India Eisley spiller Fauna Holden i «I Am the Night»
India Eisley spiller Fauna Hodel i «I Am the Night» på Canal Digital
© 2019 TNT

I Am the Nights Fauna Hodel: Et utrolig liv

Først hos Canal Digital: Stream den mørke thriller-serien «I Am the Night».

Kombinasjonen av Black Dahlia, Patty Jenkins og Chris Pine har fått det til å ulme i film- og TV-mediene, og VGTV lister opp serien «I Am The Night» som én av de ti seriene de gleder seg mest til i år – Asbjørn Slettemark trekker også frem serien på sin krimblogg OP-5.no.

Internasjonalt har både BBC, Vulture og The Independent inkludert serien i listen over seriene de gleder seg mest til i 2019.

Gjennom øynene til Fauna Hodel (India Eisley) og den vanærede journalisten Jay Singletary (Chris Pine) gir «I Am the Night» et innblikk i makten, skandalene og hemmeligheten bak de rike og berømtes fasade på 60-tallets Hollywood.

Serien, som er inspirert av Fauna Hodels selvbiografi der hun beskriver sin jakt på sannheten om sin familie, tar oss nærmere noen av de mer tvilsomme karakterene i Hollywoods historie, inkludert en doktor med mistenkelige bånd til det beryktede Black Dahlia-mordet.

Stream hele serien hos oss

«I Am the Night» hadde premiere i Norge 29. januar hos Canal Digital, og nå kan du streame hele serien hos oss på nett, dekoder eller i Canal Digital-appen. Bak serien står regissøren Patty Jenkins. I 2017 kom hun på 7. plass på Times' liste over «årets personer» for hennes arbeid med blant annet filmen Wonder Woman. Dette er ikke første gang Jenkins tar for seg mordere, for øvrig, i 2003 regisserte hun «Monster» der Charlize Theron vant Oscar for sin tolkning av seriemorderen Aileen Wuornos.

Fauna (India Eisley) og George Hodel (Jefferson Mays) i serien «I Am the Night».
Stream I am the Night hos Canal Digital
© 2019 TNT
George Hodel (Jefferson Mays) i serien «I Am the Night»
Stream «I Am the Night» hos Canal Digital
© 2019 TNT

Jakten på sannheten

I 1951 fødte datteren til Hollywood-legen George Hodel, Tamara Hodel, et barn under uklare omstendigheter. Den nyfødte datteren, Fauna, var lys i huden og med blå øyne, men Tamara insisterte på at faren var farget, og Tamaras mor sørget for at spedbarnet ble adoptert bort til en farget kvinne ved navn Jimmy Lee.

I «I Am the Night» oppdager Fauna ledetråder om hennes sanne opphav og rømmer fra sitt adoptivhjem for å lære sannheten om sin familie – en sannhet som leder henne og den fiksjonelle journalisten Jay Singleton inn i en labyrint av hemmelige ritualer og skandaler – inkludert Black Dahlia-mordet.

Jimmy Lee portretteres av Golden Brooks. India Eisley spiller Fauna Hodel.
Stream «I Am the Night» eksklusivt hos Canal Digital
© 2019 TNT

I politiets søkelys

«I Am the Night» er inspirert av den sanne historien om Fauna Hodels utrolige liv, og Black Dahlia-gåten.

I virkeligheten har drapet gitt opphav til en rekke teorier og myter – delvis på grunn av dets grusomme natur, men også siden det aldri har blitt løst.

Og i årene som har gått siden det bestialske drapet har listen over mistenkte inneholdt mange navn.

En av de mest omtalte av disse er Hollywood-legen George Hodel, en mann som har dukket opp i politiets søkelys ved flere anledninger, noe som har ført til at han først ble en person av interesse i Black Dahlia-mordet, og senere en mistenkt.

Anklaget av sin egen sønn

I 2002 skrev hans egne sønn Steve Hodel, mangeårig politimann og drapsetterforsker, en bestselgende bok, der han hevdet at faren stod bak Black Dahlia-mordet.

Både boken og dens påstander er dog kontroversielle, og kritikerne av den peker på at hele saken sønnen Hodel har bygget mot sin far utelukkende er basert på indisier.

I «I Am the night» kan du selv følge den dramatiske historien og finne dine egne mistenkte.

P.S. 13. februar lanserer TNT en true crime-podcast som tar for seg de virkelige hendelsene i Black Dahlia-saken. Podcasten får navnet «Root of Evil: The True Story of the Hodel Family and the Black Dahlia»

Fauna Hodel (India Eisley) og Jay Singletary (Chris Pine) i «I Am the Night»
Stream I Am the Night hos Canal Digital
© 2019 TNT
Jay Singletary (Chris Pine) i «I Am the Night»
Stream I am the Night hos Canal Digital
© 2019 TNT

Fakta om «I Am the Night»:

Av: Patty Jenkins, Sam Sheridan, (Fauna Hodel er også kreditert som forfatter)

Med: Chris Pine, India Eisley, Jefferson Mays

Premiere: 29. januar

Antall episoder: 6

Hvor: Streames eksklusivt hos Canal Digital

Handlingssammendrag (Fra TNT): Fauna Hodel (India Eisley) er en tenåringsjente som har blitt bortadoptert ved fødselen og vokser opp utenfor Reno, Nevada. Fauna vet ingenting om sitt opphav, før hun en dag gjør en oppdagelse som får henne til å stille spørsmål ved hele sitt liv så langt.

Når Fauna begynner å undersøke sin fortids hemmeligheter, møter hun en journalist (Chris Pine), som hjemsøkes av saken som ruinerte hans karriere. Sammen kommer de på sporet av den beryktede Los Angeles-gynekologen, George Hodel (Jefferson Mays), en mann som er involvert i noen av Hollywoods mørkeste utskeielser, og muligens byens mest berømte uløste mord.

View this post on Instagram

His truth will haunt you. Jefferson Mays stars in #IAmTheNight premiering this January.

A post shared by I Am The Night (@iamthenighttnt) on

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.