Netflix på Oneplace

Plukk disse 10 seriene fra aller øverste hylle

Lei av å høre «Har du ikke SETT HOUSE OF CARDS?» eller en annen variant av spørsmålet, med en annen serie du vet at du burde se? Det er voldsomt mange av dem, seriene med «må se»-stempel, og det er umulig å trekke frem absolutt alle. Men her er et uhøytidelig, dog solid, utvalg av et knippe serier som rangeres høyt av kritikere og publikum – noen er skjulte perler, andre har «har du ikke SETT»-garanti.

Om du har koblet dekoderen din til nett har du tilgang til hele vårt streaming-arkiv rett på TVen – og har du OnePlace-dekoderen, finner du også Netflix rett på fjernkontrollen. Sistnevnte forutsetter at du har egen Netflix-konto – noe du kan registrere på OnePlace-dekoderen.

Med 9,4 i rating på film- og TV-nettstedet IMDB, er Band of Brothers en av de høyest rangerte TV-seriene noen sinne – 19 år etter at den kom. Serien som følger soldatene i Easy Company under andre verdenskrig står fortsatt uten sidestykke i TV-historien. Se Band of Brothers med HBO Nordic

Sopranos trenger vel nesten ingen nærmere introduksjon: Serien om mafiosoen Tony Soprano og familien hans er selve kimen til serie-revolusjonen vi fortsatt lever under i dag, og er fortsatt en TV-serie som andre måles etter. Helt obligatorisk for enhver TV-entusiast! Sopranos ser du med HBO Nordic

Noah Hawley er et navn å notere seg for TV-nerd-poeng i bøtter og spann. Han står for eksempel bak suksesserien Fargo, men han har de siste årene også puslet med en helt annen type serie, som også har fått kritikere til å nikke anerkjennende. Serien heter Legion og er på mange måter Hawleys lekegrind visuelt og narrativt. Det er en superheltserie løst basert på Marvels X-Men-univers, men har likevel så mye overskudd og fortellerglede at selv de som ikke er superfan av superhelter bør gi serien en sjanse. Legion ser du i Canal Digital-appen. Den er inkludert for alle med Underholdning.

Lavmælt, underfundig, voldsomt fin og helt annerledes. Det er vanskelig å finne en treffende beskrivelse av den fantastiske komedien Atlanta, skapt av Donald Glover – kjent fra Community og som artist under navnet Childish Gambino. Men at denne serien, som har gått litt under radaren i Norge, fortjener mer oppmerksomhet er det liten tvil om: med 8,6 på IMDB og en score på 93 hos Metacritic, er den en favoritt hos dem som har sett den. Atlanta ser du med Underholdning.

Den prototypiske Netflix-serien

House of Cards er den første rene original-serien fra Netflix, og er kjempesuksessen som virkelig gjorde Netflix til en aktør å ta på alvor også på produksjonssiden. Politiske intriger fra USAs innerste maktsirkler som er så godt skrevet at selv Barack Obama er uttalt tilhenger, hovedkarakterer som byr på gjentatte hakeslepp, og ikke minst: skikkelig skitten storpolitikk som du kan meske deg med. House of Cards ser du på Netflix.

Spin-offen mange mener er bedre enn originalen

Breaking Bad regnes av mange som den beste TV-serien noensinne. Den har 9,5 på IMDB, og enkelte episoder ligger på utrolige 9,9. Historien om Walter White, kjemiprofessoren, som begynner et liv som kriminell for å finansiere kreftbehandling, har en av de mest fascinerende karakterutviklingene som er vist på TV. Men Bryan Cranstons suverene tolkning av Walter White støttes opp av noen tilsvarende fantastiske biroller, som den tvilsomme advokaten Saul Goodman – spilt av Bob Odenkirk. Spenningen var derfor stor da Netflix slapp første sesong av Goodmans «origin-story» på Netflix. Nå, fire sesonger senere, mener flere toneangivende TV-skribenter at spin-offen er enda bedre enn originalen. De lærde strides om det er greit å se spin-offen før originalen – men hos Netflix kan du si ja, takk, begge deler – der finner du nemlig alle sesonger av begge seriene.

Den fineste, varmeste og mest billedskjønne serien om mat du har sett

Chef’s Table bør oppleves. Hver episode møter mesterkokker fra hele verden som får fortelle sin (og sin mats) historie; fra gourmetkokken i de dype svenske skoger til den argentinske bohemen som like gjerne baker biff under bakken De nære møtene med de eksentriske kokkene gir svært gode menneskelige historier, samtidig som bilder av både natur og mat presenteres så smakfult, at det er vanskelig å komme på å ha sett maken. Bon appetitt! Chef's Table ser du på Netflix.

Kongelig kostymedrama

Om du er glad i påkostede historiske dramaer, er det få serier som gir deg mer av det du vil ha enn The Crown. Serien går svært grundig til verks i sin skildring av Dronning Elisabeths år som regent, med sterke personligheter som Winston Churchill, hennes ektemann Prins Philip og Dronningmoren i bakgrunnen. Claire Foy (som også spiller Lisbeth Salander i den siste Stig Larsson-filmen) sin tolkning av dronning Elisabeth er fenomenal, det samme er John Lithgow (kjent fra komiserien 3rd Rock From the Sun) tolkning av Winston Churchill. The Crown ser du på Netflix.

For deg som liker sær humor

Arrested Development er en serie de fleste gjerne må se noen episoder av før de skjønner greia, men når det først klikker, ser de færreste seg tilbake. Michael Bluth er særdeles familiekjær, men har som hovedproblem at han har en helt grusom familie. Vi snakker en svigerbror som har sluttet som terapeut for å følge skuespillerdrømmen – til tross for å være blottet for talent, en bror med et overvokst ego og sterke følelser, og en far som havner i fengsel blant annet for noe «lett landsforræderi». Arrested Development ser du på Netflix.

For deg som elsker True Crime

Vi surfer fortsatt på den såkalte True Crime-bølgen som startet med podcasten Serial og TV-seriene Making a murderer og The Jinx – nå med de norske bidragene Gåten Orderud og Hvem drepte Birgitte. Første sesong av Making a Murderer kom ut julen 2016 og fikk folk til å benke seg under pledd og sluke de godt og vel ti timene med episoder på bare noen dager. Nylig kom sesong to ut, som fortsetter der den første slapp, og tar i tillegg for seg konsekvensene første sesongs suksess fikk for de hovedpersonene selv. Making a Murderer ser du på Netflix.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.