Klassikere på Disney Channel
© 2018 Disney

Julens beste TV-underholdning

Julen er tid for å tilbringe kvalitetstid sammen med familien, hygge seg og spise masse god mat. For mange er også juleunderholdningen på TV en viktig tradisjon på linje med risengrynsgrøt og pynting av juletreet. Her har vi samlet en fyldig oversikt over julens TV-program – så blir det enklere å få med seg det du vil.

Slik får du med deg det du vil se

Mye å gjøre, mye å føre: her er to tips for å hjelpe deg med å få med deg det viktigste på TV i jula: Vi legger ut alle programmene på de norske kanalene i vårt ukesarkiv. Her kan du streame dem når du vil i én hel uke etter at de har gått på TV. Har du opptak på dekoderen, kan du enkelt ta opp på dekoderen din. Med Canal Digital-appen kan du dessuten sette på opptak på dekoderen, fra appen – om du har dekoderen tilkoblet nettet.

Kvelden før kvelden

Cheerio Miss Sophie! Kvelden før kvelden er kvelden for å sette siste kronen på verket før julen for alvor sparkes i gang. For mange av oss er Grevinnen og hovmesteren på NRK en viktig del av disse siste juleforberedelsene. Den tradisjonsrike sketsjen er en del av TV-programmet «Kvelden før kvelden». I år som i fjor ledes sendingen av Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie. Jens Stoltenberg, Stjernekamp-vinner Ella Marie Hætta Isaksen og familien Ingebrigtsen, er blant gjestene.

Se Grevinnen og Hovmesteren på NRK 1
© 2018 NRK
«Tre nøtter til Askepott»
Se «Tre nøtter til Askepott» på NRK1
© 2018 NRK

Julaften – den leeengste dagen i året

Det er heldigvis mer enn nok å se på i formiddagstimene den 24. desember – disse lange timene før julekalaset starter for alvor. NRK sender som alltid sitt tradisjonsrike juleprogram, som starter med «Tre nøtter til Askepott», «Donald Duck og vennene hans» og «Snekker Andersen og julenissen». På TV 2 starter dagen med God Morgen Norge julespesial der Espen, Vår, Wenche og Finn er på plass. Og for de som foretrekker den svenske versjonen av Disneys julekavalkade, «Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul», kan du se denne på SVT1, som er inkludert i Underholdning.

For deg som ønsker å lade både opp og ned med film i henholdsvis førjulen og romjulen, er det mye å velge mellom. Det er helt greit å la ribbefettet gå rett i fletta, om du har dekoder som sørger for at juleprogrammene og -filmene blir lagret for deg, slik at du kan se dem akkurat når det passer. Du finner også en rekke andre fantastiske TV-serier og filmer du kan streame hos oss både med og uten juletema.

«Flåklypa Grand Prix»
Se Flåklypa Grand Prix på TV 2
© 2018 TV 2

TV 2

«Flåklypa»: 25. desember kl. 19.25 på TV 2 og 29. desember kl. 11.10 på TV 2 Zebra. «Politiskolen»-filmene: TV 2 Zebra kl. 19.00 i romjulen. «Olsenbanden»-filmene: To filmer hver dag på ettermiddagen i romjulen på TV 2. «Agatha Christie: Døde spor»: 26. og 27. desember fra kl. 21.40 på TV 2.

«Die Hard»
Se «Die Hard» på Viasat 4
© 2018 Viasat 4

TV3 og Viasat 4

«Hjemme Alene»-filmene: Fra 16. – 20. desember på TV3. På TV3 i julen serveres også klassikere som: The Holiday, Grinchen, Matilda, Notting Hill, A Christmas Carol, The Family Stone og North Pole Open for Christmas. «Die Hard», 22. desember klokken 21.00 på Viasat 4. Fra 22. desember sender kanalen dessuten: Grinchen, Doctor Doolittle, Tintin, Gullivers Travel, Paddington, Get Santa og Hjemme Alene fra klokken 11/11.30.

Disney Movies on Demand er fylt opp med en rekke julefilmer, både nye og klassiske som du kan streame. Disney Channel viser fem klassikere med utgangspunkt i klippene som vises på NRKs julesending «Donald Duck og vennene hans»: 25.12: Askepott, 26.12: Snøhvit og de syv dvergene, 27.12: Robin Hood, 28.12: Jungelboken og 29.12: Lady og Landstrykeren

Leiefilm når du vil

Her er et tips og triks i ludo: Det skal godt gjøres å ikke finne en film som passer deg perfekt i leietjenesten når du går inn for landing etter avsluttet julefeiring. Den 24. desember, på selveste julaften, blir dessuten den norske storfilmen «Skjelvet» tilgjengelig for leie.

Sport i stedet for film?

Julen er ikke bare god mat, selskapeligheter og julefilmer. For mange er det også sterke sportstradisjoner knyttet til julen. Engelsk fotball og 2. juledag hører jo sammen, vi har den tysk-østerriske hoppuka og Tour de Ski. I år får vi også se den ferske verdensmesteren i Sjakk, Magnus Carlsen, i ny dyst i VM i hurtigsjakk og lynsjakk.

  • Boxing Day ser du på TV 2 Sport Premium 26. desember.
  • Verdensmesterskapet i lynsjakk og hurtigsjakk ser du på NRK 26. – 30. desember.
  • Hoppuka ser du på NRK og Eurosport Norge 30. des - 6. jan. 
  • Tour de Ski ser du på NRK og Eurosport Norge 29. des - 6. jan.

Se oversikt over vinterens sport her

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.