Se The Witcher på Netflix
© 2019 Netflix

Netflix fortsatte å produsere publikumsfavoritter i 2019. For nordmenn bød året på den aller første norske originale Netflix-produksjonen, Hjem til Jul, som ble en kjempesuksess. Men vi lot oss også forbløffe av virkelighetskrim, legendariske regissører og både fantasy og science fiction. Her er de ti mest sette seriene på Netflix i Norge, Sverige, Danmark og Finland i 2019: (Husk at du kan se Netflix rett på OnePlace-dekoderen. Dette krever eget Netflix-abonnement som du kan tegne direkte på dekoderen.)

Norge

1. Hjem til Jul

Til tross for at den kom ut under én måned før årets slutt, steg «Hjem til jul» helt til topps på listen over Netflix’ mest sette serier i Norge. Den varme og herlige dramakomedien om Natalie som brått får 24 dager på seg til å finne en kjæreste å ha med seg i juleselskap med familien bragte julestemning til tusenvis av norske hjem.

2. The Witcher

Norge har åpenbart vært klare for mer fantasy etter at Game of Thrones ble avsluttet i våres. The Witcher er basert på den polske bokserien om monsterjegeren Geralt of Rivia som vikles inn i storpolitikk og intriger på sine eventyr.

3. Murder Mystery

Jennifer Aniston og Adam Sandler spiller et ektepar som etter 15 års ekteskap bestemmer seg for å dra på bryllupsreise for å forsøke å få gnisten tilbake – bare for å rote seg inn i et drapsmysterie på den franske rivieraen.

4. The Irishman

Martin Scorceses episke film om gangsteren Frank Sheeran som ser tilbake på sitt liv har blitt kritikerrost opp i skyene. Filmen byr – i tillegg til regi av Martin Scorcese – på et skuespillerensemble av de helt sjeldne med Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Anna Paquin og Harvey Keitel på rollelisten.

5. 6 Underground

Michael Bay-action der Ryan Reynolds spiller den amerikanske milliardæren som starter opp en hemmelig gruppe som tar ut kriminelle og terrorister som myndighetene ikke vil røre.

6. Triple Frontier

Ben Affleck, Charlie Hunnam og Oscar Isaac spiller misfornøyde tidligere elitesoldater som bestemmer seg for å bruke sine ferdigheter til egen vinning og stjele formuen til en Sør-Amerikansk narkobaron. Gruppen møter dog på en rekke utfordringer og komplikasjoner, til tross for sin eliteerfaring.

7. Stranger Things 3

Med sin kombinasjon av treffsikker 80-tallsnostalgi, brede og smale populærkulturelle referanser, herlige karakterer og engasjerende handling har Stranger Things blitt sitt helt egne popkulturelle fenomen. I 2019 kom tredje sesong, som ble tatt godt i mot av det norske publikumet.

8. Sex Education

I denne sjarmerende tenåringskomedien møter vi Otis Milburns som til tross for å ha en mor som er sexterapeut har et noe ambivalent forhold til sex. Men etter å ha hjulpet skolens bølle med sin frykt for fenomenet starter han opp sin egen rådgivning-tjeneste. Og for deg som har sett sesong 1 og venter på mer, har vi gode nyheter: Nå er sesong 2 her!

9. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Zac Efron spiller seriemorderen Ted Bundy som sjokkerte en hel verden med sin ondskap da han på 70-tallet myrdet en rekke unge kvinner. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile skildrer rettssaken mot Bundy der han ikke viste det minste tegn til anger. Filmens tittel refererer til en av dommernes beskrivelser av drapene da han leste opp Ted Bundys dom.

10. The Highwaymen

Kevin Costner og Woody Harrelson spiller to aldrende tidligere legender innen Texas Ranger som motvillig blir hentet ut av pensjonisttilværelsen for å forsøke å fange 30-tallets mest notoriske kriminelle par Bonnie and Clyde. Filmen er basert på de virkelige hendelsene under den intense jakten.

Mest sett i Sverige, Danmark og Finland

Sverige

 1. Störst av allt (Quicksand)
 2. The Witcher
 3. 6 Underground
 4. Murder Mystery
 5. The Irishman
 6. Triple Frontier
 7. Stranger Things 3
 8. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
 9. Isn’t it Romantic
 10. The Highwaymen

Danmark

 1. The Witcher
 2. Murder Mystery
 3. Triple Frontier
 4. 6 Underground
 5. Polar
 6. The Irishman
 7. Isn’t it Romantic
 8. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
 9. Stranger Things 3
 10. The Highwaymen

Finland

 1. The Witcher
 2. Murder Mystery
 3. Stranger Things 3
 4. 6 Underground
 5. The Irishman
 6. Triple Frontier
 7. El Camino: A Breaking Bad Movie
 8. The Highwaymen
 9. Sex Education
 10. Isn’t it Romantic

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.