Canal Digitals personvernerklæring

Generelt

Vi verdsetter ditt personvern og tar beskyttelsen av dine personlige opplysninger på alvor.

Denne personvernerklæringen forklarer hva slags personlige opplysninger vi samler inn om deg, hvorfor og hvordan vi samler inn og behandler dem og, hvis vi deler dem med andre, hvordan vi deler dem. Den forklarer også hvilke personvernrettigheter du har når det gjelder dine personlige opplysninger og hvordan du kan utøve disse rettighetene.

Les denne personvernerklæringen i kombinasjon med tjenestevilkårene våre.

Personopplysningsloven er det formelle rammeverket for hvilke personlige opplysninger Canal Digital kan lagre, og hvordan vi kan behandle disse. Dette gjelder også for våre tjenester på Internett. I tillegg er lovgivning som markedsføringsloven og regnskapsloven også retningslinjer for hvordan opplysninger som kan knyttes til en person skal behandles.

Juridisk ansvarlig part

Canal Digital Norge er datakontrolløren som definert under gjeldende EU-lovgivning om databeskyttelse og er juridisk ansvarlig for at dine personlige opplysninger blir behandlet i samsvar med gjeldende lov, våre hovedprinsipper for personvern og denne personvernerklæringen.

Våre hovedprinsipper for personvern

Canal Digitals personvernstandpunkt kan oppsummeres som følger:

 • Vi er åpne om hvordan vi samler inn og bruker dine personlige opplysninger.
 • Vi er forpliktet til å bruke dine personlige opplysninger for å gi deg bedre og mer relevante tjenester.
 • Vi iverksetter alltid tiltak for å sikre at vi holder dine personlige opplysninger trygge og sikre.

Vi behandler dine personlige opplysninger i samsvar med følgende viktige prinsipper:

 • Vi behandler dine personlige opplysninger i samsvar med denne personvernerklæringen og alle gjeldende lover.
 • Vi forteller deg hvilke personlige opplysninger vi samler inn om deg, samt hvorfor og hvordan vi samler inn og behandler dem.
 • Vi behandler de personlige opplysningene dine kun til legitime formål, og vi behandler dem bare så lenge det er nødvendig for disse formålene eller så lenge det ellers kreves ved lov at vi beholder dem.
 • Vi gjør det mulig for deg å velge og kontrollere hvordan vi behandler dine personlige opplysninger, ikke bare når vi er pålagt ved lov å gjøre dette, men også i andre tilfeller der vi mener dette er riktig og teknisk mulig.
 • Vi respekterer personvernrettighetene som du har under gjeldende lov, inkludert din rett til å få tilgang til de personlige opplysningene vi har om deg, til å rette dem og holde dem oppdatert.
 • Vi implementerer aktuelle sikkerhetstiltak for å holde dine personlige opplysninger trygge og sikre.

Hvordan vi samler inn dine personlige opplysninger

Opplysninger du gir oss

Vi samler inn opplysninger du gir oss, for eksempel når du abonnerer på våre tjenester.

Dette kan omfatte følgende:

 • Navn, e-postadresse, postadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn og andre opplysninger du gir oss når du abonnerer på en av våre tjenester eller kjøper et av våre produkter.
 • Registrering av din kontakt med oss, for eksempel en kundemeddelelse eller et opptak av en telefonsamtale du har med et av våre kontaktsentre, en e-post eller et brev du sender til oss, informasjon om kundestøtteforespørsler du har, eller tilbakemeldinger du gir oss.
 • Informasjon om vår kommunikasjon med deg, for eksempel kundestøtteforespørsler du har eller tilbakemeldinger du gir oss.
 • Kontaktopplysningene som du gir til oss hvis du velger å motta nyheter og oppdateringer fra oss.
 • Kontaktopplysninger og annen informasjon, for eksempel demografisk informasjon om deg og din husstand, som du gir oss når du samtykker til å delta i noen av våre konkurranser, premietrekninger, spørreundersøkelser eller forbrukerpaneler, eller andre tilbakemeldinger du gir oss om våre produkter og tjenester.

Informasjon som vi samler inn automatisk

Vi samler inn informasjon om deg og din bruk av våre tjenester og nettsted, din interaksjon med oss samt informasjon om datamaskinen og/eller andre enheter du bruker for å få tilgang til og dra nytte av våre tjenester og nettsteder.

