Se Game of Thrones på C More fra 15. april

Nyeste og siste sesong av Game of Thrones nærmer seg med stormskritt, men for noen av oss, er ventetiden fortsatt plagsomt lang. Derfor har vi saumfart internettet etter morsomme, overraskende og rare fakta fra den fantastiske serien for å forsøke å gjøre ventetiden til nye sesong bittelitt kortere. Game of Thrones’ åttende og siste sesong kan du se på C More fra 15. april.

OBSOBS! Selv om vi ønsker å holde denne artikkelen så spoilerfri som mulig, er det rett og slett klin umulig å holde den kjemisk ren for spoilere for deg som ikke har sett ut sesong 7. Noen bittesmå spoilere fra sesong 1–7 følger under, med andre ord.

Hodor er DJHodor!

Kristian Nairn som spiller en av flere fan-favoritter i serien, Hodor, er i tillegg til å være lojal følgesvenn for Bran Stark, også en habil DJ. Han er faktisk på mange måter først og fremst DJ, med over 20 års erfaring i gamet. Som Wired sier det:

«Om noe, er Hodor hans side-jobb».

I 2014 dro han på turneen «Rave of Thrones» under navnet DJHodor! (!!!)

Sophie Turner (Sansa Stark) adopterte hunden som spiller ulven til Sansa Stark

View this post on Instagram

Puppy love ...... 💛

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

Hvert av Stark-barnene får tildelt sine egne lojale skrekkulver (Dire Wolf på engelsk).

Ikke bare er Sansa Starks ulv «Lady» en god firbeint venn i Winterfell, men hunden som spiller Lady, «Zunni» var også Sophie Turners firbente venn i virkeligheten også, frem til Zunni døde i 2017.

Skrekkulver er forresten et ekte, utdødd dyr som levde i Nord-Amerika for mellom 125,000 – 9,440 år siden.

Skuespilleren som spiller Hot Pie (Ben Hawkey) åpnet et bakeri kalt «You Know Nothing Jon Dough»

Ben Hawkey spiller Hot Pie, Aryas tidlige reisekompanjong, senere baker og kokk på et vertshus i Winterfell. Med en karakter så knyttet opp mot mat, er det kanskje ikke så rart at Hawkey har blitt inspirert til å starte opp et bakeri i den virkelige verden også.

Bakeriet fikk det fantastiske navnet «You Know Nothing Jon Dough» og serverte de samme skrekkulv-brødene som Hot Pie jobbet så hardt med å gjøre bra i serien. Dessverre for dem som ønsker seg en smakebit, tar bakeriet ikke lenger mot bestillinger.

Beyoncé fikk et av drageeggene i gave av Jay Z

Drageeggene som blir gitt til Khaleesi som bryllupsgave når hun gifter seg med Khal Drogo i første sesong, har levd videre utenfor serien som skikkelig eksklusive (og dyre, vil vi tro) bryllupsgaver for ekte folk:

Ifølge Buzzfeed fikk George R. R. Martin ett av eggene da han giftet seg med sin kone Paris McBride i 2011, mens Emilia Clark (Khaleesi) avslører i et intervju med Harpers Bazar at Jay Z har fått tak i ett av eggene og foræret det til Beyoncé.

Jon Snow har på seg et teppe fra IKEA

Dette er allerede relativt godt kjent etter at sannheten om John Snows pelskåpe kom ut i 2017, og IKEA publiserte egne bruksanvisninger for å lage kapper av sine tepper i kjent IKEA-stil.

Men vi tar det med likevel, for det er skikkelig, skikkelig gøy. Om du har lyst på din helt egne, vaskeekte Game of Thrones-kåpe, kan du se IKEAs bruksanvisning her.

I flere av sesongene har det blitt spilt inn falske scener for å lure paparazzier

Game of Thrones' skapere går svært langt for å sørge for at det ikke skal lekke spoilere fra innspillingen av seneste sesong.

Men noe av det kanskje mest omstendelige er det faktum at regissørene i flere av sesongene har spilt inn scener de selv vet ikke er ekte for å forvirre eventuelle sniker som prøver å luske til seg noen avsløringer, blant annet paparazzier.

Regissør David Nutter, som regisserer tre av seks episoder i siste sesong, avslører i et intervju med Huffington Post de heftige sikkerhetstiltakene.

Theon Greyjoy (Alfie Allen) er lillebroren til popstjernen Lily Allen

Popstjernen Lily Allen er ikke bare søsteren til Alfie Allen som spiller Theon Greyjoy i GoT. Hun har også skrevet låten «Alfie» som skal være basert på Alfies liv som arbeidsledig før han fikk rollen som Theon i Game of Thrones.

Men hovedpersonen selv har en munter holdning til det hele. I et intervju med australske avisen The New Daily forklarer han:

– Jeg var i Canada og lærte barn å stå på snowboard, så jeg tror hun bare savnet meg.

Både skuespillere og produksjonsteam elsker å tulle med hverandre

Det kan virke som at rampestrekene flyr i alle retninger på Game of Thrones' sett, og listen over spøker på bekostninger av andre er lang.

Blant de mest minneverdige er da Nicolai Coster-Waldau i påtatt sinne over at hans karakter Jamie Lannister skulle endre hårsveis sendte et bilde til produsentene der han lot som han hadde klipt seg helt snaut. Men heldigvis for de lett stressede produsentene var bildet gammelt.

Men rampestrekene går andre veien også: Produsentene har ved flere anledninger (små spoilere fra de første sesongene på den andre siden av lenken) gitt skuespillerne falske manus, der deres karakterer blir drept eller voldsomt skamfert. Én gang slo det tilbake på dem selv, da skuespilleren dro på ferie ettersom han trodde at karakteren var død.

Tusenvis av filmer og serier er tilgjengelig for deg som abonnerer på C More. Med store nordiske produksjoner og internasjonale filmer og serier er dette abonnementet for deg som elsker film og serier. I tillegg til ett stort arkiv i strømmetjenesten inkluderer C More 5 kanaler som sender filmer og serier 24 timer i døgnet.