House of Cards

Snåle menn i Det ville vesten, en hensynsløs amerikansk president og narkotikakrig i Mexico. Dette er høydepunktene på Netflix i november.

Siste sesong av House of Cards (2.november)

Frank Underwood (Kevin Spacey) er ikke lenger med i «House of Cards». Men med Claire Underwood (Robin Writgh) i presidentstolen blir denne sjette og siste sesongen alt annet enn kjedelig. Denne gangen er fiendene mangedoblet, men Claire nekter å la seg bøye seg og er farligere enn noen gang før. Flere av de faste skuespillerne er med i denne sesongen. Men vi får også noen nye fjes, deriblant skuespillerveteranene Diane Lane og Greg Kinnear som spiller USAs mektigste søsken.

House of Cards
The Other Side of the Wind

The Other Side of the Wind (2.november)

Netflix har etter hvert blitt svært gode på å lage egne filmer, og de satser mer og mer på filmproduksjon. De senere årene har selskapet inngått avtaler med store regissører som Martin Scorsese, Paul Greengrass og Alfonso Cuarón, for å nevne noen. Et prosjekt som imidlertid skiller seg ut er «The Other Side of the Wind». Den legendariske regissøren Orson Welles («Citizen Kane») startet innspillingen av denne filmen så tidlig som i 1970. Men den ble aldri ferdigstilt – før nå, takket være Netflix som i fjor bladde opp for restaurering og ferdigstillelse. «The Other Side of the Wind» er en liksom-dokumentar og kan best beskrives som en satire av Hollywood, og handler om regissøren Jake Hannaford (spilt av John Huston) som strever med å gjøre et comeback. Vi skal være ærlige på at filmen nok ikke er for alle, og den er mer fascinerende enn den er god. Men for ihuga filmelskere er dette et must!

Outlaw King (9.november)

Den skotske filmskaperen David Mackenzie har lenge vært aktiv. Men det virkelige store gjennombruddet kom med den fremragende bankran-westernfilmen «Hell or High Water» (2016). Den gikk sin seiersgang på filmfestivaler verden rundt og ble nominert til flere Oscar-priser. Med sin nye Netflix Original-film «Outlaw King» har Mackenzie vendt tilbake til sitt hjemland, hvor han tidligere har spilt inn fem filmer. Handlingen er sentrert rundt Robert I av Skottland (spilt av «Star Trek»-stjernen» Chris Pine), som kjemper for å gjenvinne kontrollen etter å ha blitt kronet til kongen av Skottland. I øvrige roller finner vi også navn som Aaron Taylor-Johnson («Kick-Ass»), Stephen Dillane («Game of Thrones») og Tony Curran («Sons of Anarchy»). «Outlaw King» er et storslått og episk periodedrama i samme gate som «Game of Thrones» og «Braveheart».

Outlaw Kings
The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs (16. November)

Dette var en av våre favorittfilmer fra årets filmfestival i Venezia. «The Ballad of Buster Scruggs» var opprinnelig ment å være en antologiserie. Under produksjonen bestemte brødrene seg imidlertid for å gjøre om serien til en film. Heldigvis tar denne westernfilmen seg god tid, og man føler ikke at de ulike fortellingene er trimmet for mye ned. Resultatet er en høyst underholdende og umiskjennelig Coensk film hvor vi blir kjent med skrudde karakterer, spilt av blant andre Tom Waits, Tim Blake Nelson og James Franco. En av de beste westernfilmene på lang tid, tør vi å påstå!

Narcos: Mexico (16. november)

Vi har sittet klistret foran skjermen sesong etter sesong av «Narcos», og fulgt med på den spennende historien og det karismatiske rollegalleriet. Derfor er vi veldig spente på spin-offen «Narcos: Mexico», som utforsker opprinnelsen til nåtidens narkotikakrig. Handlingen er satt til 1980-årene og vi blir vitne til fremveksten av Guadalajara-kartellet, ledet av Félix Gallardo (spilt av «Rogue One»-stjernen Diego Luna). Samtidig flytter DEA agenten Kiki Camarena (Michael Peña) og hans familie til Guadalajara for en ny stilling. Han innser etter hvert at oppdraget vil bli langt mer krevende enn han noensinne kunne forestilt seg.

Narcos Mexico

Mange går for full pakke og vil ikke gå glipp av noe, andre ønsker bare de vanligste kanalene. Nå har vi samlet kundenes ønsker og behov i tre ulike favorittpakker, for å gjøre det oversiktlig og lett for deg å se hva du får.