av befolkningen i USA, befestet de posisjonen sin som global stormakt ved å vinne det såkalte romkappløpet. Damien Chazalle (La la Land) har med seg Ryan Gosling som Neil Armstrong i denne høydramatiske spenningsfilmen om et av det 20. århundrets aller største begivenheter. MORTENS DOM ETTER FILMVISNINGEN: Ryan Gosling gjør en imponerende rolle som astronauten Neil Armstrong, og regissør Damien Chazelle balanserer det spektakulære med nære. Det er altså bare å glede seg! Filmen har norsk premiere om noen uker, og kommer senere i Canal Digital-appen.

22. juli (Netflix)

Vårt største nasjonale traume siden andre verdenskrig har nå allerede vært gjenstand for dramatisering flere ganger. Denne gangen er det Paul Greengrass (Jason Bourne, United 93) som har påtatt seg oppgaven med å skildre hva som hendte på den skjebnesvangre dagen. Greengrass bruker en rekke norske skuespillere, deriblant Thorbjørn Harr og Anders Danielsen Lie. Å si at vi gleder oss til denne filmen er nok kanskje feil bruk av ord, vi gruer oss like mye til å gjenoppleve de grufulle hendelsene, og håper at Greengrass behandler materiet med spissfingerfølelsen han er så kjent for som regissør.

22 july netflix

Vox Lux (Bold Films)

Natalie Portman har hovedrollen som den fiktive popartisten Celeste i dette intense musikkdramaet. Vi følger hennes karriere over en periode på hele 18 år, fra 1999-2017,som er fylt med opp- og nedturer og søker om å fortelle om hvordan amerikansk popkultur ble videreført inn i vårt andre millennium. Brady Corbet, som slo igjennom som skuespiller Funny Games, har regi på filmen, som også har navn som Jude Law og Stacy Martin på rollelisten. Vi er ekstra nysgjerrige filmens soundtrack, laget av ingen ringere enn Scott Walker og Sia.

Vox Lux

I en uke skal vår underholdningsekspert, Morten Steingrimsen og kollega Kristoffer Jakobsen, meske seg i storfilmer og spotte filmene de tror blir de store Oscar-kandidatene til neste års prisutdeling. Morten skal også intervjue flere av stjernene foran og bak kameraene og ikke minst gi oss et innblikk i hvordan Venezia blir snudd fullstendig på hodet når verdensstjernene inntar gatene.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.