Top Gear ser du på BBC Brit
© 2019 BBC Brit

Verdens største bil-show returnerer til BBC Brit 28. august. Denne gangen med to helt nye programledere etter at Matt LeBlanc og Rory Reid gav seg etter forrige sesong. De to nye programlederne, Paddy McGuinness og Freddy Flintoff, er allerede velkjente TV-fjes for det britiske TV-publikumet. Men de vil nok trolig oppleve en markant oppsving i resten av verden når de nå tar over det populære bilprogrammet sammen med Chris Harris, som er med videre fra tidligere sesonger.

BBC Brit er inkludert i Underholdning (tidligere Familiepakken). Se episodene hver onsdag klokken 22.30 fra 28. august, eller stream dem når du vil. Kunder som har Underholdning vil kunne streame de to første episodene fra den 28. august, og de som streamer vil dermed få se episodene én uke før alle andre.

Oppgrader til Underholdning her

Top Gear ser du på BBC Brit
© 2019 BBC Brit

Utenfor komfortsonen

Det er ikke snakk om noen rolig innkjøringsperiode for de ferske Top Gear-programlederne: I sesong 27 av det populære bilprogrammet blir de sendt på reiser til både Danakildepresjonen i Etiopia – et av verdens varmeste steder, Island og jungelen i Borneo – med én av de nye programlederne spesielt langt utenfor sin komfortsone. – Paddy har selv innrømmet at han er en svært lite bereist mann. Så da vi sendte ham inn i villmarken i Borneo og det første som skjedde da flyet landet var at han gikk bort til bakkemannskapet og sa «’Ello. Jeg er fra Bolton», skjønte vi at vi hadde noe godt i vente, avslører produsent Alex Renton. – To timer senere sitter han fast i gjørma, med insekter i bilen, samtidig som han må praie en lastebil full av lokale for å få hjelp til å få en sjelden fransk sportsbil opp en bakke. Velkommen til Top Gear!

Top Gear ser du på BBC Brit
© 2019 BBC Brit

– Føles som om de har kjent hverandre i årevis

Produsent Clare Pizey mener kjemien mellom de tre programlederne satt som et skudd fra første stund. – Det føles helt ærlig som om de har kjent hverandre i årevis. Noen ganger i TV sier det bare klikk, og det skjedde med akkurat disse tre. Renton har det samme inntrykket: – Det har fungert glimrende fra øyeblikket de møtte hverandre. Du har den fryktløse sportsutøveren med et enormt konkurranseinstinkt i Freddie. En briljant underholder som avvæpner deg med latter for så å knuse deg i et billøp med Paddy og det ultimate dieselhodet og racerbilsjåføren i Chris. – Resultatet er en hel del tulling med hverandre, hensynsløs konkurranse og massive mengder med latter. Og det som binder dem sammen, i tillegg til at det også skaper mesteparten av friksjonen, er deres kjærlighet for biler.

Top Gear ser du på BBC Brit
© 2019 BBC Brit

Chris Harris – Racerbilsjåfør og motorjournalist

Chris Harris ble opprinnelig med da programlederrekken ble byttet ut foran sesong 23 i 2016 – den gang, som nå, som ekspert-alibiet. Og ekspertise har han virkelig: Youtube-kanalen hans, Chris Harris on Cars, som startet opp i 2014 har nær en halv millioner abonnenter. Men Harris har også en lang karriere innen både motorsport og motorjournalistikk bak seg, og har blant annet vært aktiv racerbilsjåfør i flere år. Han har deltatt i løp som Porsche 911 Cup, Renault Sport R.S. 01. – Med endringene i mediene, blir det mer og mer slik at om du har lyst til å se et program som varer i 40 minutter om hva som skiller BMW fra andre biler, kan du se det på nettet. Top Gear har nødt til å være et show som favner bredere. Det betyr moro – og det er dét Fred og Paddy bidrar med. For å være helt ærlig trenger de bare å komme inn døra om morgenen, så starter jeg å le. Dette er et underholdningsshow, og disse gutta vet virkelig hvordan man skal underholde.

Top Gear ser du på BBC Brit
© 2019 BBC Brit

Paddy McGuinness – Komiker og programleder

Den munnrappe komikeren fra Lancashire har en lang rekke TV-roller bak seg, men er mest kjent som programleder i TV-programmet «Take Me Out» som han har ledet siden 2010 og som karakter i komiserien «That Peter Kay Thing» og dens spin off-serier. McGuiness har også ledet den britiske versjonen av 71 grader nord. I tillegg til TV-opptredenene har han også en lang karriere som standup-komiker bak seg. Han har vært på turné flere ganger i Storbritannia og har blant annet opptrådt på legendariske Hammersmith Apollo. – Jeg liker ikke å fly – selv om det ikke er på en Mr. T-måte der de må gi meg et glass melk før jeg setter meg på flyet! Opprinnelig sa de, «Du trenger ikke bekymre deg, du vil stort sett gjøre opptakene i Storbritannia.» Så signerte jeg kontrakten og da sa de, «Nå skal du til Borneo!» Jeg sa: «Hva?!»

Top Gear ser du på BBC Brit
© 2019 BBC Brit

Andrew «Freddie» Flintoff – Cricket-legende og programleder

Den britiske cricket-legenden Freddie Flintoff har fått en fyldig og svært variert TV-karriere etter at han la opp som cricket-spiller i 2010. Han er nok mest kjent som lagkaptein på det svært populære Sky Sports-programmet «A League of Their Own» – der kjente sportsprofiler og komikere konkurrerer mot hverandre i forskjellige voldsomme konkurranser og påfunn. Han har også vært programleder på flere TV-serier og dokumentarer, har prøvd seg som profesjonell bokser og har turnert som stand up-komiker i Storbritannia. – Jeg er veldig heldig med «A League of Their Own», men om jeg kunne velge én jobb, ville det vært denne. Da jeg dro til banen ved Dunsfold for første gang, tenkte jeg: «Oi. Jeg skal faktisk gjøre Top Gear!» Det er veldig gøy. – Det fine med å filme er at det blir som det blir. Det er ikke manusbasert. De plasserer oss ut på forskjellige steder og vi bare kjører på – og så filmes det. Jeg er med i «A League of Their Own» og Paddy er med i «Take Me Out». Det er det samme der. De bare lar kameraene rulle og ser hva som skjer.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.