Se «Springfloden» på SVT 1 i høst
Springfloden
© 2018 SVT

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

De siste årene har flere av de mest populære TV-seriene i Norge blitt produsert av nettopp våre naboland i øst og sør. Mens vi nordmenn har hatt tette bånd til söta bror helt siden SVT ble kanal nummer to på norske TV-skjermer, har våre søsken i Danmark – i det minste frem til nylig – vært et stort forbilde når det gjelder kvalitetsfilm som gjør inntrykk utover skandinavias grenser. Det har kanskje blitt flere kanaler å velge mellom, og norsk film og TV har virkelig tatt steget opp selv de siste årene, men både Sverige og Danmark leverer fortsatt kvalitetsunderholdning vi vet å sette pris på. Alle familiepakkekunder har både SVT-kanalene (kanalplass 70 og 71) og DR-kanalene (kanalplass 73 og 74) inkludert i sitt abonnement. Det gir tilgang til en rekke fantastiske TV-serier og filmer. Her er noen av nyhetene på svenske og danske kanaler vi gleder oss til i høst.

Mord uden grænser II – DR1

Andre sesong av den dansk-europeiske publikumssuksessen «Mord uden grænser» får premiere på DR1 19. august. Over 40 millioner seere så den første sesongen av serien da den gikk i 2015, ifølge Soundvenue.dk. Sentralt i den første sesongen stod politisamarbeid på tvers av europeiske grenser, så også i sesong to. En gruppe syriske flyktninger i et midlertidig husly på en gård i Sønderjylland blir utsatt for et brutalt angrep. Ofrene har bakgrunn fra forskjellige land, og danske, belgiske og tyske etterforskere kobles på gjennom Europol-samarbeidet for å nøste opp i en komplisert sak. «Mord uden grænser II» ser du søndager klokken 20.00 på DR1 (kanalplass 73) fra 19. august.

Mord uden grænser II
© 2018 DR
Herrens Veje
© 2018 DR

Herrens Veje sesong II – DR1

Skaperne av den danske dramasuksessen «Borgen» har fått med seg selveste Lars Mikkelsen (House of Cards, Sherlock) i hovedrollen av serien «Herrens Veje». Også bak kamera finner vi tunge profiler: Serien er skapt av Adam Price, som tidligere har skrevet «Broen» og «Nikolaj og Julie». I «Herrens veier» undersøker han spenningen mellom tro og hverdagsliv i det moderne europeiske samfunnet. Norske seere kunne se første sesong av serien da den gikk på NRK i vinter, og for dem som lot seg bevege av den danske prestefamilien, kan du fra søndag 14. oktober klokken 20.00 se den nye sesongen av den danske serien. Serien ser du på DR1 (kanaplass 73).

Bergman revisited – SVT1

Fra og med mandag 20. august sender SVT1 en rekke kortfilmer regissert av moderne svenske regissører i Ingmar Bergmanns ånd. Få skandinaver har satt større preg på filmmediet over, og Bergman regnes som en av tidenes største filmskapere. I 2018 ville Bergmann blitt 100 år og det er i den anledning at Det Svenske Filminstituttet og SVT nå har gått sammen om å finansiere og produsere de seks kortfilmene. – En ny generasjon får muligheten til å oppdage Bergman, mens en eldre generasjon får mulighet til å møte ham i ny form, sier Filminstitutets kortfilmskonsulent Andreas Fock til SVT. «Bergman revisited» ser du mandager klokken 21.50 på SVT1 (kanalplass 70).

Bergman Revisited
© 2018 SVT
Springfloden
© 2018 SVT

Springfloden – SVT1

Da «Springfloden» begynte å gå på svenske skjermer i 2016 ble serien en enorm publikumssuksess i Sverige, og over én million seere benket seg for å se krimserien. I første sesong slår den unge politistudenten Olivia Rönning som seg sammen med den tidligere politimannen Tom Stilton – som etter et psykisk sammenbrudd har blitt hjemløs – for å løse en drapsgåte fra 90-tallet. I sesong to fører et drap på en sirkusartist i Marseille det umake paret sammen igjen – og denne gangen leder etterforskningen dem inn i kretser som tjener store summer på det svenske velferdssystemet. Andre sesong av «Springfloden» ser du på SVT fra søndag 16. september. Fikk du ikke med deg første sesong ligger den tilgjengelig til strømming i Canal Digital-appen om du har kanalpakken C More Film og Serier.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.