Se en rekke klassiske julefilmer på TV 2 i julen
Se en rekke klassiske julefilmer på TV 2 i julen
© 2019 TV 2

Julens beste TV-underholdning

Julen er tid for å tilbringe kvalitetstid sammen med familien, hygge seg og spise masse god mat. For mange er også juleunderholdningen på TV en viktig tradisjon på linje med risengrynsgrøt og pynting av juletreet. Her har vi samlet en fyldig oversikt over julens TV-program – så blir det enklere å få med seg det du vil.

Slik får du med deg det du vil se

Mye å gjøre, mye å føre: her er to tips for å hjelpe deg med å få med deg det viktigste på TV i jula: Vi legger ut alle programmene på de norske kanalene i vårt ukesarkiv. Her kan du streame dem når du vil i én hel uke etter at de har gått på TV. Har du opptak på dekoderen, kan du enkelt ta opp på dekoderen din. Med Canal Digital-appen kan du dessuten sette på opptak på dekoderen, fra appen – om du har dekoderen tilkoblet nettet.

Tradisjonen tro sender NRK sin julekalender for barn klokken 18.00 og i år er det «Snøfall» som går hver desemberdag frem til jul. I år har også TV 2 julekalender til samme tidspunkt – de sender en dubbet versjon av den danske suksesserien «Tinkas juleeventyr», og på TV 2 Zebra kan du se klassikeren The Julekalender. TVNorge, på sin side, sender julekalender for voksne med «Jul i Blodfjell 2».

Advents-spesialer

Fans av «Parterapi» og «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» kan også glede seg over julespesialer av de populære seriene, som sendes henholdsvis 20. desember klokken 22:25 og 25. desember klokken 20:25 på NRK. På TV 2 kan du se «Wenches julekalender». Wenche Andersen har fått sin egen julekalender etter 25 år på skjermen der hun byr på oppskrifter, inspirasjon og nyttige triks for å sørge for full suksess på kjøkkenet i julen. TV 2 sender dessuten «Julekveld hos Prøysen» der programleder Bjarne Brøndbo har invitert kjente gjester til Prøysenhuset på Ringsaker. «Julekveld hos Prøysen» vises 15., 17., 18., 20. og 22. desember kl. 21.40 på TV 2.

Kvelden før kvelden

Cheerio Miss Sophie! Kvelden før kvelden er kvelden for å sette siste kronen på verket før julen for alvor sparkes i gang. For mange av oss er Grevinnen og hovmesteren på NRK en viktig del av disse siste juleforberedelsene. Den tradisjonsrike sketsjen er en del av TV-programmet «Kvelden før kvelden». I år ledes sendingen av Haddy Njie og Mikkel Niva. Kari Bremnes, No.4, Isah, Malin Pettersen, Agnetesh, Jakob Schøyen og Herborg Kråkevik, er blant gjestene som tar turen til Frognerseteren.

Se Grevinnen og Hovmesteren på lille julaften
© 2019 NRK
Se Tre nøtter til Askepott på julaften
© 2019 NRK

Julaften – den leeengste dagen i året

Det er heldigvis mer enn nok å se på i formiddagstimene den 24. desember – disse lange timene før julekalaset starter for alvor. NRK sender som alltid sitt tradisjonsrike juleprogram, som starter med «Tre nøtter til Askepott», «Donald Duck og vennene hans» og «Snekker Andersen og julenissen». På TV 2 starter dagen med God Jul Norge der Desta Marie Beeder, Peter Moi Bubresko, Wenche Andersen og Isabella Martinsen på julestemning fra Aker Brygge. Og for de som foretrekker den svenske versjonen av Disneys julekavalkade, «Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul», kan du se denne på SVT1, som er inkludert i Underholdning.

For deg som ønsker å lade både opp og ned med film i henholdsvis førjulen og romjulen, er det mye å velge mellom. Det er helt greit å la ribbefettet gå rett i fletta, om du har dekoder som sørger for at juleprogrammene og -filmene blir lagret for deg, slik at du kan se dem akkurat når det passer. Du finner også en rekke andre fantastiske TV-serier og filmer du kan streame hos oss både med og uten juletema.

Se julefilm på TV 2
© 2019 TV 2

Julefilmer på TV 2

TV 2 viser et bredt utvalg av filmer i julen, både med og uten juletema: 20. desember: «The Holiday». 21. desember: «Deadpool». 22. desember: «De urørlige». Lille julaften 23. desember: «Fred Claus», «Hjelp, det er juleferie» og «The Santa Claus». På selve julaften vises «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa», «Four Christmases» og «Life as we know it». 1. juledag 25. desember vises «Solsidan – The Movie» og «Flåklypa Grand Prix». 2. juledag 26. desember: «Mrs. Doubtfire», «Askeladden i Dovregubbens Hall», «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» og «Love Actually». 3. juledag 27. desember: er det klart for «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Mr. Beans ferie». 28. desember vises «Sweet Home Alabama». 29. desember «Magic Mike XXL». Nyttårsaften 31. desember vises «Dusinet er fullt» og «Pearl Harbour», og 1. nyttårsdag er det tid for «Devil wears Prada». En fast tradisjon i julen har dessuten blitt «Olsenbanden»-filmene og alle filmene vil vises fra lille julaften 23. desember og gjennom hele julen.

Leiefilm når du vil

Her er et tips og triks i ludo: Det skal godt gjøres å ikke finne en film som passer deg perfekt i leietjenesten når du går inn for landing etter avsluttet julefeiring. Den 24. desember, på selveste julaften, blir dessuten den norske storfilmen «Skjelvet» tilgjengelig for leie.

Sport i stedet for film?

Julen er ikke bare god mat, selskapeligheter og julefilmer. For mange er det også sterke sportstradisjoner knyttet til julen. Engelsk fotball og 2. juledag hører jo sammen, vi har den tysk-østerriske hoppuka og Tour de Ski. I år kan vi også se Magnus Carlsen i ny dyst i VM i hurtigsjakk og lynsjakk.

  • Boxing Day ser du på TV 2 Sport Premium 26. desember.
  • På NRK1 kan du se VM i hurtigsjakk og lynsjakk mellom 26. og 30. desember.
  • Hoppuka ser du på NRK og Eurosport Norge 28. des - 6. jan. 
  • Tour de Ski ser du på NRK og Eurosport Norge 28. des - 5. jan.

Se oversikt over vinterens sport her

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.