Dette kan omfatte følgende:

 • Teknisk informasjon om enheten og Internett-tilkoblingen din. Gjennom serverlogger og andre måleverktøy samler vi inn data fra våre nettsider og apper om dine enheter, IP-adresser, Internett-leverandør og type Internett-tilkobling. Hvis du har aktivert annonseringsidentifikatoren på iOS- og Android-enheten, vil den bli brukt for målrettet reklame.
 • Data om TV-titting og informasjon om bruk av tjenestene. Når du besøker en av våre nettsider eller bruker en av våre apper, blir besøket registrert i våre måleverktøy. Den innsamlede informasjonen brukes deretter til for eksempel å forbedre våre produkter og tjenester for å gi deg relevant innhold og målrettet markedsføringskommunikasjon basert på din adferd.
 • Informasjonen vi samler inn gjennom bruk av informasjonskapsler og sporingsbilder, også kalt GIF-filer eller pikseltagger og lignende teknologier. Informasjonskapsler er små datafiler som ofte lagres på enheten når du surfer og bruker nettsteder og tjenester på Internett. Et sporingsbilde, også kjent som en klar GIF-fil eller en pikseltagg, er et usynlig merke som vi kan plassere på bestemte sider på nettstedet vårt.

Informasjon vi samler inn fra andre kilder

 • Vi kan samle inn personlige opplysninger om deg fra tredjeparter, for eksempel forretningspartnere, underleverandører, betalings- og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseleverandører, leverandører av søkeinformasjon og kredittvurderingsselskaper i forbindelse med tjenestene vi tilbyr.
 • Vi kan også samle inn informasjon om profilen din på sosiale medier, for eksempel interessene dine, hva du liker og vennelisten din når du bruker legitimasjonen din på sosiale medier for å logge på eller på andre måter samhandler med Canal Digital-nettsider eller -tilbud. Du kan kontrollere denne datainnsamlingen gjennom alternativene som er tilgjengelige i kontoen din på det sosiale mediet.
 • Vi kan kombinere de personlige opplysningene vi mottar fra slike andre kilder, med de personlige opplysningene som du gir oss, og som vi samler inn om deg automatisk.


Hvordan vi bruker dine personlige opplysninger

Vi bruker dine personlige opplysninger til å tilby, analysere, administrere, forbedre og tilpasse våre tjenester og vår markedsføring til deg, til å behandle dine registreringer, bestillinger og betalinger til oss og til å kommunisere med deg.

Administrasjon av ditt kundeforhold til oss

 • Vi bruker dine personlige opplysninger til å administrere og innfri bestillingen, sende deg fakturaer eller gi deg støtte når du trenger hjelp med noen av våre tjenester eller produkter.
 • Vi bruker kredittkortopplysninger om deg fra eksterne kredittvurderingsselskaper til å hjelpe oss med kundegodkjenning og kredittrelaterte beslutninger når du blir kunde og/eller ønsker å kjøpe våre produkter og tjenester.
 • Vi kan bruke informasjon om deg fra tredjeparter, for eksempel forretningspartnere, underleverandører, betalings- og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseleverandører, leverandører av søkeinformasjon og kredittvurderingsselskaper.
 • Vi kan også bruke informasjon om profilen din på sosiale medier, for eksempel interessene dine, hva du liker, og vennelisten din når du bruker legitimasjonen din på sosiale medier for å logge på eller på andre måter samhandler med Canal Digital-nettsider eller -tilbud. Du kan kontrollere denne datainnsamlingen gjennom alternativene som er tilgjengelige i kontoen din på det sosiale mediet.

Administrere og forbedre produktene og tjenestene vi leverer til deg

 • Overvåking av ytelsen til våre produkter og tjenester: For å påse at våre produkter yter slik de skal og har den kvaliteten du forventer fra oss, og for proaktivt å løse problemer før du legger merke til dem.
 • Anbefale innhold: Basert på hva du har sett på tidligere, gir vi deg personlige innholdsanbefalinger for å gjøre det enklere og raskere for deg å finne filmen, TV-programmet eller serien som er relevant for deg, blant de mer enn 29 000 titlene i vår strømmetjeneste.
 • Optimalisere din brukeropplevelse: Vi samler inn data om hvordan du navigerer i produktene våre og hvordan du bruker menyene, for å optimalisere brukeropplevelsen av våre tjenester på forskjellige skjermstørrelser, og slik at du kan bruke mindre tid på å lete etter innhold og mer tid på å se det. Vi samler også inn informasjon om produsenten av enheten og versjonen på operativsystemet fra mobiltelefoner, PC-er og dekodere for å overvåke ytelsen til produktene og minimere risikoen for feil eller produktsvikt på bestemte enheter.
 • Optimalisering av våre nettsider og digitale tjenester: Vi bruker informasjonskapsler og andre teknologier for å gjøre tilgang til våre tjenester enkelt for deg, ved å huske deg når du kommer tilbake til tjenestene, for å analysere tjenestene, for å lære mer om bruk av tjenestene og for å skreddersy og levere markedsføring og reklame. Vi kan bruke sporingsbilder til lignende formål som informasjonskapsler, for eksempel for å forstå og forbedre våre produkter og tjenester, forbedre ytelsen til nettstedet, overvåke trafikk og handlinger og forstå samhandlingen med vår markedsføring.
 • Statistikk og trender: Vi lager statistikk og kartlegger TV-trender for å fornye og forbedre våre abonnementspakker, produkter og tjenester med mer relevant innhold og nye eller forbedrede funksjoner.

