Stream The Passage hos Canal Digital
© 2019 FOX

Vampyrer, influensa og konspirasjoner i FOX’ nye ambisiøse sci-fi-serie «The Passage»

Kan et virus som gjør alle infiserte om til blodtørstige vampyrliknende monstre redde verden?

– Om denne TV-serien fortsetter sin sterke blanding av karakterdrevet handling og følbar skrekk, kan alle de dårlige ideene i plottet ende opp med å bli noe brilliant, skriver The Verge om den flunkende nye sci-fi-serien The Passage på FOX.

De «dårlige ideene» The Verge sikter til er blant annet å injisere et mystisk virus i menneskelige forsøkskaniner. Til forskjell fra mange andre serier og filmer der mennesker gjør dumme valg, har dog forskerne en relativt god grunn til den potensielt selvutslettende eksperimenteringen: Et pandemiutbrudd truer nemlig menneskeheten med undergang, og viruset som blir oppdaget i en hule i Bolivia ser ut til å gjøre mennesker immune mot all slags sykdom. Det har dog sine helt egne bivirkninger: – Han er immun mot sykdom, men han er også et dødelig blodsugende monster, som vi alle er veldig nøye med å ikke kalle en vampyr, sier en av forskerne innledningsvis i serien om en person som er infisert av vampyrviruset.

10 år gammel jente som forsøkskanin

Den 10 år gamle, nylig foreldreløse Amy blir valgt ut som neste testperson for det grusomme viruset, og den føderale agenten Brad Wolgast (Mark-Paul Gosselaar) får i oppgave å hente henne.

Når han i stedet bestemmer seg for å beskytte henne mot sine arbeidsgivere uansett kostnad, står brått hele menneskeheten på spill.

Har du ikke Underholdning? Få tilgang til vårt store arkiv med inkludert streaming – oppgrader her

Stream The Passage hos Canal Digital
© 2019 FOX

Basert på bejublet trilogi

The Passage er basert på Justin Cronins ambisiøse og bejublede sci-fi-trilogi der første bok har samme navn som serien. Den of Geek omtaler bokserien slik:

«De tre bøkene som utgjør Cronins saga, The Passage, The Twelve and The City of Mirrors utgjør et moderne skrekk-mesterverk.»

Og:

«Nå til dags er ordet 'episk' like overbrukt som ordet 'vampyr' blir latterliggjort, men i boktrilogien The Passage har Justin Cronin gjenvunnet begge ordene.»

Når vi i tillegg finner legenden Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiatoren) som en av seriens produsenter, og den solide drama-forfatteren Liz Heldens (Friday Night Lights) som showrunner, er det et svært godt utgangspunkt.

Gode kritikker

Så er også flere anmeldere begeistret over seriens blanding av drama og apokalypse:

– En av de beste TV-seriene denne vinteren kombinerer vampyrer, en global pandemi, Desmond fra «Lost», et veslevoksent barn, skytekamper med agenter fra myndighetene, en konspirasjonsteori, dødsdømte og Mark-Paul Gosselaars brautende armer, skriver USA Today.

En «troverdig, temposterk tolkning av Justin Cronins bestselger» skriver The Guardian og trekker frem forholdet til Amy og agent Wolgast som et spesielt høydepunkt.

– De løfter seriens troverdighet og er langt bedre enn de trenger å være, konkluderer avisen.

Setter ned tempoet

Akkurat det bugnende far-datter-forholdet mellom disse to karakterene var viktig for Liz Heldens når hun skulle transformere en bokserie som har store hopp i tid som et av sine varemerker, til en TV-serie med driv.

– Det var forholdet mellom de to som tillot at jeg kunne vade inn i denne sjanger-serien, sier hun til Hollywood Reporter.

Hun forklarer også at disse to fungerte som den perfekte knaggen for å gi TV-serien anledning til å sette ned tempoet litt sammenliknet med bøkene:

– Vi setter ned tempoet på historien litt, slik at man kan forstå de gode intensjonene og dårlige avgjørelsene som ledet til slutten på verden slik vi kjenner den.

The Passage kan du streame her. Inkludert for alle med Underholdning.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.