Stream Great White Abyss fra 1. juli
Shark Weeks Great White Abyss
© 2019 Discovery Channel

Hver sommer siden 1988 har Discovery Channel arrangert temauken «Shark Week» på sine kanaler. I USA har uken blitt et gigantisk popkulturelt fenomen med over 30 millioner TV-seere innom kanalen for å se spektakulære dokumentarer om havets mest fryktede rovdyr.

Satirikeren og talkshow-verten Stephen Colbert kaller det «en av amerikas to helligste høytider, ved siden av jul», det er historiens lengste kabel-TV-hendelse – og ifølge legenden startet den med et innfall på en pub, skriver The Atlantic.

Fokus på miljøvern

Også i Norge er Shark Week kjent for sine spektakulære bilder av store haier i nærkontakt med både mennesker og dyr, men Discovery Channel bruker også den store oppmerksomheten rundt Shark Week til å rette fokus mot miljøvern:

Ifølge Discovery Channel blir over 70 millioner haier drept årlig, mange av dem i forbindelse med ulovlig handel av haifinner, skriver The Week. Siden 2010 har Discovery samarbeidet non-profit-organisasjonen Oceana til å promotere miljøverntiltak.

Discovery samarbeider dessuten med Ocean Conservatory som utfører tiltak for å stoppe spredningen av plast i havet. Organisasjonen arrangerer også verdens største frivillige aksjon på vegne av havet: The International Coastal Cleanup.

Shark Week begynner på Discovery channel fra 29. juli. Har du Underholdning vil du også kunne finne mengder av tidligere Shark Week-klassikere som du kan streame uten ekstra kostnad fra 1. juli.

Her er noen av dem:

I dette Shark-week programmet fra 2014 undersøker en gruppe forskere og skuespilleren Paul Walker hvordan hvithaiene formerer seg og leter etter områdene der nye hvithaier blir født. Paul Walker, som var lidenskapelig opptatt av havet og livet i det, omkom i en tragisk bilulykke i 2014, og dette er en av de siste innspillingene han gjorde før han døde.

I «Bear vs. Shark» blir selveste Bear Grylls – eventyreren og overlevelseseksperten kjent blant annet fra programmet Man vs. Wild – satt på en av sine største prøver noensinne når han svømmer med haier.

«Ninja Sharks» ser nærmere på seks unike haiarter som har utviklet helt spesielle ferdigheter for å bli svært effektive jegere. Vi møter for eksempel revehaien, som har en svært spesiell hale den bruker som et eget våpen på jakt etter mat.

Haier og delfiner har riktignok delt havet som boplass i lang, lang tid, men det er først nå at vitenskapen begynner å avdekke forholdet mellom disse to artene: Sharks vs. Dolphins Face Off gir oss et unikt innblikk.

En blanding av lærerik vitenskap og nervepirrende drama: I Great White Abyss søker en gruppe forskere – blant andre Dr. Mauricio Hoyos, som har filmet en av de største hvithaiene noen sinne fanget på kamera – ned i dypet på jakt etter de aller største hvithaiene.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.