Stream The Politician på Netflix
© 2019 Netflix

Sensommerens streamingnyheter på Netflix

Netflix starter seriehøsten med en fantasy-serie det er knyttet store forventninger til, et spiondrama basert på en sann historie fra skaperen av Homeland og en filmversjon av en kultserie fra nettet – blant flere andre nyheter for litt mørkere kvelder.

Husk at du kan se Netflix rett på OnePlace-dekoderen. Dette krever eget Netflix-abonnement som du kan tegne direkte på dekoderen. Les mer her.

Midt oppi Donald Trumps Amerika, der forskjellene og frontene mellom ultrarike amerikanere og vanlige amerikanske folk er større og steilere enn noensinne, kommer The Politician – en satireserie som går løs på og harselerer med de aller, aller rikeste i USA. Med andre ord en serie med potensiale til å treffe tidsånden med et brak. Så er serieskaper Ryan Murphy også påfallende god til å treffe på slikt med seriesuksesser som «Glee», «9-1-1», «Nip/Tuck» og «American Horror Story» i beltet.

– Det er rike folk som oppfører seg dårlig, oppsummerer Murphy serien til Hollywood Reporter.

Serien vil følge Payton Hobart, en student fra en styrtrik familie fra California, ta sine første steg mot en politisk karriere i et sjeldent blikk bak kulissene til den amerikanske ultraeliten, iblandet solide doser mørk humor og satire.

The Dark Crystal: Age of Resistance (30. august)

Mannen bak The Muppets og Fraglene, Jim Henson, skapte reaksjoner i 1982 da han lagde fantasyfilmen The Dark Crystal – som var langt mørkere i stil og tone enn folk var vant til fra hans tidligere produksjoner. Med årene har filmen og universet det er basert på fått kultstatus – mye takket være den fantastiske og særegne visuelle stilen, og det spennende fantasy-universet. Så når Netflix nå lager TV-serie basert på filmens univers, er det knyttet store forventninger til resultatet. Jim Henson døde i 1990, og det er Hensons datter, Lisa Henson, som står som produsent på den påkostede og mye omtalte The Dark Crystal: Age of Resistance. Designeren og illustratøren, Brian Froud, som var med på å lage det originale visuelle uttrykket er med på laget, og alle involverte har vært tydelige på at de ønsker å bevare Jim Hensons opprinnelige visjon i serien Men det er også mye å glede seg til for dem som ikke allerede har noe forhold til The Dark Crystals-universet fra før også: Et strålende visuelt eventyr fortalt i særegen stil med dukker, er definitivt spennende. Og på rollelisten finner vi navn som Mark Hamill (Star Wars), Helena Bonham Carter (Harry Potter, Sweeney Todd), Simon Pegg (Shaun of The Dead, Hot Fuzz), Natalie Dormer (Game of Thrones, The Tudors), Andy Samberg (Brooklyn nine nine) og svenske Alicia Wikander (Tomb Raider, The Danish Girl) – for å nevne noen.

Mindhunter, sesong 2 (16. august)

På 70-tallet fikk to FBI-agenter den da banebrytende og kontroversielle ideen om å intervjue landets verste seriemordere i et forsøk på å forstå dem bedre. Mindhunter er den gripende historien om deres arbeid, og hvordan de brukte det de lærte fra fengslede kriminelle til å fange aktive seriemordere, basert på virkelige hendelser og personer. Serien er en god blanding av psykologisk thriller og true crime, og er produsert av en av mesterne på intense thrillere, David Fincher (Seven, Fight Club, Zodiac). Som i sesong én byr sesong to på nervepirrende møter med faktiske seriemordere som Charles Manson og Edmund Kemper, mens de to FBI-agentene forsøker å finne ut av hvem som står bak en rekke grusomme barnemord i Atlanta.

The Earthquake Bird (20.Sept)

The Dark Crystal: Age of Resistance er ikke den eneste Netflix-tittelen Alicia Wikander er aktuell med i høst. I The Earthquake Bird spiller hun hovedrollen som en oversetter bosatt i Japan, som blir mistenkt for mord når hennes venninne forsvinner midt under et trekantdrama. The Earthquake Bird er basert på boken med samme navn, skrevet av Susanna Jones. Filmen er produsert av blant andre Ridley Scott (Gladiatoren, Black Hawk Down, Blade Runner) og er regissert av Wash Westmoreland som tidligere har regissert Still Alice, som i 2015 vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

The Spy (27.Sept)

Sasha Baron Cohen (kjent fra Borat, The Dictator og Who is America) spiller den historiske israelske spionen Eli Cohen som infiltrerte den syriske regjeringen på starten av sekstitallet. Det har så langt ikke kommet mange detaljer om The Spy ut over dette, men det er Gideon Raff, mannen som står bak Homeland, som har skrevet og regissert serien, så det er all grunn til å forvente et intenst spennende spiondrama

Between Two Ferns: The Movie (20. september)

Om du er glad i smal og superklein humor og høy kjendisfaktor, er nettserien Beetween Two Ferns with Zach Galifianakis virkelig verdt en titt. Zach Galifianakis er nok aller best kjent som Alan Garner – brudens uberegnelige og sosialt klønete bror – i Hangover-filmene (du kan også se ham i den herlig sjarmerende serien Baskets, som er inkludert til streaming i Underholdning). I Between Two Ferns spiller Galifianakis en overdrevet versjon av seg selv i et fiktivt talk show med ekte gjester som Hillary Clinton, Barack Obama, Brad Pitt og Justin Bieber for å nevne noen. Og om humoren faller i smak, er det bare å glede seg, for 20. september har filmen Between Two Ferns: The Movie, premiere på Netflix. Filmens premiss er at Zach Galifianakis ønsker å gjenopprette sitt rykte etter at Will Ferrell oppdaget talk showet hans, lastet det opp på nettstedet Funny or Die og gjorde Galifianakis til latter for hele internett. Scott Aukerman, som sammen med Galifianakis har skapt den originale nettserien og som også er kjent fra podcasten Comedy Bang Bang, regisserer, og det ryktes at kjendiser som Keanu Reaves, Peter Dinklage og Bradley Cooper kommer til å være med.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.