Serieguiden for pollenallergikeren
Donald Giannatti / Unsplash.com

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

Serieentusiastens overlevelsesguide til pollensesongen

Årets pollensesong er allerede godt i gang i enkelte deler av landet, og ifølge eksperter kan den, takket være fjorårets varme sommer, gå inn i historiebøkene.

Om lag én million nordmenn er ifølge Norges Astma- og Allergiforbund rammet av pollenallergi i større eller mindre grad.

For en stor del nordmenn betyr det rett og slett at det gjelder å holde seg inne til den verste eksplosjonen av gult, ondsinnet støv gir seg.

Det er ekstra kjipt når det er fint vær, men om allergien din tvinger deg ned på sofaen med en nøtt som er potte tett, er det i det minste fint å ha noe god underholdning å kose seg med.

Her er noen pollenfrie underholdningstips klare til streaming, inkludert for deg med Familiepakken.

Dra til varmere, pollenfrie strøk via TV-skjermen

The Durrells

Det finnes enkelte som sliter så mye med allergi at de rett og slett rømmer landet når trærne begynner å kælke ut pollenstøv i store mengder. Om du ikke er en av dem, kan du likevel nyte middelhavsestetikk kombinert med sjarmerende og lun britisk humor. The Durrells, der en britisk familie bryter opp fra sin tilværelse i 30-tallets Storbritannia for å starte et nytt liv på den greske øya Korfu, er en av våre mest populære serier – og nå kan du streame to hele sesonger av den.

Death in Paradise

Death in Paradise, en britisk seersuksess av rang med et gjennomsnittlig seerantall på 9 millioner i opprinnelseslandet, er en kombinasjon av tre skikkelig fine ting: Karibiske omgivelser, britisk krim og britisk humor. Sesong 5 og 6 ligger ute til streaming i sin helhet. Fans av Love Actually vil trolig kjenne igjen sesongenes hovedperson, spilt av Kris Marshall – han spiller nemlig amerikafareren Colin i den populære romantiske komedien.

Le så du griner (og rens øynene)

Neste Sommer

Mens vi venter på sommeren og at bjørka roer seg ned et par hakk. Nydelige sommerdager i idylliske omgivelser, forviklingar av det hysteriske slaget og tette latterkuler, er noen av ingrediensene som har gjort Neste Sommer til en seerfavoritt. Du finner sesong 6 klar til streaming med Familiepakken.

Family Guy (og andre animasjonsserier)

Håpløse Peter Griffin og hans familie har det med å havne i de mest absurde situasjoner i en serie som er spekket med popkulturelle referanser og lattermild humor av det litt drøyere slaget. Du finner hele 16 sesonger av Family Guy hos oss, i tillegg til en rekke andre animasjonsserier som Bob’s Burgers, King of the Hill, Futurama, South Park, American Dad og The Cleveland Show, for å nevne noen.

Om du føler deg som en zombie, se på zombier

The Walking Dead

Stream 9 hele sesonger hos oss.

The Walking Dead

Om pollensesongen får deg til å føle deg bitte litt som en zombie, kan du søke trøst i å se på _ekte_ zombier. I Familiepakken har du alle ni sesongene av en av de aller største seriesuksessene på amerikansk kabel-TV noensinne, The Walking Dead, helt inkludert, og klar til å streames. The Walking Dead har ligget på seertoppen i USA i mange år på rad, og er en kritikerfavoritt, men er dog ikke for sarte sjeler. Serien følger en gruppe overlevende midt i en zombie-apokalypse, og fokuserer vel så mye på forandringen til menneskene som må tilpasse seg det nye post-apokalyptiske samfunnet som hvor skumle de blodtørstige zombiene er.

«5. Unngå lufting med vindu/dører, når pollenutslippet er størst, fra morgen til ut på ettermiddagen. På dager med fint og varmt vær vil det også være mye pollen på kvelden. Luft sent på kvelden eller natten til tidlig på morgenen, men med måte – det slipper alltid pollen inn. Tørk klær inne.»

– Fra Norges Astma- og Allergiforbunds Pollenvettregler

Lyntips for pollensesongen fra NAAF

Norges Astma- og Allergiforbund har en liste over 10 nyttige tips for deg som er pollenallergiker. De ti pollenvettreglene finner du her.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.