OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

The History of Football - History channel
© 2018 History Channel

Påkostet ny dokuserie hyller fotballens fantastiske historie

«History of Football» er en "must see"-serie med dokumentarer som ser nærmere på spillerne, managerne og øyeblikkene vi fotballidioter aldri glemmer.

Hva er det egentlig med fotball, som gjør at vi aldri går lei? Som gjør at vi gleder oss like mye til VM selv om de store europeiske ligaene nettopp er avsluttet - og som får hele lokalsamfunn til å leve og ånde for å se 11 utvalgte menn eller kvinner kjempe om en ball?

Det akter HISTORY (kanalplass 56, inkludert i Familiepakken) å finne ut av.

Fra og med 28. mai sender de den splitter nye dokumentarserien «History of Football» - ifølge Variety den mest påkostede programsatsingen noensinne for kanalen.

Samlet under navnet «History of Football» vil HISTORY frem mot VM sende fire forskjellige dokumentarserier der vi får unike innblikk i alt fra fotballens store legender til uforglemmelige fotballhistoriske øyeblikk.

Gjenopplever gode minner

David Villa, den tidligere Barcelona-legenden og VM-vinneren som i dag spiller for New York City, er programleder for den første dokumentarserien i storsatsningen: «Football's Greatest Moments».

– Som en lidenskapelig fotballspiller har jeg vært heldig nok til å kunne se med egne øyne hva fotball betyr for folk og hvordan spillet påvirker menneskers liv.

– Jeg er superstolt av denne TV-begivenheten, fordi den gir spillere, trenere og undertegnede en mulighet til å snakke om hva fotball betyr for oss, og å gjenoppleve mange gode minner, sier Villa i en pressemelding.

Saken fortsetter under filmene

Møt noen av de fotballelskende menneskene fra dokumentarserien

Supersamler Gianni Bellini

Supersupporter Manolo El Del Bombo

Superspeider Piet De Visser

I serien titter vi innom alle de store øyeblikkene i fotballhistorien - som da Brasil vant verdensmesterskapet i 1970 anført av Pelé, som samtidig ble nasjonalhelt.

I tillegg får vi selvfølgelig en grundig analyse av Diego Maradona og «Guds hånd», vi svinger innom Kamerun og Roger Milla, og vi ser nærmere på 1998-VM som Beckham, Zidane og de Lima definerte på ulike vis.

Serien går helt fram til 2014, da Tyskland sjokkerte fotballverden ved å ydmyke Brasil med 7-1 i brasilianernes egen bakgård. Var det et endelig punktum for sambafotballen, eller kan brasilianerne ta revansje i Russland?

Ulike temaer

Snarere enn å forklare fotballhistorien fra A til Å, består serien av fire selvstendige dokumentarserier med ulike røde tråder.

I en dokumentarserie diskuterer for eksempel et panel hvem som er tidenes beste fotballspiller, mens en annen serie forteller om managere som har preget utviklingen av verdens vakreste sport.

Slik sendes dokumentarseriene

28. mai – 31. mai kl. 21.00: «Football's Greatest Moments»

1. – 5. juni kl. 21.00: «Football Godfathers»

6. – 10. juni kl. 21.00: «Footballs Greatest Head-to-Heads»

7. juni kl. 21.30: «Everything But The Game».

Alle sendes på kanalplass 56 -  HISTORY 

Familiefilmer fra Disney eller actionfilmer fra Paramount+. Seriemaraton med hele sesonger av kjente serier fra FOX+ eller favorittlaget ditt i Eliteserien. Med Familiepakken får du tusenvis av filmer og serier inkludert i ditt abonnement og hele Eliteserien.