Mission: Impossible
TM & Copyright © (2018) Paramount Pictures. All rights reserved.

Inkludert i Familiepakken: Se de tre første første Mission: Impossible-filmene kostnadsfritt på Paramount+

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

Den sjette filmen i actionfilm-serien, «Mission: Impossible – Fallout», er – og blir – en av filmsommerens store snakkiser.

Det er ikke så rart: Ikke bare henger Tom Cruise og dingler fra Preikestolen, men filmkrikere er også svært begeistret og bruker blant annet setninger som  «en av tidenes beste actionfilmer» i sine anmeldelser av filmen.

Norsk kinopremiere på filmen er fredag 3. august, og i den anledning har vi en virkelig gladnyhet til våre Familiepakke-kunder: Nå kan du nemlig se den første, originale «Mission: Impossible-filmen kostnadsfritt i Canal Digital-appen. Filmen finner du under Paramount+-samlingen.

Se filmen her

Fra mandag 6. august kan du i tillegg se Mission: Impossible II hos oss, mens den tredje filmen i filmserien blir lagt ut i vår strømmetjeneste fra 13. august.

Med tanke på at det er 22 år siden den første Mission: Impossible-filmen så dagens lys, er det helt på sin plass å friske opp hukommelsen før man gir seg i kast med siste heseblesende film i filmserien.

En vaskeekte actionklassiker

Mission: Impossible
TM & Copyright © (2018) Paramount Pictures. All rights reserved.

«Mission: Impossible», som så dagens lys i 1996, gjorde den allerede godt etablerte filmstjernen Tom Cruise til en av verdens største actionhelter.

I årene og filmene som har kommet og gått siden, har Mission: Impossible-franchisen blitt så synonymt med Tom Cruise at «når jeg ser en 'Mission: Impossible'-film, ser jeg Tom Cruise. Jeg glemmer halvparten av tiden at karakterens navn er Ethan Hunt», som USA Todays filmkritiker Brian Truitt sier til CNN.

Filmseriens varemerker er selvsagt med i den første filmen, med heseblesende stunts, som Cruise så famøst utfører selv (les det Fallout-regissør Christopher McQuarrie mener er de fem farligste stuntene Cruise har utført her), vanvittig action, gadgets og ikke minst den kjente temasangen.

I filmen blir Ethan Hunt – spesialagent for Impossible Missions Force (IMF) –  anklaget av IMF for å være en muldvarp i organisasjonen når et rutineoppdrag går galt og Hunt er den eneste overlevende av IMFs utsendte. 

For å renvaske sitt navn og finne ut hvem det er som står bak angrepene på IMF-agenter blir Hunt nødt til å utføre en rekke tilsynelatende umulige oppdrag.

Knyttes tett opp mot tidligere filmer

Blant superlativene som omgir den siste filmen blir det påpekt at én grunn til at det som gjør den siste filmen så bra, er at den suksessfullt bygger videre på de tidligere filmene i serien:

Karakterenes forhold til hverandre stammer fra en anerkjennelse av filmseriens historie, der karakterene har fått muligheten til å utvikle seg – ikke bare som konsepter, men som mennesker, skriver Hollywood Reporter.

Det fører til at den siste Mission: Impossible-filmen ikke er som et enkeltstående bidrag til franchisen, men ett som knytter seg inn i – og lener seg på – filmseriens allerede etablerte historie. Det hever Mission: Impossible over andre liknende action-franchiser, ifølge underholdningsmagasinet.

Dermed har du nok en god grunn til å benke deg foran TVen med klassisk Tom Cruise-action – i tillegg til at det er en voldsomt kul film – før (eller etter) man tar turen til kinoen for å se hva slags trøbbel Ethan Hunt havner i denne gangen – 22 år etter at den første filmen kom ut.

Familiefilmer fra Disney eller actionfilmer fra Paramount+. Seriemaraton med hele sesonger av kjente serier fra FOX+ eller favorittlaget ditt i Eliteserien. Med Familiepakken får du tusenvis av filmer og serier inkludert i ditt abonnement og hele Eliteserien.