-Så enkel at selv bestemor kan bruke den

Kristoffer, Canal Digital redaksjonen, 27. okt. 2017

Anders Teig benytter Canal Digital-appen og AirPlay for å se filmer og serier på hytta.
Foto: Kristoffer

I en generasjonshytte ved sjøen i Skjeberg kommune har Anders Teig og familien hans rigget seg til med TV fra Canal Digital – og mobilt bredbånd.

I samarbeid med Din Side fikk åtte familier teste Canal Digital Satellitt sin hytteløsning. Alle fikk et familieabonnement, en Apple TV og en flatantenne, og Anders Teig er en av dem som fikk prøve en ny TV-hverdag på hytta. Vi tok en prat med ham for å høre hva han synes.

Anders ser mest på direkte-TV, og det er NRK og TV 2 det går i, som regel. Men han ser også på programmer han ikke rekker å få med seg ved å bruke Ukesarkivet.

En enkel og moderne TV-opplevelse for alle

Anders har to barn på åtte og fire som er blitt gamle nok til å navigere rundt i strømmetjenesten selv, og trekker spesielt frem muligheten for å se TV via nettbrett som en stor fordel.

– Ungene var veldig fornøyde med dette. Har man nettbrett med 4G har man i praksis TV overalt. Helt genialt! Den fungerer som en barnevakt på en måte, det er kanskje ikke politisk korrekt å si, men den gjør jo det. De går bare inn i appen og finner akkurat hva de vil. Det er det som er den moderne TV-opplevelsen.

Strømming best med godt mobilt bredbånd

En annen ting Anders bet seg merke i, var muligheten til å strømme til TV via Apple TV.

– Hytte-TV-en har ikke internettoppkobling, men Apple TV-boksen løste dette på en suveren måte. Også dette var problemfritt. Ved å koble opp mot en Apple TV-boks, kan man speile innholdet fra appen til en tv-skjerm, forklarer han.

Den mest komplette TV-løsningen

Å strømme TV-programmer gjennom mobilt bredbånd var nytt for Anders, som sier at det fungerte overraskende bra med unntak av noe dårlig kapasitet hos mobilleverandøren.

– Det mest overraskende var at bilde og lydkvaliteten ikke sto tilbake for bilde og lyd via parabolen. Jeg mener å ha relativt god erfaring med tilsvarende TV-løsninger, og mener at dette er den desidert mest komplette løsningen jeg har prøvd, avslutter han.

Anders sin dom 


Installasjonsprosessen

Installasjonsprosessen var enkel og grei. Har satt opp lignende antenner og dekodere tidligere, og følte at dette var den mest lettvinte løsningen av alle tidligere erfaringer.


Lyd- og bildekvalitet

Kvaliteten på lyd og bilde via parabolen har hele tiden vært perfekt. Ikke én gang har bildet vært kornete. Jeg har flere ganger gått inn i innstillingene på dekoderen og sjekket signalene. Selv i øsende regn har de ligget høyt opp på skalaen. Alt i alt er jeg meget fornøyd med lyd og bilde, både på strømming og gjennom satellitt


Designet på antenna

Den flate TV-antenna hadde en suveren design, sammenlignet med de gamle "tallerkenene". Her er det kun en glatt, hvit, rektangulær overflate, uten parabolhode i forkant. I tillegg har den en mer beskjeden størrelse. For å gjøre den "usynlig" mot hytteveggen, kan man enkelt klistre over en folie i veggens farge.

Les mer om flatantenna.


Brukervennligheten

Menyene og oppsett på TVen var svært intuitive. Jeg hadde ingen problemer med å gjøre meg kjent med valg og muligheter på dekoderen.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.