VM i fotball 2018

VM-feber: Her er kampene du bør få med deg

Med storkamper nærmest hver dag er VM fantastisk for oss som er glad i fotball. Her er noen av kampene vi gleder oss mest til.

Uansett hvilket lag du holder med, enten det er ett av våre nordiske naboland, fotballøya England, en av årets underdoger eller ett av de andre lagene i turneringen, er det liten tvil om at årets VM byr på en rekke spennende kamper.

De gode nyhetene er ikke bare at du kan fråtse i fotball i verdensklasse nær sagt hele dagen, med Canal Digital-appen for mobil og nettbrett kan du se dem hvor du vil. Så kan dere for eksempel krone en lang dag ved sjøen med grilling og godt selskap med å samles foran en medbrakt skjerm og se favorittspillerne møtes til dyst.

For å gjøre det enda litt enklere å planlegge sommeren har vi funnet frem et knippe av kampene vi virkelig ser frem til.

Saken fortsetter etter bildet

Om andre i hjemmet blir lei av at det stadig går fotball på TV-en i stua, kan det være lurt å laste ned Canal Digital-appen – så kan du trekke deg rolig tilbake og se kampene i ro og fred.

Portugal – Spania

(15. juni klokken 20.00 – TV 2)

VMs første virkelige storkamp. Etter seieren i EM i Frankrike for to år siden, håper Portugal og Christiano Ronaldo å gå hele veien i det som trolig blir hans siste VM.

Første lag å slå blir nabolandet Spania, som stiller med en rekke svært spennende spillere og talenter, som Marco Asensio, Isco og David Silva – for ikke å snakke om legenden Iniesta.

Argentina – Island

(16. juni klokken 15.00 – NRK1)

Island sjokkerte – og sjarmerte – hele fotballeuropa da de på sensasjonelt vis slo ut England av åttendelsfinalen av EM i 2016. I en svært tett gruppe kan det bli vanskelig å gjenta den samme bedriften i VM, men med energien fra sine supportere, arbeidsetikken og momentum fra forrige mesterskap blir det likevel spennende å se hva islendingene har å by på når de møter Messi, Di Maria og resten av Argentina til sin første kamp.

Peru – Danmark

(16. juni klokken 18.00 – TV 2)

Kan Åge Hareide ta Danmark videre fra gruppespillet? I gruppe med Frankrike – som vaklet mot blant andre Sverige i kvalifiseringen – Peru og Australia i gruppen, er det slettes ikke umulig. Men en god start og tre poeng mot Peru blir svært viktig for danskenes sluttspilsjanser.

Tyskland – Mexico

(17. juni klokken 17.00 – TV 2)

Tyskland er blant de største favorittene til å vinne årets mesterskap, og Gary Linekers sitat: «Fotball er et enkelt spill: 22 mann løper etter en ball i 90 minutter, og til slutt vinner alltid tyskerne.» har vært særlig sant de siste årene – der det tyske maskineriet har dominert landslagsfotball.

Men man skal ikke kimse av Mexico heller, som kommer fra kvalifiseringsrunden med bare ett tap – som kom etter at de var sikret avansement – og Javier Hernandez og talentet Hirving Lozano vet begge godt hvor målet står.

Les mer om Hirving Lozano her: Disse unge spillerne kommer til å bli superstjerner under årets VM

Sverige – Sør-Korea

(18. juni klokken 14.00 – NRK1)

Sverige går til sitt første mesterskap uten Zlatan Ibrahimovic – men håper og tror på gruppeavansement i årets VM. For at det skal gå blir det spesielt viktig å ta poeng mot gruppens – på papiret – svakeste lag, Sør-Korea, som söta bror møter i sin første kamp.

Tyskland – Sverige

(23. juni klokken 20.00 – TV2)

Sverige har tatt noen virkelige skalper i kvalifiseringen til VM og sørget med en sensasjonell play off-seier mot Italia for at den store fotballnasjonen ikke er med i VM for første gang siden 1956.

Det gir forhåpninger om en seier mot Tyskland også, og uansett utfall blir dette etter all sannsynlighet en fantastisk kamp sett med skandinaviske øyne.

Danmark – Frankrike

(26. juni klokken 16.00 – NRK1)

Møtet med Frankrike blir VMs største prøvelse for Åge Hareide og Danmark så langt, og kan bety forskjell på kvalifisering eller ei, når vi kommer så langt. Det franske laget har et vell av stjerner og supertalenter til disposisjon, men har vært ujevne i kvalifiseringen til VM, der de blant annet tapte mot Sverige.

England – Belgia

(28. juni klokken 20.00 – NRK1)

Dette er selve rosinen i pølsa for anglofile nordmenn. England stiller med et av turneringens yngste lag, og en rekke spennende talenter fra de engelske storklubbene som spiller sitt første VM.

Men også Belgia – som er ranket som nummer 3 i verden – har flere Premier League-profiler: Romelu Lukaku, Eden Hazard og Kevin de Bruyne for å nevne noe – for ikke å nevne et fantastisk sterkt lag for øvrig.

Ha et strålende mesterskap!

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.