Kommunisere med deg og fremme våre produkter

 • Vi kommuniserer med deg om tjenester som vi tilbyr, sender deg meldinger om kjøp og om feil i våre tjenester, og svarer på dine spørsmål og tilbakemeldinger.
 • Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post, SMS, push-varslinger eller annen elektronisk kommunikasjon, basert på dine preferanser og interesser og/eller TV-tittingen din, i samsvar med relevante lover (Markedsføringsloven), med mindre du har fortalt oss at du ikke ønsker denne typen kommunikasjon fra oss.
 • Reklame: Vi måler effektiviteten av reklame vi leverer til deg og andre for å levere relevant reklame til deg.


Hvordan vi deler og videreformidler dine personlige opplysninger

Vi bruker noen ganger andre bedrifter og tjenesteleverandører for å utføre tjenester på våre vegne eller for å hjelpe oss med levering av tjenester til deg.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å videreformidle dine personlige opplysninger til tredjeparter, slik at de kan

 • levere markedsføring, reklame, kommunikasjon, infrastruktur og IT-tjenester
 • tilpasse og optimalisere våre tjenester
 • behandle kredittkorttransaksjoner og andre betalingsmåter
 • gi kundeservice
 • samle inn gjeld
 • analysere og forbedre data
 • behandle og administrere kundeundersøkelser
 • muliggjøre samhandling med Canal Digital via sosiale medier

Vi kan også dele dine personlige opplysninger når

 • du ber om at vi deler dine personlige opplysninger med en tredjepart
 • du har gitt oss samtykke til å dele dine personlige opplysninger
 • det er påkrevd eller tillatt ved lov å videreformidle dine personlige opplysninger, for eksempel for å beskytte deg, oss eller noen andre mot skade, eller vi er pålagt gjennom en fullmakt, rettskjennelse eller andre juridiske eller forskriftsmessige krav å videreformidle dine personlige opplysninger til politiet, domstolene eller andre offentlige myndigheter.
 • hvis vi bestemmer oss for å selge, kjøpe, fusjonere eller på annen måte omorganisere virksomheten vår, kan vi dele dine personlige opplysninger med potensielle eller faktiske kjøpere, selgere eller partnere og deres rådgivere.

Når vi deler dine personlige opplysninger, tar vi passende forholdsregler for å sikre at mottakeren beskytter personvernet ditt, holder dine personlige opplysninger sikre og behandler dem i samsvar med gjeldende lov. Slike tiltak kan omfatte å inngå hensiktsmessige kontrakter med tredjeparter.

Vi vil ikke selge de personlige opplysningene som vi samler inn og behandler om deg, til tredjeparter uten ditt samtykke.

Dine valg

Informasjonskapsler og sporingsbilder

Du kan angi at nettleseren skal varsle deg før du mottar en informasjonskapsel, slik at du kan bestemme om du vil godta den. Du kan også angi at nettleseren automatisk deaktiverer informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke alle funksjonene på nettstedet vårt hvis informasjonskapsler er deaktivert.

Fordi sporingsbilder ofte fungerer sammen med informasjonskapsler, vil deaktivering av informasjonskapsler i mange tilfeller svekke effektiviteten til sporingsbilder. Hvis e-postklienten din ikke automatisk laster ned bilder i e-post, får du ikke sporingsbildene våre med mindre du aktivt velger å laste ned bilder i e-posten.

Kundekommunikasjon

Hvis du ikke lenger ønsker å motta bestemt kommunikasjon fra oss via e-post, post eller tekstmelding/SMS, kan du avstå fra det ved å kontakte Canal Digital.

Vær oppmerksom på at du ikke kan avstå fra all kommunikasjon fra Canal Digital. Du vil fortsatt motta regninger og nødvendig informasjon for å kunne behandle aktiviteter relatert til deg som kunde, og du vil også motta informasjon som det er påkrevd at Canal Digital sender ut i samsvar med gjeldende lover.

Dine rettigheter

Du har rettigheter knyttet til de personlige opplysningene vi har om deg. Vi har tiltak og prosesser på plass slik at du kan bruke dine rettigheter, og for å sikre at vi kan oppfylle dine forespørsler om de personlige opplysningene vi har om deg.

