Jason Sudeikis
 Jason Sudeikis
© La Biennale di Venezia - foto ASAC

Jason Sudeikis er komikeren du føler du kjenner

Vi har møtt den amerikanske komikeren Jason Sudeikis, aktuell i den knakende gode bromance-komedien Driven, som fikk æren av å avslutte filmfestivalen i Venezia.

De senere årene har Sudeikis vært med i en lang rekke TV-serier som 30 Rock, The Cleveland Show og It's Always Sunny in Philadelphia. På filmfronten har han gjort stor suksess i filmene Horrible Bosses, The Angry Birds Movie og ikke minst We're the Millers. – Han spilte utrolig godt i We're the Millers. Det er en veldig god komedie, forteller regissøren av Driven, Nick Hamm, og fortsetter: – Det flotte med Jason er at han har en «mannen i gata»-kvalitet, noe som gjør at publikum lett kan kjenne seg igjen i karakterene. Det jeg også liker godt med Jason er han klarer å spille alvorlige karakterer på en morsom måte. Dette var grunnen til at jeg castet han i Driven.

We're the Millers
Jason Sudeikis - We're the Millers
(c) 2018 SF Anytime

Vi har en rekke filmer og serier med Jason i Canal Digital-appen. I bunnen av saken finner du noen av høydepunktene.

Deler sin favorittsketsj

Allerede på barneskolen i Kansas var Sudeikis skolens klovn, og han skjønte fort at han hadde et komisk talent. Som ungdom utmerket han seg som et stort basketballtalent, men valgte å satse på komedie. Han flyttet først til Chicago og senere til Nevada, hvor han var med å etablere et improvisasjonsteater i Las Vegas. På oppfordring fra onkelen George Wendt, skuespilleren kjent fra Cheers, sendte han inn en auditiontape til produsentene av det legendariske satireprogrammet Saturday Night Live. Han fikk raskt jobb som tekstforfatter. Etter noen år ble han også en fast skuespiller, hvor han medvirket i en rekke kjente sketsjer. – Jeg tror nok min favoritt må være den gjentakende sketsjen What Up With That? Det er riktignok ikke jeg, men Kenan Thompson som har hovedrollen som Diondre Cole. Jeg spiller den overivrige backupdanseren Vance. Etter hvert som vi gjorde flere av disse sketsjene, merket vi at publikum storkoste seg og ville ha mer, forteller han. For å se den legendariske dansen, "spol" to minutter inn i filmen over

Driven
Driven
© Driven Film Productions 2018

En drøm i oppfyllelse

For Sudeikis var Driven en drøm som gikk i oppfyllelse. Han fikk endelig spille i en film som omhandler DeLorean, et av de mest ikoniske sportsbilmerkene han vet om. I filmen spiller Sudeikis Jim Hoffman, naboen til bilprodusenten John DeLorean (spilt av Lee Pace), mannen bak bilmodellen DMC-12 som ble udødeliggjort gjennom Back to the Future-filmene.

– Det var et stort øyeblikk for meg. Selv om bilen ikke er like rask som for eksempel en Tesla, var det helt unikt å kjøre den. Det var som å være i et kunstverk. Helt siden jeg så Back to the Future-filmene har jeg beundret bilen John DeLorean skapte. Jeg var også på Back to the Future: The Ride på Universal Studios og bygget til og med Lego-bilen sammen med sønnen min, forteller Sudeikis entusiastisk. Ved siden av å være DeLoreans nabo er Hoffman i all hemmelighet tidligere straffedømt og FBI-informant – og jobber med å hjelpe FBI å få noen store navn på kroken. Samtidig som Hoffman og DeLorean utvikler et nært vennskap, går salget av DMC-12-modellen alt annet enn bra. Hoffman foreslår kokainsmugling som en løsning på de økonomiske problemene. I ren desperasjon takker DeLorean ja. En avgjørelse bilprodusenten senere ville angre bittert på.

