Ungdommene i Netflix-serien Ragnarok
©Netflix 2020

Ragnarok Meningsfull og underholdende!

Det er ikke alltid like lett å finne noe som hele familien liker når vi benker oss foran TV-skjermen. Den nye storsatsningen fra Netflix er imidlertid perfekt å se sammen med store barn eller tenåringer. Den kombinerer ungt klimaengasjement og kjærlighet – med norrøn mytologi og norsk bygdekultur. – Det er mange som bare snakker, men det er også noen som virkelig gjør noe – og ofrer noe. Denne serien er en hyllest til dem, sier serieskaper Adam Price. Han ønsker å gi håp med serien.

Serieskaper av Ragnarok, Adam Price.
©Netflix 2020

Henriette Steenstrup er glad for å kunne være med i den dansk-norske produksjonen med klima på agendaen. Hun mener vi trenger en real dytt for å ta skikkelig grep i hverdagen, og lar seg gjerne inspirere av ungdommen. – Datteren min på 12 år har klimastreiket i hele år. Det gjør noe med oss voksne og hvordan vi tenker, sier Henriette Steenstrup. Hun spiller den hardtarbeidende alenemoren Turid i storsatsingen fra Netflix.

– Ragnarok er et modig prosjekt, som mikser det gamle med samtiden og de nære tingene i hverdagen, sier Odd Magnus Wiliamsson. Han var ikke i tvil om at han skulle takke ja til rollen som lærer i Ragnarok. Han synes spesielt grunnkonflikten mellom naturen og menneskene er spennende å jobbe med. – Og midt i all realismen er det noe veldig rart, smiler han hemmelighetsfullt. Hans karakter fremstår som veldig ordinær på mange måter. Likevel er det noe som ikke ser ut til å stemme – spesielt i nærværet til den suspekte rektoren (Synnøve Macody Lund).

Gisli Ørn Gardarsson spiller Vidar Jutul i Ragnarok fra Netflix
Foto: Canal Digital

Urkrefter i sving

Hovedkarakteren Magne spilles av David Stakston (kjent fra SKAM), som virkelig får vist at han takler roller med stor bredde. Mistilpassede Magne får et stort ansvar og må ta opp kampen med bygdas mektigste familie, Jutul. Norsk-Islandske Gísli Örn Garðarsson spiller rollen som Vidar Jutul. Han forteller at den islandske tilknytningen kom godt med til når han skulle jobbe frem rollen som Vidar. – Vi tror kanskje på guder og alver i litt større grad der. Det er noe litt fint og litt komisk over det, forteller han og legger til at den norrøne festtiden thorrablot fortsatt feires i hjemlandet. – Selv om det kanskje aller mest er en anledning til en god fest, smiler han. Se Ragnarok på Netflix allerede i dag! Husk at du kan streame Netflix direkte fra din OnePlace-dekoder, men at dette krever eget abonnement.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.