Roma er en favoritt til å vinne flere Golden Globe-priser
©2018 Netflix

Golden Globe-favorittene du ikke må gå glipp av

Golden Globe-utdelingen går av stabelen i Los Angeles 7. januar. Som kunde hos Canal Digital kan du enkelt se flere av de nominerte filmene og seriene akkurat når du vil. Her er våre favoritter.

Historien om eks-soldaten som tar opp kampen mot korrupte kolleger og utenlandske terrorceller blir omtalt som så spennende at «det kan hende du glemmer å puste». I tillegg til å være nominert til en Golden Globe for beste dramaserie, er Richard Madden nominert til prisen som beste mannlige hovedrolle i en dramaserie. Som nyutnevnt sikkerhetssjef for den britiske innenriksministerens blir han revet mellom sine plikter og sine verdier – samtidig som truslene kommer både på jobb og hjemmebane.

Denne miniserien er basert på virkelige hendelser og starter i London i 1965. Jermey Thorpe (Hugh Grant) er en lovende politiker og representant i Underhuset i Det britiske parlamentet. Det få vet er at han har et forhold til en annen mann, Norman Josiffe (Ben Whishaw). Josiffe er langt yngre enn Thorpe. I tillegg er sex mellom to menn forbudt i England. Hvor langt er Thorpe villig til å gå for å holde hemmeligheten skjult? Begge skuespillerne er også nominert til hver sin Golden Globe, for henholdsvis beste mannlige hovedrolle (Grant) og birolle (Whishaw) i en TV-serie.

Bli med tilbake til 70-tallets Mexico City og en tilsynelatende normal middelklassefamilie i bydelen Colonia Roma. Dette er en halvbiografisk fortelling basert på filmskaperens – Alfonso Cuaróns – egen oppvekst i et Mexico i endring. Filmen skildrer et turbulent år i familiens liv, og det viser seg at barnepiken Cleo er det viktigste limet i familien hun elsker og beskytter. Filmen har allerede vunnet gulløven i Venezia, og ingen blir overrasket om det bli én eller flere Golden Globe-statuetter. Roma er også nominert i kategoriene Beste regi og Beste manus.

Psst! Underholdningen slutter ikke der. Bruk fjernkontrollen til å leie flere Golden Globe-nominerte titler fra sofakroken. I vårt rikholdige arkiv finner du blant annet Charlize Theron i Tully (Beste kvinnelige skuespiller: Musikal/komedie) og  Isle of Dogs (Beste originalmusikk, Beste animasjonsfilm). 

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.