Hjem til jul

Norsk juleserie fra Netflix: Hjem til jul

Det mangler ikke på stjerner når Netflix slår på stortromma med sin første norskproduserte serie. Hjem til jul er perfekt juleoppvarming med tradisjoner, snø og reinsdyr – og en god porsjon kleine datingsituasjoner.

Å være singel er ikke så verst, synes Johanne. Problemet er at alle andre maser om det. På et familieselskap første søndag i advent, plumper hun derfor ut med at hun nå har fått seg kjæreste – og ender med å love å ta ham med seg hjem til jul. Slik starter et 24 dagers datingmaraton for 30-årige Johanne, for oss fordelt på seks halvtimes episoder. – Det er jo en veldig morsom serie som i stor grad handler om dating på sitt beste og verste. Men den har også mange lag. Johanne er på ingen måte desperat, men trenger å finne ut hva hun faktisk vil her i livet. Det gjør at serien også handler om noe ekte, sier Ida Elise Brock, som spiller Johanne.

Hjem til jul - Ida Louise Brock og Gabrille
Gabrielle - Hjem til jul

Gabrielle i ny rolle

Hjem til jul er Netflix´første helnorske produksjon. Regissør er Per Olav Sørensen, som blant annet har regissert Quicksand og Kampen om tungtvannet, og på rollelisten er det et stjernespekket lag av skuespillere. Blant annet får vi møte Hege Schøyen, Dennis Storhøi, Ghita Nørby, Stian Blipp, Anette Hoff, Bjørn Skagestad og Line Verndal – for å nevne noen. Et spennende navn er Gabrielle Susanne Solheim Leithaug, bedre kjent under artistnavnet Gabrielle. Hun prøver seg rett og slett som skuespiller for aller første gang. – Jeg har nok alltid hatt en liten skuespiller i magen, så dette har det vært veldig morsomt å være med på, sier hun.

Det sier seg selv at når Johanne skal gjennom 24 dager med dating, blir hun også utsatt for en god del beilere. – Alle i denne serien er beilere, ler Mads Sjøgård Pettersen. Han spiller sporty-Stein og tar med seg Johanne ut på diverse opplevelser som gir mer puls enn hun setter pris på. – Vi håper jo at denne serien vil bli den serien blir en ny juletradisjon for mange. Den er så mye mer enn en romantisk komedie, med en flott kvinnelige hovedkarakter som gjør en stor reise på seks episoder. Den snakker rett og slett om hvordan det er å være ung kvinne i dag, sier han. Det samme mener Kingsford Siayor som spiller Johannes gode venn i serien. – Den er veldig gjenkjennelige og stiller spørsmål om hva kjærlighet er - både når det gjelder familie, venner og i dating, sier han.

Felix Sandman - hjem til jul

Stor aldersforskjell

En erfaren Netflix-skuespiller er Felix Sandman. Sist så vi ham i hovedrollen i den svenske serien Quicksand, og nå har han tatt turen til Norge. I Hjem til jul spiller han 19-åringen Jonas som gjør sitt beste for å imponere Johanne på 30. Det går sånn passe, skal vi tro Sandman. – Det er jo en viss aldersforskjell her, men Jonas klarer likevel å få en fin relasjon til Johanne, røper den svenske skuespilleren. Selv er han relativt ukjent med dating, men har holdt seg til kjæresten i mange år allerede. – Men jeg har hørt om mye rart. Man vet jo ikke helt hva man møter, så det kan føre til en del merkelige situasjoner, sier han. Og julestemning, det kan han love oss. – Ja, selvsagt får du det. Det er jo nesten sånn at julen kommer fra Norge, og det er veldig god julestemning her, sier han.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt der du er? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! Sjekk hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.