Se Julekongen på NRK
© 2018 NRK

Den komplette guiden til årets julekalendere på TV

Ingen jul uten koselige julekalendere på TV! Her får du oversikten over TV-kalenderne for både små og store. I år sender både NRK og TV 2 julekalendere klokken 18 i desember, da er det ekstra kjekt med vårt ukesarkiv, der du enkelt kan gå inn og se episodene etter at de er sendt, så du kan si ja takk, begge deler! Tradisjonen tro sender TVNorge julekalendere av det litt mer humoristiske slaget, og i år kan vi vente oss et gjensyn med to seerfavoritter.

Det er ingen grunn til å fortvile om du går glipp av en episode av julekalenderne på de norske kanalene, du finner dem nemlig igjen i vårt ukesarkiv, der hver episode blir liggende en hel uke etter å ha blitt sendt på TV. Et annet lyntips er å ta opp de programmene du ikke får med deg, så kan du se dem i ro og mak når det passer seg.

Se Julekongen på NRK
© 2018 NRK

Julekongen – 18.00 på NRK Super

I år er det Julekongen som er årets julekalender på NRK. Serien ble sendt for første gang i 2012. Da til helt strålende anmeldelser, og svært god mottakelse fra publikum. Stilsikker, velspilt og morsom for både barn og voksne: Julekongen følger ni år gamle Kevin, som liker å dra til en hemmelig hule i skogen ved der han bor. Da han finner en portal til en annen verden med riddere og magi, blir julen alt annet enn han hadde forestilt seg.

Se Jakten på tidskrystallen på NRK
© 2018 NRK

Jakten på tidskrystallen – 18.35 på NRK Super

Jakten på tidskrystallen gikk på svensk TV i julen i fjor, og er et science-fiction-eventyr der tre barn fra fremtidsakademiet må forsøke å stoppe onde krefter fra å stoppe tiden dagen før julaften.

Se Pakten på NRK
© 2018 NRK

Pakten – 19.00 på Nrk Super

Da den danske adventskalenderen hadde premiere i 2009 samlet den over én million dansker. I 2010 ble den dubbet til norsk og vist på norsk fjernsyn for første gang. En isheks truer nissenes eksistens. Det blir opp til Malte og nissejenta Lyda å finne den magiske pakten som ble opprettet mellom mennesker og nisser for over 200 år siden.

Se Theo og den magiske talisman på NRK
© 2018 NRK

Theo og den magiske talisman– 19.30 på NRK3 og på DR1

Theo og den magiske talisman er den danske juleserien på DR1 i år, men sendes også på NRK. Serien handler om Theo som drar inn i den magiske verdenen Thannanaya for å redde sin morfar. I rollen som Theos bestevenn spiller Safina Coster-Waldau, datteren til Nicolai Coster-Waldau – bedre kjent som Jamie Lannister i Game of Thrones.

Tinkas juleeventyr på TV 2
© 2018 Tinkas juleeventyr

Tinkas juleeventyr – 18.00 på TV 2

TV 2s bidrag til julestemning i adventstiden er «Tinkas juleeventyr». Serien ble opprinnelig vist på dansk TV 2 i julen i fjor, men er dubbet til norsk når den nå skal gå på norske TV-skjermer. Vi møter nissejenta Tinka, som sammen med de andre ungnissene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet. Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene.

The Julekalender på TV 2
© 2018 TV 2

The Julekalender – 19.30 på TV 2 Zebra

Klassikeren fra The Travelling Strawberries kommer tilbake på norske skjermer. Vi gleder oss til gjensyn med «The Støveldans», mistelteinen og skumle nåssåer også i år!

Julefergå på TV 2
© 2018 TV 2

Julefergå – 19.45 på TV 2 Zebra

Juleferga var TV 2s juleserie året etter braksuksessen med The Julekalender. Den oppnådde riktignok ikke like stor suksess som serien som kom året før, men er likevel hyggelig for de nostalgisk anlagte av oss. Svele, anyone?

Jul i Blodfjell – 19.45 på TVNorge

TVNorge har vært gode på å produsere svært morsomme julekalendere de siste årene. Og i fjor fikk vi seersuksessen Jul i Blodfjell. Den sendes på nytt i år også, til glede for deg som tenker at du trenger litt «koser du deg nå Nanna?» for å komme i julestemning.

Jul i Blodfjell på TVNorge
© 2018 TVNorge
Nissene over skog og hei på TVNorge
© 2018 TVNorge

Nissene over skog og hei – 20.15 på TVNorge

Nissene over skog og hei er den etterlengtede oppfølgeren til klassikeren Nissene på låven – og ifølge enkelte, blant annet NRK Filmpolitiet, enda bedre. Serien ble vist første gang i 2011, og gir gjensyn med blant andre Espen Eckbo-karakterene Rhino og Asbjørn Brekke, Atle Antonsens Bent Leikvoll og selveste Timothy Dale.

Storm på Lugna gatan – SVT1

Svenskenes bidrag til årets julekalender beskrives som en «spännande familjekomedi med mycket julmys», ifølge Aftonbladet. Familien Storm har flyttet fra storbyen, til lille Järnkroken, der de tradisjonsrike, årlige julelekene står for tur. Familien bestemmer seg for å delta, men lokalbefolkningen viser seg å være vanskelig å samarbeide med, og i tillegg arbeider en sabotør i det skjulte med å ødelegge julen.

Storm på Lugna gatan på SVT1
© 2018 SVT

På dansk TV 2 blir det gjensyn med Tvillingerne og julemanden som ble sendt for første gang i 2013. Serien handler om den klønete julenissen Nicolas som havner i trøbbel etter et møte med den onde Dr. Schwartz, og trenger hjelp fra tvillingene Signe og Peter. Nabolandskanalene (SVT, DR og TV 2) er inkludert i Underholdning.

Juleølkalenderen – MAX

Ylvis-brødrene har med seg Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold og faglig alibi Ole Martin Alfsen, når de i år lager sin helt egen julekalender. 24 øl – en for hver dag i adventstiden – skal smakes. Problemet er bare at alle ølene inntas på én og samme kveld.

Se Juleølkalenderen på MAX
© 2018 MAX

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.