Du kan få tilgang til de personlige opplysningene vi har om deg, slik det kreves av gjeldende lov. Hvis du ønsker å få tilgang til de personlige opplysningene vi har om deg, kan du kontakte vår kundeservice. Før vi kan svare på forespørselen, ber vi deg om å bevise identiteten din og gi ytterligere informasjon om forespørselen. Vi vil svare på forespørselen din innenfor en rimelig tidsramme og, i alle tilfeller, innenfor eventuelle tidsrammer som er påkrevd etter gjeldende lov.

Vi kan avvise forespørsler som er urimelige eller ikke påkrevd etter loven, inkludert de som ville være svært upraktiske, de som kunne kreve uforholdsmessig teknisk innsats, eller de som kunne eksponere oss for driftsmessige risikoer, for eksempel svindel relatert til gratis prøveperiode.

Vi vil gjøre vårt beste for å sikre at de personlige opplysningene vi har om deg, er korrekte, fullstendige og nøyaktige. Men det er ditt ansvar å sørge for at du gir oss sann, nøyaktig og fullstendig informasjon, og at du oppdaterer informasjonen når det er nødvendig.

Hvor lenge vi oppbevarer dine personlige opplysninger

Vi oppbevarer ikke de personlige opplysningene dine lenger enn det som er nødvendig for de formål som vi samler inn og behandler dem for, bortsett fra når vi er pålagt ved lov å oppbevare dem lenger enn det.

Hvordan vi beskytter dine personlige opplysninger

Vi har dedikerte personvernansvarlige i alle deler av selskapet. Jobben deres er å sikre at behandlingen av dine personlige opplysninger alltid er i samsvar med denne personvernerklæringen og gjeldende lovgivning.

Vi har fått på plass nødvendige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte dine personlige opplysninger mot uautorisert tilgang, innsamling, bruk, videreformidling, kopiering, modifisering eller avhending. Våre sikkerhetsteam går gjennom disse sikkerhetstiltakene regelmessig.

Når vi bruker tjenesteleverandører eller andre databehandlere til å behandle personlige opplysninger på våre vegne, krever vi at de følger våre instruksjoner og iverksetter aktuelle sikkerhetstiltak for å beskytte de personlige opplysningene de behandler.

Du er selv ansvarlig for å holde påloggingsinformasjonen din, som brukernavn og passord, sikker og konfidensiell. Der du har logget på Min side eller tjenestene våre og vært inaktiv i noe tid, vil vi automatisk logge deg av for å holde opplysningene dine sikre og beskytte kontoen mot uautorisert tilgang.

Koblinger til andre nettsteder og tjenester

Nettstedene våre kan inneholde koblinger til andre nettsteder. Noen av våre tjenester kan gi deg tilgang til tjenester fra tredjeparter, for eksempel apper, sosiale nettverk eller talekontroll. Canal Digital er ikke ansvarlig for innhold på andre nettsteder og/eller apper som ikke er levert av Canal Digital.

Informasjon om barn

Du må være 18 år eller eldre for å abonnere på Canal Digitals produkter og tjenester. Personer under 18 år kan bruke produktene og tjenestene, men de kan bare gjøre dette hvis en forelder eller foresatt er involvert i, har tilsyn med og godkjenner det.

Canal Digital samler ikke bevisst inn personlige data om barn. Hvis vi blir oppmerksomme på at vi har samlet inn informasjon om barn som vi ikke skulle ha samlet inn, vil vi sørge for å få slettet informasjon så snart som mulig, bortsett fra der det er påkrevd ved lov at vi beholder den.

Endringer i denne personvernerklæringen

Vi oppdaterer denne personvernerklæringen fra tid til annen som svar på endringer i juridiske, lovmessige eller driftsmessige krav. Vi varsler om eventuelle endringer i henhold til loven. Ved å fortsette å bruke våre tjenester etter dette varselet om endringer bekrefter du at du fortsatt godtar denne personvernerklæringen.

Spørsmål og kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål, bekymringer eller klager i forbindelse med denne personvernerklæringen eller vår håndtering av opplysningene dine, kan du kontakte Canal Digitals kundeservice eller personvernansvarlige.

Det er viktig at de personlige opplysningene vi har registrert om deg, er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil i de personlige opplysningene, bør du kontakte oss så snart som mulig for å rette og oppdatere opplysningene. Du kan også kontakte oss hvis du vil at noen av de personlige opplysningene skal slettes. Vi lagrer ingen av de personlige opplysningene lenger enn det som er nødvendig, eller lenger enn det som kreves av gjeldende lov, for å behandle dataene dine for å oppfylle forespørslene dine.

Hvis du har spørsmål knyttet til abonnementet ditt, kan du se kontaktinformasjonen på Min Side eller på våre Kundeservice-sider.
Som et heleid datterselskap av Telenor gjelder Telenors globale retningslinjer for personvern også for Canal Digital. Mer informasjon om Telenors globale retningslinjer for personvern og databeskyttelse finner du her (innholdet er på engelsk).

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 10. oktober 2017.