Tilbake til fremtiden
(c) 2018 SF Anytime
Driven
Driven
© Driven Film Productions 2018

«Det viktigste er troverdige karakterer»

Lee Pace synes DeLorean var en spennende person å portrettere. – Han var en stor personlighet og en kjent offentlig person. Jeg hadde mye å ta av. Jeg snakket med mange kilder og de hadde motstridende meninger om han. Det er nok fordi han han hadde flere sider. Filmen konsentrerer seg mest om familiemannen, sier Pace. For Sudeikis var utgangspunktet annerledes. – Det fantes adskillig mindre informasjon om Jim Hoffman. Jeg stod dermed friere til å tolke personen, selv om jeg så klart hadde et manus å forholde meg til. Jeg har gjort mye improvisasjon og stått mye på scenen. Det er stor forskjell på tingene. Men begge ting er like vanskelig. Det viktigste for meg er å gjøre karakterer som er troverdige. Uavhengig om jeg gjør noe på film eller improviserte roller, så har jeg ingen kontroll om publikum liker det eller ei, sier Sudeikis.

Driven
Driven
© Driven Film Productions 2018

Spilt inn under orkanen Maria

Driven er spilt inn i Puerto Rico. Under innspillingen skjedde det verst tenkelige – Puerto Rico ble rammet av den svært kraftige Orkanen Maria, som skapte omfattende ødeleggelser. – Det er veldig krevende å lage en film. At en orkan inntreffer under innspillingen gjør det enda mer krevende. Det var forferdelig å se ødeleggende og vi ble veldig lei oss på vegne av våre mange hundre, lokale filmarbeidere. Vi bestemte oss for å ferdigstille filmen og hjelpe lokalsamfunnet, sier Sudeikis før han igjen letter litt på stemningen: – Heldigvis har jeg ikke opplevd noe tilsvarende på tidligere filmer. Det nærmeste er vel at jeg hadde en «bad hairday» en gang! Og apropos hår, hvordan var det for Sudeikis å bruke løsbart i filmen? – Faren min hadde bart frem til starten av 1990-tallet. Jeg har derfor alltid forestilt meg at de fleste menn på denne tiden hadde bart. Jeg ville gjerne også en Burt Reynolds-look, avslutter Sudeikis.

Morten Steingrimsen, Jason Sudeikis
(C) Canal Digital

Flere intervjuer fra filmfestivalen i Venezia

Den unge og lovende Ready Player One-stjernen –Tye Sheridan,

Eksklusivt møte med Hollywoods hotteste – Jeff Goldblum

Regissøren bak action-filmene du elsker – Martin Campbell

The Crown-stjernen Matt Smith (Prins Philip)

Alle intervjuene er gjort av vår egen underholdningsekspert Morten Steingrimsen under hans besøk på filmfestivalen i Venezia.

Filmer med Jason Sudeikis i Canal Digital-appen

We're the Millers - HD

KOMEDIE. USA. 2013. Med Jennifer Aniston og Jason Sudeikis. Fra 15 år. Lengde: 1.50

Permission - HD

KOMEDIE. USA. 2017. Med Rebecca Hall og Dan Stevens. Fra 15 år. Lengde: 1.36

Son of Zorn

Son of Zorn S01/E01

Horrible Bosses 2 - HD

KOMEDIE. USA. 2014. Med Jason Bateman og Jennifer Aniston. Fra 11 år. Lengde: 1.48

Colossal - HD

ACTION. USA/Canada/Spania/Sor-Korea. 2016. Med Anne Hathaway og Jason Sudeikis. Fra 15 år. Lengde: 1.49

Masterminds

David Ghantt er ikke akkurat den skarpeste kniven i skuffen. Han er en godslig fyr som jobber for et pengetransportselskap og snart skal gifte seg med den gale Jandice, og han drømmer om et mer spennende liv. Så da hans vakre kollega Kelly foreslår at de skal rane arbeidsgiveren, lar han seg overtale.

Tumbledown - HD

KOMEDIE. USA. 2015. Med Rebecca Hall og Jason Sudeikis. Fra 15 år. Lengde: 1.45

Sleeping with Other People

Kan to som bare er utro få en ny sjanse i kjærligheten? Etter et one-night stand på college, møtes Lainey og Jake ved en tilfeldighet tolv år senere, og oppdager at de begge har det samme problemet: ingen av dem kan holde på et forhold.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.