TWIN, med Kristoffer Hivju, har planlagt premiere på NRK til høsten.
Kristoffer Hivju i NRKs Twin
© 2019 NRK

TV-serier vi gleder oss til å sjekke ut

2019 ligger an til å bli nok et godt år for TV-serier. Her er et knippe nye serier og sesonger vi har skikkelig tro på.

Hvor kommer du til å være når den legendariske TV-serien Game of Thrones avsluttes til våren? Mest sannsynlig foran en skjerm, vil vi tro, vi planlegger hvertfall å plante oss godt.

Den enormt populære fantasyserien står sterkt i det som lover til å bli et svært godt TV- og filmår med en rekke titler det er knyttet store forventninger til både på det store lerretet og TV-skjermen.

Året har allerede startet godt, med flere gode serier som I Am the Night, Magnus og The Passage for å nevne noen, men det er voldsomt mye mer å glede seg til.

Se flere populære serier du kan streame hos Canal Digital – inkludert for kunder som har Underholdning.

Den er riktignok inkludert på det som kan krype og gå av lister over 2019s største serier, men det er svært vanskelig å komme utenom denne absolutte giganten av en begivenhet fra og med 15. april. Få serier har oppnådd større status både hos kritikere og seere. Fantasyserien basert på George R. R. Martins bøker har truffet svært bredt på grunn av sin glitrende blanding av fantasy, politikk, fantastiske karakterer og forbløffende plot-twister. Så når vi nå går inn i seriens aller siste sesong, kan man argumentere for at akkurat dét er en TV-begivenhet helt der oppe på høyde med noen av de aller største. (Obs! C More Film og Serier viser hver episode kun 24 timer etter at de slippes i USA.)

The End of the F***ing World S2 (Netflix)

En av fjorårets største seriesensasjoner får – litt overraskende – en ny sesong. Første sesong (se trailer over) var forsåvidt overraskende også, da den deiset rett i fleisen på seere og kritikere uten noen store forhåndsomtaler fra Netflix sin side.

Så langt har Netflix holdt potte tett om detaljer om både plott og premieredato – men det ser sannsynlig ut at serien vil nå Netflix innen utgangen av året.

Utover det er det lite vi kan si av frykt for å spoile første sesong, annet enn at «å jøye meg, vi er spent».

Rick and Morty S4 (Netflix)

Om du er fan av animasjonsserier for voksne bør du absolutt sjekke ut Rick and Morty, om du ikke har gjort det allerede. Justin Roiland og Dan Harmons (Community, Harmontown og Harmonquest) serie har rolige 9,3 på IMDB.

Det har ikke kommet noen offisiell dato for når sesong fire av serien vil komme, men i et intervju med The Detroit Cast sa en av seriens manusforfattere, Ryan Ridley, at sent 2019 var realistisk.

What We Do in the Shadows (FX)

I 2014 kom den fantastisk morsomme filmen om et vampyrkollektiv i New Zealand «What We Do in the Shadows». Bak filmen stod Taika Waititi og Jermaine Clement (Flight of the Concords) som selv spilte to av hovedrollene.

Waititi har senere gått videre til å gjøre store ting som å regissere Thor: Ragnarok (og også filmen Jojo Rabbit, der Taika spiller Hitler (!) som også kommer i 2019), men han har heldigvis også hatt tid til å lage en serie basert på kultfilmen fra 2014 – nå med et nytt vampyrkollektiv – serien har premiere i USA våren 2019. Vi vet foreløpig ikke hvem som vil bringe den til norske skjermer, men i ventetiden kan du leie originalfilmen hos oss.

Space Force (Netflix)

Her er det mye å ta tak i: Donald Trump lanserte i fjor et ønske om å ha en egen militær styrke i rommet, noe han ville kalle Space Force.

Deretter har tydeligvis skuespiller Steve Carrell og showrunner Greg Daniels kastet seg rundt og tatt (eller eventuelt mottatt) noen telefoner, og vipps ble det klart at de skal lage komiserie om den stakkars gjengen som skal få Space Force på plass.

Ryktene sier at Steve Carrell får én millioner dollars per episode – og da Filter Film og TV skrev om serien i tidligere i år, var ikke manuset ferdig en gang. Så det spørs om 2019 skal holde hardt som premiereår, men Netflix har gått offensivt ut og melder «coming soon» på lanseringsvideoen.

Uansett: Dette blir første gang Carrell og Daniels samarbeider siden supersuksessen The Office (US) – det i seg selv bør gi vann i munn til den komifrelste.

Kristoffer Hivju i NRKs Twin
© 2019 NRK / Eirik Evjen

TWIN (NRK)

Hele Norges (og Westeros') Kristoffer Hivju spiller sin egen tvilling i NRKs nye spenningsdrama TWIN.

Erik overtar identiteten til sin tvillingbror etter at han ved et uhell dreper ham. Et svært interessant premiss, med andre ord, og Hivjus første norske produksjon etter Game of Thrones.

Serien har premiere til høsten.

Sven Nordin spiller William Wisting
© 2019 Viaplay / TV 3

Wisting (Viaplay/TV3):

Basert på Jørn Lier Horst bestselgende krimbøker om William Wisting, med Sven Nordin i tittelrollen, og med et budsjett vi aldri før har sett på en TV-serie her til lands, ifølge VGTV. Det er mange grunner til å glede seg til Viaplays storsatsning.

Ekstra stas for dem som har tilknytning til Vestfold er det at serien spilles inn i Larvik og Stavern-området, der også bøkenes handling er satt, og når serien allerede er solgt til den tyske rikskringkasteren ARD, ifølge Dagbladet – er det store sjanser for at Larvik i nordic noir-drakt for alvor kan sette Vestfold på kartet internasjonalt.

Planlagt premiere våren 2019.

Størst av alt (Netflix)

Mens vi venter på at neste norskspråklige Netflix-serie, Ragnarok, skal bli klar: Svenskene får sin første original-serie hos strømmegiganten allerede i år – med norsk regi.

Störst av allt er basert på den svenske bestselgeren «Størst av alt» av Malin Persson Giolitos og er regissert av norske Per-Olav Sørensen, som tidligere har hatt regiansvaret på «Halvbroren», «Nobel» og «Kampen om tungtvannet».

Serien har allerede rukket å plukke opp litt internasjonal prestisje også, og skal headline Berlinale Series på Filmfestivalen i Berlin i februar.

Serien får premiere på Netflix 5. april.

Har du OnePlace og et Netflix-abonnement kan du logge inn med en gang, og velge og vrake i Netflix fantastiske film- og serieunivers. Du kan når som helst registrere nytt Netflix-abonnement på OnePlace. Med OnePlace får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.