Hovedpersonen Magne, i serien Ragnarok, står med ryggen til på en klippe
©Netflix 2020

Ragnarok: Dyrisk, intenst ...og "ganske kleint"

De tidligere SKAM-skuespillerne, Herman Tømmeraas og Theresa Frostad Eggesbø forteller hvordan det var å spille inn den ville dansescenen i storsatsingen Ragnarok. Serien ble lansert på Netflix den 31. januar i år.

Episk dansescene

Vi befinner oss i byen Edda, et sted i Norge. Søskenparet Fjor og Saxa (Herman Tømmerås og Theresa Frostad Eggesbø ) tilhører bygdas mest velstående familie Jutul, og ser ved første øyekast ut til å være to iskalde karakterer. Det er først under en skolefest at Saxa og Fjor trer ut av sitt beherskede ytre og inn i en slags hemningsløs ur-dans, der bevegelsene er alt annet enn kjølige. Dansescenen er en pekepinn på at den perfekte overflaten hos Jutul-klanen kan slå sprekker når som helst. Og det kan få konsekvenser i et lite bygdesamfunn som har sterk lojalitet til bygdas rikeste – og til skolens kuleste. – Saxa er hensynsløs og motiveres av det som gagner henne, men innad i familien finnes det en sårbarhet, sier Theresa.

Scene fra Ragnarok
©Netflix 2020

Theresa forteller at det var en heftig koreografi hun måtte trene en god del på. – Spesielt var en twista spider-positur der som var ganske vanskelig å få til, sier hun og forteller videre at det var rundt femti andre som så på mens de forsøkte å få til temmelig ekspressive poseringer. – Det var ganske kleint, ler hun. – Og det var ingen syke høyttalere der, som det ser ut i serien. Vi danset rundt i to timer, mens vi kunne høre folka rundt oss puste og snakke. Situasjonen var helt absurd, supplerer Herman.

Krevende rolle

De to skuespillerne er begge to kjent fra SKAM. Det er også hovedkarakteren Magne, spilt av stjerneskuddet David Stakston. I motsetning til Jutul-famiien, representerer han alt annet enn fasadespill og falskhet. – Det tok lang tid å forberede seg til rollen som Magne, sier David og legger til at jobben ble altoppslukende. – Karakteren går gjennom veldig mange ting, så jeg ble ganske utmattet til tider. Derfor er det også ekstra stas at Netflix har satset så stort på den norske produksjonen og at den nå er tilgjengelig i nesten 200 land.

Magne og Lauritz med telt i bakgrunn, fra serien Ragnarok fra Netflix
©Netflix 2020
Ragnarok
©Netflix 2020

En uperfekt helt

– Magne får oppleve at ting ikke alltid er sånn de ser ut til, og får et stort ansvar. Da er det bare å gjøre det som skal til, sier David. Han, Theresa og Herman er i godt selskap, og spiller også med Emma Bones (Heimebane), Jonas Strand Gravli (22.juli) og Odd Magnus Williamsson, for å nevne noen. Ragnarok er en fortelling om de nære tingene vi kjenner igjen fra egen hverdag – om kjærlighet, relasjoner og statusjag. Samtidig trekkes det klare linjer til kampen mellom guder og jetter i Norrøn Mytologi. I kombinasjon med den pågående klimakampen, har du en perfekt miks for et storslått tenåringsdrama vi både kan relatere til og flykte inn i. Se Ragnarok på Netflix allerede i dag! Husk at du kan streame Netflix direkte fra din OnePlace-dekoder, men at dette krever eget abonnement.